Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Ρεβάνς

 

Το «γεννάτε με δική σας ευθύνη» του Νοσοκομείου Αργους δεν είναι ένα «μεμονωμένο περιστατικό», αλλά ο κανόνας της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που αντιμετωπίζει ως «κόστος» τις ανάγκες του λαού, ακόμη και όταν αυτές αφορούν εγκυμονούσες και βρέφη. Θυμίζουμε ότι μια ετοιμόγεννη αναγκάστηκε να υπογράψει δήλωση ότι γεννάει με δική της ευθύνη, επειδή στο νοσοκομείο δεν εφημερεύει παιδίατρος! Κι αν νομίζει κανείς ότι πρόκειται για καμιά πρωτοτυπία, δεν έχει παρά να διαβάσει μια άλλη είδηση που απασχολεί τις τελευταίες μέρες την καρδιά της «ενωμένης Ευρώπης», δηλαδή το Βέλγιο. Εκεί, λοιπόν, μια έγκυος - αιτούσα άσυλο, από τη Μαυριτανία, που της «είχαν σπάσει τα νερά», βρέθηκε σε μεγάλο νοσοκομείο των Βρυξελλών (UZ Jette) και ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία του τοκετού, της αρνήθηκαν τη νοσηλεία με την κατάπτυστη δικαιολογία ότι είναι ανασφάλιστη! Της ζήτησαν μάλιστα προκλητικά να καταβάλει άμεσα 2.000 ευρώ για να γίνει δεκτή η εισαγωγή της στο νοσοκομείο. Ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία βρισκόταν είναι το ότι μισή μόλις ώρα αργότερα γέννησε σε γειτονικό νοσοκομείο. Σ' αυτόν τον άθλιο, βάρβαρο και άγριο κόσμο, που εμπορεύεται την Υγεία και μετράει ακόμα και την ανθρώπινη ζωή με το ζύγι του κέρδους, έφεραν τα παιδιά τους οι δυο μωρομάνες, αφού πρώτα κινδύνεψαν οι ίδιες και τα αγέννητα μωρά τους. Δεν υπάρχει λοιπόν καλύτερη «ρεβάνς» από το να γίνουν η γενιά που θα συγκρουστεί με τη βαρβαρότητα για να την ανατρέψει!

Άθλια συμπαιγνία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το θάψιμο των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ

 

 

Για άθλια συμπαιγνία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το θάψιμο της υπόθεσης των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Αναλυτικά:

«Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να συζητηθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ την περίοδο 2016-2022, με την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων.

Πρόκειται για την υπόθεση εκείνη που, αν και αποτέλεσε αντικείμενο της πρόσφατης Εξεταστικής Επιτροπής, "θάφτηκε" στην κυριολεξία με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση το Σάββατο 28/1

 


Στις 7 μ.μ. στο Παλαί ντε Σπορ / Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας / Θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα

 

Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, το Σάββατο 28 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο Παλαί ντε Σπορ, στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με τον Γιώργο Νταλάρα και τους Ασπασία Στρατηγού και Κώστα Τριανταφυλλίδη.

Καθημερινά οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προπαγανδίζουν τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση μέσα από το πλατύ πολιτικό άνοιγμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στον λαό της Θεσσαλονίκης, με το Κάλεσμα της ΚΕ για συμπόρευση με το ΚΚΕ, αλλά και από μαζικές εξορμήσεις ενημέρωσης.

Στην εκδήλωση η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» (Πλάτωνος 7, Θεσσαλονίκη).

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, στο μεγάλο αφιέρωμα που πραγματοποιείται στην εκπνοή των 100 χρόνων από την ιμπεριαλιστική εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή, ο Γιώργος Νταλάρας, μαζί με την Ασπασία Στρατηγού και τον Κώστα Τριανταφυλλίδη θα παρουσιάσουν τραγούδια από τα εμβληματικά έργα του Απόστολου Καλδάρα «Μικρά Ασία» και «Βυζαντινός Εσπερινός», αλλά και άλλα γνωστά τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Συντελεστές θα είναι:

Μουσικοί: Αποστόλης Βαγγελάκης (πνευστά), Μάνος Γρυσμπολάκης (ακορντεόν), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι), Ηλίας Μαντικός (κανονάκι), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Γιώργος Μάτσικας (μπουζούκι), Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Γιάννης Πλαγιανάκος (κοντραμπάσο), Στράτος Σαμιώτης (κρουστά), Δημήτρης Χριστοδουλάκης (ντραμς).

Ενορχήστρωση - επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Νταλάρας.

Ενορχηστρωτική επιμέλεια: Γιώργος Παπαχριστούδης.

Σκηνοθετική επιμέλεια προβολών: Νίκος Σούλης.

Σχεδιασμός ήχου, ηχοληψία: Αντώνης Ζαχόπουλος, stage, Βαγγέλης Κουλούρης, FoH. Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος.

Για τον απολογισμό της κυβέρνησης στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό

 




Τα παράσημα που διεκδικεί η κυβέρνηση της ΝΔ για τις επιδόσεις της στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό είναι προκλητικά. Στην πανηγυρική φιέστα στο Ζάππειο για τον σχετικό απολογισμό των 3,5 χρόνων διακυβέρνησής της, ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προσπάθησαν μάταια να αντιστρέψουν την πραγματικότητα. Ομως οι συνθήκες βαρβαρότητας που βιώνουν διαχρονικά οι χιλιάδες ξεριζωμένοι στη χώρα μας δεν μπορούν να κρυφτούν.

* * *

«Μετατρέψαμε το άγος του Μεταναστευτικού σε παράσημο εθνικής ευθύνης και δημιουργικότητας», «όλα άλλαξαν», είπαν με προκλητική κομπορρημοσύνη, συσκοτίζοντας ότι:

  • Ο ξεριζωμός εκατομμυρίων ανθρώπων από τις εστίες τους δεν είναι «φυσικό φαινόμενο». Προκαλείται από την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στις οποίες εμπλέκεται και συμμετέχει η χώρα, με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

«Παρηγοριά pass»

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Για όποιον νόμιζε ότι η ευρηματικότητα της κυβέρνησης για τα κάθε λογής pass είχε εξαντληθεί, από χτες η κοροϊδία «άλλαξε πίστα». Ετσι, μετά το power pass και το food pass, η «παρηγοριά στον άρρωστο» αρχίζει να παίρνει και κυριολεκτική σημασία με το ...dentist pass, δηλαδή πάσο για οδοντιατρικές πράξεις, προφανώς σε ιδιώτες και μόνο για παιδιά 6 - 12 ετών.

Πρόκειται για ένα πακέτο που θα καλύπτει στοιχειώδεις οδοντιατρικές πράξεις και με το οποίο η κυβέρνηση πετάει από πάνω της κάθε ευθύνη για δημόσια και δωρεάν οδοντιατρική πρόνοια με μέριμνα του κράτους, αφού αυτή απλά δεν υπάρχει.

Ταυτόχρονα στέλνει συγκροτημένα πελατεία σε ιδιώτες, αφού οι γονείς που θα ζητήσουν π.χ. δωρεάν καθαρισμό για το παιδί τους, αν διαπιστωθεί κάποια πάθηση, θα αναγκαστούν να πληρώσουν ξανά από την τσέπη τους.