Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2019


«Υπεραποδόσεις» που τσακίζουν τις λαϊκές ανάγκες
 
Στο στρωμένο έδαφος των ματωμένων πλεονασμάτων συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ

Η ΝΔ πήρε την αντιλαϊκή σκυτάλη και στην «υπεραπόδοση» των ματωμένων πλεονασμάτων
Copyright 2019 The Associated
Η ΝΔ πήρε την αντιλαϊκή σκυτάλη και στην «υπεραπόδοση» των ματωμένων πλεονασμάτων
Σταθερά στις ράγες των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων συνέχισε η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού και για το 7μηνο (Γενάρης - Ιούλης) του 2019, ως αποτέλεσμα της φοροληστείας απέναντι στο λαϊκό εισόδημα και της «αποδοτικότητας» των αντιλαϊκών ρυθμίσεων που αφορούν στην κατακρεούργηση κοινωνικών κονδυλίων.
 Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το πρωτογενές πλεόνασμα καταγράφεται σχεδόν διπλάσιο (αύξηση 92%), καθώς στο φετινό 7μηνο εμφανίζεται στα 1,78 δισ. ευρώ, έναντι 926 εκατ. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικά πρόσφατα στοιχεία, το υπερπλεόνασμα της περιόδου 2016-2018 έφτασε στο αστρονομικό ύψος των 13 δισ. ευρώ. Πρόκειται για κονδύλια που αφορούν την κάλυψη ακόμη και στοιχειωδών αναγκών της λαϊκής οικογένειας, όπως αυτά καταγράφονται σε επίπεδο γενικής κυβέρνησης, όπου συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες των ασφαλιστικών και των άλλων φορέων της κρατικής διοίκησης.

Βέβαια, τα εν λόγω στοιχεία ενσωματώνουν και τα λεγόμενα «κοινωνικά μερίσματα» των προηγούμενων ετών, τα οποία, όπως δείχνουν τα στοιχεία, δεν αλλοιώνουν στο ελάχιστο τη συνολική εικόνα και την «υπεραπόδοση» των αντιλαϊκών μέτρων.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Για την πεζοδρόμηση του άξονα Αχειροποίητου - Αγ. Σοφίας


«Είναι απαράδεκτη η ενέργεια του απερχόμενου δημάρχου Μπουτάρη, λίγες μέρες πριν την αντικατάστασή του, να υπογράψει σύμβαση χρηματοδότησης της πεζοδρόμησης του (κρίσιμου για τη κυκλοφορία) οδικού άξονα Αχειροποιήτου - Αγ. Σοφίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Συγκεκριμένα, αναφέρει: 

«Την ίδια ώρα, όπως φαίνεται από δημόσιες δηλώσεις, η πλειοψηφία του νέου δημοτικού συμβουλίου τάσσεται ενάντια στη σύμβαση αυτή, αλλά καλείται να τη διαχειριστεί.

«Κόφτης» στις λαϊκές ανάγκες


  Πηγή: Eurokinissi

Σαν αύριο, πριν από ένα χρόνο, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την «έξοδο από τα μνημόνια» και το «τέλος της εποπτείας», με διάγγελμα του πρωθυπουργού από την Ιθάκη.

Τους μήνες που ακολούθησαν, αποκαλύφθηκε από πρώτο χέρι η κοροϊδία της «μεταμνημονιακής εποχής», αφού όλοι οι μνημονιακοί νόμοι διατηρούνται άθικτοι και το αντιλαϊκό πλαίσιο ενισχύεται, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε με ΝΔ.

Το ίδιο ισχύει και για τις «αξιολογήσεις» των «θεσμών» που συνεχίζονται, με βάση τις συμφωνίες για τα πρωτογενή πλεονάσματα και την εξυπηρέτηση του χρέους, που επεκτείνονται μέχρι το 2060!