Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν η ενημέρωση να είναι στα χέρια των επιχειρηματιών (VIDEO)


«Ο Μπογδάνος κόλλησε κορονοϊό επειδή είναι κάθε μέρα στις διαδηλώσεις...»
 
 

Είναι απανθρωπιά να πεθαίνει ένας ασθενής περιμένοντας κρεβάτι εντατικής όταν υπάρχουν 200 κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα που η κυβέρνηση δεν αγγίζει και δεν επιτάσσει για να μην θιχτούν τα εκατομμύρια που κερδίζουν οι ιδιοκτήτες τους, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ξεκινώντας από τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας την ομιλία του για την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά, με αφορμή την υπόθεση Καλογρίτσα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Επίθεση με γκλομπς και χημικά εναντίον της συγκέντρωσης των υγειονομικών (VIDEO - ΦΩΤΟ)



Απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις δέχτηκαν στην είσοδο του υπουργείου Υγείας, υγειονομικοί και εργαζόμενοι δημοσίων νοσοκομείων που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα» και στη δίωξη σε βάρος γιατρού, μέλους της ΕΝΙΘ.

Οι συγκεντρωμένοι στο πλαίσιο της κινητοποίησης, είχαν ζητήσει συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους. Ωστόσο, δεν έλαβαν καμία απάντηση. Στην προσπάθεια τους να εισέλθουν εντός του υπουργείου για να επιδιώξουν να γίνει συνάντηση, οι αστυνομικές δυνάμεις τους χτύπησαν με γκλομπς και χημικά.

Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στο σημείο, φωνάζοντας συνθήματα καταδίκης της καταστολής και των διώξεων, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν παραταγμένες στην είσοδο του υπουργείου.

Τώρα και ... «αυτοδιάγνωση»


Από την πρόσφατη κινητοποίηση στο υπ. Υγείας 
Από την πρόσφατη κινητοποίηση στο υπ. Υγείας

 

Τα περιβόητα «self tests», που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως βασικό εργαλείο διαχείρισης της πανδημίας στο «τελευταίο μίλι προς την κανονικότητα», όπως λέει, είναι πειστήριο της εγκληματικής πολιτικής που φορτώνει στην «ατομική ευθύνη» ακόμα και τη διάγνωση της νόσου! Στην πραγματικότητα, και με αυτό το μέτρο, το κράτος απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη για ολοκληρωμένο σχεδιασμό της επιδημιολογικής καταγραφής και επίβλεψης.

Με την ίδια ακριβώς λογική αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την πανδημία εδώ και έναν χρόνο, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα: Στην ευθύνη του εργαζόμενου φορτώνεται πώς θα προστατευτεί χρησιμοποιώντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου συνωστίζεται με εκατοντάδες άλλους. Πώς «θα τα φέρει βόλτα» με το αφεντικό του, αν αρρωστήσει ο ίδιος ή αν βρεθεί θετικό το παιδί του. Αλλά και πώς θα γλιτώσει από τον κορονοϊό στον χώρο της δουλειάς, όπου τα μέτρα προστασίας «κοστίζουν» σε χρόνο και χρήμα για τα αφεντικά.

Στην ευθύνη του εκπαιδευτικού και του γονέα μετατοπίστηκε η τηλεκπαίδευση όταν έκλεισαν τα σχολεία, αλλά και η λειτουργία τους όταν άνοιξαν, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας και με πρωτόκολλα διασποράς, όχι αντιμετώπισης της νόσου.

Πανευρωπαϊκό «super μνημόνιο» με νέες θυσίες για τον λαό

 
«ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ»
 
Αντιλαϊκή κλιμάκωση με πακτωλό ενισχύσεων στο κεφάλαιο
 
 

Eurokinissi

Στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκαν χτες οι άξονες του λεγόμενου «εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας», που σύμφωνα με το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα θα παρουσιαστεί αύριο Τετάρτη από τον πρωθυπουργό, θα συζητηθεί στη συνέχεια στη Βουλή και θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι τις 15 Απρίλη.

Πρόκειται για το σχέδιο της αστικής τάξης με το οποίο στοχεύει να θωρακίσει την κερδοφορία της, να βρει κερδοφόρες διεξόδους για τα συσσωρευμένα κεφάλαια, αξιοποιώντας και τους πόρους του «Ταμείου Ανάκαμψης» της ΕΕ, στέλνοντας τον βαρύ λογαριασμό στο λαό, που θα πληρώσει τα νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους «τοις μετρητοίς», με νέους φόρους και χαράτσια, όπως και με τις νέες βάρβαρες αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις» και συνολικά την υπονόμευση των αναγκών του από τα σχέδια του κεφαλαίου.

Μία θέση εργασίας χωρίς δικαιώματα για κάθε 300.000 ευρώ «επενδύσεων»

Στην προσπάθειά του να καλλιεργήσει κάλπικες προσδοκίες στο λαό, ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική τοποθέτησή του υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης - εφόσον υλοποιηθεί όπως το σχεδιάζουμε - έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ακόμα 7 μονάδες στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε ορίζοντα εξαετίας πέρα και πάνω από τη φυσιολογική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, να δημιουργήσει πρόσθετες 200.000 θέσεις εργασίας».

30/3/1929: Το «Ιδιώνυμο» της κυβέρνησης Βενιζέλου


Εφαρμογή του «Ιδιώνυμου» σε «υποκινούμενους μαθητές»
Εφαρμογή του «Ιδιώνυμου» σε «υποκινούμενους μαθητές»
«Αποχαιρετισμός»

Το νομοσχέδιο κατά του Κομμουνισμού, καθώς ξαίρετε φιγουράρει μ' έναν χαριέστατο τίτλο: «περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών». Η πρώτη εντύπωση, που σου γεννιέται είνε ότι περνάμε μια περίοδο κατά την οποία το κοινωνικό καθεστώς διατρέχει κίνδυνο και σαν να μην έφτανε αυτό κινδυνεύουν - τι φοβερό! - και οι λαϊκές ελευθερίες!

Και ότι το κοινωνικό καθεστώς διατρέχει κίνδυνο αυτό είνε πια γνωστό μια που το ίδιο το καθεστώς φέρνει μέσα του το θάνατο. Αλλά προκειμένου να προστατευθούν οι ελευθερίες των «πολιτών» γεννιέται μια απορία: Κινδυνεύουν τάχα οι λαϊκές ελευθερίες;

Είνε γνωστό πως οι «Ελληνες» έχουν πολλές και διάφορες ελευθερίες. Επίσης οι «Ελληνες» είνε «ίσοι» ενώπιον του νόμου. Ετσι θα μπορούσε κανείς να κάμη λάθος να υποθέσει πως πλούσιοι και φτωχοί, αστοί και προλετάριοι έχουν όλοι τις ίδιες ελευθερίες.

Ωστόσο ίσαμε τώρα η πείρα της λευκής τρομοκρατίας μάς εδίδαξε ότι οι μόνοι που τους παραβίαζαν τις «ελευθερίες» ήταν οι εργάτες. Ωστε δίκαια θα μπορούσε να πει: μωρέ στάσου, να επί τέλους, μιας πράξη «δημοκρατική». Η Κυβέρνηση πάει να εξασφαλίσει τις ελευθερίες των εργατών. Και πράγματι οι ελευθερίες τους εξασφαλίζονται κατά τον πιο παράξενο τρόπο.

«Το ΚΚΕ έχει ρίζες στο λαό ποτισμένες με αίμα»...

 

69 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ Ν. ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ


Από τη δίκη του Ν. Μπελογιάννη και των συντρόφων του 
Από τη δίκη του Ν. Μπελογιάννη και των συντρόφων του

 

69 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, του «ανθρώπου με το γαρίφαλο».

Στις 30 Μάρτη του 1952, τα ξημερώματα, ο Ν. Μπελογιάννης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μεταφέρεται από τις φυλακές της Καλλιθέας μαζί με τους συγκρατούμενούς του Νίκο Καλούμενο, Ηλία Αργυριάδη και Δημήτρη Μπάτση στου Γουδή για να εκτελεστούν υπό το φως των προβολέων, ολοκληρώνοντας έτσι άλλο ένα έγκλημα του αστικού κράτους, με κυβέρνηση Πλαστήρα.

Οι εφημερίδες θα γράψουν ότι ο Μπελογιάννης είχε ακούσει ήρεμος την καταδίκη του σε θάνατο, αποχαιρέτησε τους συγκρατούμενούς του στις φυλακές και μπρος στο εκτελεστικό απόσπασμα αρνήθηκε να του δέσουν τα μάτια. Ζητωκραύγασε για το ΚΚΕ και έπεσε από τις σφαίρες του αποσπάσματος. Ηταν 37 ετών.