Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Ανιστόρητα, αντικομουνιστικά, πολιτικώς χυδαία!



Ανιστόρητα, αντικομουνιστικά, πολιτικώς χυδαία!

«Μαργαριτάρια» προς τέρψη και θυμό

- Η ανισότητα είναι κινητήρια δύναμη προόδου. Πρέπει να είμαστε άνισοι, να υπάρχει ανισότητα γιατί η ισότητα φέρνει στασιμότητα και ακινησία όπως στις χώρες της ισοπέδωσης και της ακινησίας (σ. όχι δεν είναι οι κοινωνικοπολιτικές αντιθέσεις κινητήρια δύναμη της εξέλιξης και της ιστορίας, είναι η ύπαρξη πλουσίων και φτωχών, εκμεταλλευτών και εκμεταλλευομένων! Μήπως και η ύπαρξη δούλων και δουλοκτητών;;; )

- «το να λέμε ότι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και η φτωχοί φτωχότερο είναι ψέμα. Ψέμα παντού ανά την υφήλιο. Οι πλούσιοι μπορεί να έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί λιγότερο φτωχοί… καμία σύγκριση, όλοι οι δείκτες έχουν βελτιωθεί» (σ. πάει η σχετική και απόλυτη φτώχεια και μετράει με τα μέτρα του Σκρουντζ, ο έχων μια δεκάρα αποκτώντας δύο δεκάρες είναι… 100% πλουσιότερος!).

Με δράκους δεν ζει κανείς!



Του Αεροπεζοναύτη

Ένας ακόμη χρόνος προστίθεται στη ζωή μας, με τις ευχές και τις προσδοκίες, πως θα είναι καλύτερος, πιο όμορφος, για να ανθίσουν τα χαμόγελα, σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Μέρες που είναι, αναζητούμε το μέλλον τους, ανιχνεύοντας τα μάτια τους.
Δυστυχώς όμως, εκεί στα μάτια της παιδικής αθωότητας, τα δικά μας μάτια σκοτεινιάζουν, βουρκώνουν και θολώνουν…

Ανάμεικτα τα συναισθήματα, αγάπης, θυμού, φόβου αγωνίας αλλά και ελπίδας κυριαρχούν στην καρδιά μας.

Βλέπω τον κόσμο σαν φωτιά που σιγοκαίει και φουντώνει και έναν καπνό να έρχεται από παντού, που τίποτε καλό δεν προμηνύει και αυτό με θυμώνει.

Πούτιν για Σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ: “Ο Στάλιν δε συναντήθηκε απευθείας με το Χίτλερ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες το έκαναν αυτό”

 
 
Ο Ρώσος πρόεδρος υπερασπίστηκε την απόφαση της ΕΣΣΔ να υπογράψει το σύμφωνο, στηλιτεύοντας την υποκρισία της Δύσης και το αισχρό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου, παράλληλα ωστόσο επιχείρησε να παρουσιάσει στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού ως “θύματα” του “σταλινικού καθεστώτος”. 

Το 2020 σηματοδοτεί την 75η επέτειο από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως κάνει συστηματικά τα τελευταία χρόνια, αξιοποιεί πτυχές του σοβιετικού παρελθόντος για να ενισχύσει τη δημοφιλία του, δεδομένης και της μεγάλης απήχησης που εξακολουθεί να έχει η ΕΣΣΔ και προσωπικά ο Ιωσήφ Στάλιν στην κοινή γνώμη της χώρας τους, όπως πιστοποιούν αλλεπάλληλες έρευνες. Παράλληλα το ιστορικό παρελθόν χρησιμεύει και ως ένα εργαλείο στη σημερινή αντιπαράθεση της καπιταλιστικής Ρωσίας προς τις δυτικές δυνάμεις.

Μιλώντας λοιπόν στο Ανώτατο Ευρασιατικό Οικονομικό Συμβούλιο στο Λένινγκραντ πριν λίγες μέρες, ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος στο σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ, είπε πως πριν από αυτό μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών είχαν ήδη υπογράψει συμφωνίες με τη χιτλερική Γερμανία, σε αντίθεση όμως με την ΕΣΣΔ, καμία άλλη χώρα δεν έχει μιλήσει ανοιχτά για το ζήτημα:

Ψηλά τη σημαία σύντροφοι – Η υποστολή της κόκκινης σημαίας από το Κρεμλίνο



Στις 26 Δεκεμβρίου του 1991, η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, το λάβαρο που είχε καρφωθεί στην καρδιά του φασισμού στο Ράιχσταγκ, υποστελλόταν από το Κρεμλίνο, για να ανέβει στη θέση της η τρίχρωμη ρωσική σημαία. Αλλά οι λαοί δεν υποστέλλουν τη σημαία της πάλης τους κι αυτό εξακολουθεί να στοιχειώνει τις κυρίαρχες τάξεις.
Κάτω οι σημαίες στις λεωφόρους που παρελάσαμε
άλλαξαν λέει τ’ ανεμολόγια και οι ορίζοντες
(…)
ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε
κι οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος



Στις 26 Δεκεμβρίου του 1991, η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, το λάβαρο που είχε καρφωθεί στην καρδιά του φασισμού στο Ράιχσταγκ, υποστελλόταν από το Κρεμλίνο, για να ανέβει στη θέση της η τρίχρωμη ρωσική σημαία, επισφραγίζοντας την επικράτηση της αντεπανάστασης.

Την επόμενη ημέρα, ο Ριζοσπάστης κυκλοφορούσε με ένα ιστορικό πρωτοσέλιδο, που πήγαινε ενάντια στο ρεύμα της αντίδρασης, όταν όλα τα σκιαζε η φοβέρα της αντεπανάστασης και τα πλάκωνε η μισθωτή σκλαβιά κι ο κόσμος της εκμετάλλευσης, που “εκεί που σάπιζε, ξανατονώθηκε…”