Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Αβεβαιότητες

 

«Κανείς δεν γνωρίζει τη μορφή που θα έχει η επόμενη χρηματοπιστωτική κρίση και είναι γεγονός ότι οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα παγκοσμίως έχουν αυξηθεί (...) Το μέλλον είναι αρκετά αβέβαιο». Αυτές είναι μερικές από τις διαπιστώσεις του διοικητή της ΤτΕ σε πρόσφατη παρέμβασή του. Πίσω από τα «παχιά» λόγια των αστικών κομμάτων για τη «σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη», που θα στηρίζεται στο Ταμείο Ανάκαμψης, δυναμώνει η ανησυχία για μια επόμενη κρίση, με τη Γερμανία να βρίσκεται ήδη σε ύφεση. Οι προβλέψεις κεντρικών τραπεζών, ευρωπαϊκών και διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών, περιέχουν πολλά «αν» και «εφόσον» για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, που θα επηρεάσει άμεσα και την ελληνική. Τα μέτρα που παίρνονται τώρα απ' όλες τις κυβερνήσεις, όπως η αύξηση των επιτοκίων, η αναμόρφωση του Συμφώνου Σταθερότητας και άλλα, δεν πρόκειται να αποτρέψουν την εκδήλωση της νέας κρίσης. Προσπαθώντας να περιορίσουν ένα σύμπτωμα της σάπιας καπιταλιστικής οικονομίας, προκαλούν έξαρση σε ένα άλλο, που τροφοδοτεί τον φαύλο κύκλο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η επόμενη κυβέρνηση εξαρτά από την πορεία της οικονομίας ακόμα και τα ελάχιστα που υπόσχεται προεκλογικά στον λαό για μισθούς και συντάξεις. Επομένως καμιά αναμονή! Κεφάλαιο και ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους θα επιχειρήσουν με νέο κύκλο επίθεσης να φορτώσουν στον λαό τις «αβεβαιότητες» της οικονομίας και την κρίση που κυοφορείται. Γι' αυτό ο λαός έχει ανάγκη από ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ στις φουρτούνες που έρχονται και που όλοι οι άλλοι έχουν βάλει το χεράκι τους για να πληρώσει αυτός τον λογαριασμό.

Ένα διαφορετικό μήνυμα αλληλεγγύης στο ΚΚΕ και τον ελληνικό λαό... (VIDEO)

 

CHRIS SMALLS - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «AMAZON», ΗΠΑ


 
 

Κι όμως... η χτεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα «ταξίδεψε» ως τις ΗΠΑ! Με ανάρτηση στα social media ο Chris Smalls, πρόεδρος του Σωματείου της «Amazon» (Amazon Labor Union) αναδημοσιεύει βίντεο με απόσπασμα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, όπου αναφέρεται στην ανάγκη ύπαρξης και δράσης Κομμουνιστικού Κόμματος σε μία χώρα, τονίζοντας πως αυτό «μας το θύμισαν οι πρωτοπόροι Γάλλοι συνδικαλιστές εργάτες, που μας υποδέχτηκαν στις μεγαλειώδεις απεργίες στο Παρίσι, αλλά και εμείς τους υποδέχτηκε εδώ την Πρωτομαγιά. Έφυγαν μιλώντας για τη σημασία ύπαρξης και δράσης δυνατού ΚΚ με προσανατολισμό στο εργατικό κίνημα, στην προοπτική της πάλης.

Σβήστους το αλαζονικό χαμόγελο της παντοδυναμίας – Ψήφισε ΚΚΕ!

 



 

– Η 26 Ιούνη και όχι η «Δευτέρα Παρουσία», για τους 2.700.000 ανθρώπους που σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διαβιούν σε συνθήκες εξαθλίωσης, φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, θα μπορούσε να είναι μια μέρα αξιοπρέπειας.

Πως;

Με μια πολιτική απόφαση που θα ανακοίνωνε στους εφοπλιστές ότι ήρθε η ώρα να πληρώσουν κι αυτοί φόρους. Ότι την ώρα που ο μισθωτός των 3 και 60 φορολογείται με 22%, μπαίνει τέλος στην δική τους «φορολόγηση» της τάξης του… 0,048%!!! Κι ότι οι φόροι που θα εισπραχτούν από την κατάργηση (σε ένα νόμο με ένα άρθρο) της «οικειοθελούς (!) φορολόγησης που τους έχουν εξασφαλίσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ θα πάνε στην ενίσχυση των αδύναμων.

Να κοκκινίσει την Παρασκευή το κέντρο της Θεσσαλονίκης - Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα (SPOT)

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ


 
 

Με την ορμή της μεγάλης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, μπορούμε να κοκκινίσει και το κέντρο της Θεσσαλονίκης! Στη μεγάλη συγκέντρωση την Παρασκευή, στις 20.30, στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας, με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, τονίζει σε κάλεσμά του το Γραφείο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος. 

Αναφέρει:

Γιατί ο λαός της πόλης μας ξέρει και έζησε τι θα πει ΚΚΕ, τι θα πει 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση.

Γιατί το ΚΚΕ βρέθηκε όπου χτυπούσε η καρδιά των προβλημάτων του λαού και της νεολαίας.

Μπροστά από τα δεκάδες λαϊκά σπίτια της πόλης που σώθηκαν από τα «κοράκια» των funds.

Μέσα στους αγώνες των εργατών της «Μαλαματίνα», της «Βαρβαρέσος», της καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, του ΟΣΕ και τόσων άλλων.

Ε, και που πέθανε;

 

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

 

Έναν εφιάλτη βγαλμένο από τις πιο αρρωστημένες εργοδοτικές πρακτικές έζησαν εργαζόμενοι σε μεγάλη εταιρεία στη Μαδρίτη, όταν αναγκάστηκαν να συνεχίσουν τη δουλειά τους παρά το γεγονός ότι δίπλα τους πέθανε μια συνάδελφος εν ώρα εργασίας.

Συγκεκριμένα, η 57χρονη εργαζόμενη στην «Konekta» ένιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία και λίγο μετά κατέρρευσε από ανακοπή, με τους συναδέλφους της να παθαίνουν σοκ βλέποντάς την να ξεψυχάει μπροστά στα μάτια τους. Όπως καταγγέλλουν, όμως, εκείνη τη στιγμή «έτρεχε» ένα σημαντικό έργο του τηλεφωνικού κέντρου, εξυπηρετώντας πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, οπότε η σύσταση, παρά τις διαμαρτυρίες, ήταν: «Συνεχίστε να εργάζεστε».

Πανστρατιά!

 

 

Στην πρώτη μεγάλη λαϊκή διαδήλωση ενάντια στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της μετέτρεψε χτες ο λαός της Αττικής την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος.

Η συγκλονιστική συγκέντρωση, με τη μαζική συμμετοχή, το πείσμα και τον παλμό της, επιβεβαίωσε τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για να κάνουν κι άλλοι το βήμα την ερχόμενη Κυριακή, να συναντηθούν με το ΚΚΕ και στην κάλπη.

Για να πάρει «από τα αποδυτήρια» το μήνυμα η επόμενη κυβέρνηση, που συζητάει ήδη τη σύνθεση των υπουργείων της, ότι μπορεί να «ποντάρει» στη «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά «λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο»: Το εργατικό - λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ, που όσο δυναμώνουν, τόσο πιο σκούρα θα τα βρίσκει, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ανάχωμα στο αντιλαϊκό της «έργο» από την επομένη των εκλογών.

Κατάπιαν τη γλώσσα τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα...

 

 

Το ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, Β. Αϊβαλής, που στηρίζεται με τον πιο επίσημο τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ (δια... στόματος Αλέξη Τσίπρα), έχει πάρει «αμπάριζα» τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ, δεν αποτελεί πλέον είδηση αλλά... συνήθεια.

Όπως το Μάη, έτσι και τον Ιούνη «έτρεξε» να βρεθεί στις πρώτες θέσεις των κεντρικών προεκλογικών ομιλιών του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ και ας «κονταροχτυπιούνται» Ανδρουλάκης και Τσίπρας, για το ποιος θα είναι αντιπολίτευση στη ΝΔ την επόμενη μέρα των εκλογών...