Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Για τις βουλευτικές αποζημιώσεις (και τους «αναξιοπαθούντες» βιομηχάνους)




Τις τελευταίες ημέρες επανακυκλοφορεί (όπως και πριν κάποια χρόνια) κείμενο για τις βουλευτικές αποζημιώσεις (και τους «αναξιοπαθούντες» βιομηχάνους), από «ψεκασμένες» σελίδες του διαδικτύου, κείμενο, που εμφανίζεται μάλιστα ως «λύση» στο «μπαράζ» αντιλαϊκών μέτρων που έφερε η καπιταλιστική κρίση.

Για τις βουλευτικές αποζημιώσεις (και τους «αναξιοπαθούντες» βιομηχάνους!)

Δεν πρέπει να θεωρηθεί τυχαίο ότι οι «εμπνευστές« αποσιωπούν ότι αυτή η πρόταση (όχι βέβαια με την μορφή «λύσης») έχει κατατεθεί -στο πολλαπλάσιο- από το ΚΚΕ, και μάλιστα αρκετές φορές, προτάσεις που όπως ήταν αναμενόμενο απορρίφτηκαν από το σύνολο των αστικών κομμάτων.

Ένας “αντισυστημικός φιλελεύθερος” στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ενός “φιλελεύθερου κομμουνιστή” – Τα best of του Τάκη Μίχα



Το νέο πουλέν του Μέρα25 φέρνει φρέσκο αέρα στη πολιτική ζωή του τόπου, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια, μιλώντας για αριστερούς που υπερασπίζονται τους δεσμοφύλακες της Μακρονήσου και χρυσαυγίτες που δεν κάνει να λέμε ναζιστές. 

“Φιλελεύθερο κομμουνιστή” είχε χαρακτηρίσει κάποτε τον εαυτό του ο Γιάνης Βαρουφάκης, τις πρώτες εκείνες μέρες της ΠΦΑ το 2015. Καθόλου παράξενο λοιπόν, που στο αυτόνομο πολιτικό του εγχείρημα, Μέρα25, που μετά από τις ισάριθμες επανιδρύσεις του φαίνεται να διεκδικεί, με τη βοήθεια και της αντίστοιχης μιντιακής προβολής, την οριστική του καθιέρωση στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, βρίσκει θέση κι ένα γνήσιος φιλελεύθερος, όπως σίγουρα αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ο Τάκης Μίχας.

Σχέδιο αυτοί; Σχέδιο και εμείς!



Του Αεροπεζοναύτη

Τι είχαμε, τι χάσαμε...

Έτσι και αλλιώς τα σκληρά μέτρα σε βάρος του λαού τα ψηφίσανε από κοινού στη Βουλή και τα υλοποιούν ως κυβέρνηση από κοινού ή με τους δορυφόρους τους.

Εντολές των εταίρων τους στην ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ εκτελούν χωρίς αναστολές.

Έτσι και αλλιώς αυτό είναι το αναντικατάστατο σχέδιο, πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό δόγμα των καπιταλιστών, να πληρώνουν το μάρμαρο πάντα οι εργαζόμενοι.

Τσιμουδιά δεν βγάζουν για το ότι ο διορισμένος και αναντικατάστατος, παρά μόνο από την ΕΕ, αρχιεισπράκτορας, ΑΔΑΕ, έκανε και κάνει μέχρι σήμερα σαφάρι μαζεύοντας μέσα σε 4 χρόνια 5.000.000.000 ευρώ, χωρίς καμία προειδοποίηση κατασχέσεων λογαριασμών, φτάνοντας να αρπάζουν την κατάθεση της σύνταξης, ακόμη και των επιδομάτων του ΟΑΕΔ των ανέργων!!!

Με όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ!


Με την πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», στις σελίδες του οποίου περιλαμβάνεται το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη, μπαίνει σε νέα φάση η μάχη από τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ για την εκλογική αναμέτρηση.
 Σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, σε χώρους δουλειάς, στέκια νεολαίας, μικρομάγαζα, υπηρεσίες, παντού φτάνουμε με το κάλεσμα συμπόρευσης, ώστε το Κόμμα να βγει πιο δυνατό, συζητώντας για το τι κρίνεται από τις κάλπες, για την επόμενη μέρα του λαού μας.

Σε θέση μάχης!
Οι συνθήκες που δίνουμε αυτήν τη μάχη, στην καρδιά του καλοκαιριού, ανεβάζουν τις απαιτήσεις για να βρεθούμε με όλον εκείνο τον κόσμο που συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα. Αξιοποιώντας κάθε μέσο και μορφή που θα διευκολύνει την επαφή αυτή, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συζητήσουμε με εργαζόμενους που στην τριπλή εκλογική μάχη στήριξαν το ΚΚΕ. 
Με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα να φτάσουμε σε ανθρώπους που παρά το γεγονός ότι στέκονταν θετικά απέναντι στο κάλεσμά μας, δίστασαν να κάνουν το βήμα, επέλεξαν για μια ακόμα φορά με κριτήριο το «μικρότερο κακό».