Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Για τα «ματωμένα πλεονάσματα» (Όταν το ΒΗΜΑ αποκαλύπτει…)



Για τα «ματωμένα πλεονάσματα» (Όταν το ΒΗΜΑ αποκαλύπτει…)


Στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης από το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης, τις κυβερνήσεις που πέρασαν , από κάθε είδους «δημοσιολόγους» υποστηρικτές του συστήματος, εμφανίστηκε η επίτευξη των περίφημων «πρωτογενών πλεονασμάτων» ως «εθνικός στόχος» που αν επιτευχθεί θα οδηγήσει στην «έξοδο από τα μνημόνια».

Από ζώα… ολιγότεροι ή το «παράσιτο» του καπιταλισμού





Από ζώα… ολιγότεροι ή το «παράσιτο» του καπιταλισμού

 

 
 
Τα ένστικτα της αυτοσυντήρησης και της διαιώνισης, αποκαλούμενα και βασικά ένστικτα, χαρακτηρίζουν όλα τα όντα γενικώς. Οι επιστήμονες τα έχουν κωδικοποιήσει στα 4F της εξέλιξης: Food (τροφή), Fight (μάχη) ή Flight (φυγή) και Fuck (σεξ).

Το οποιοδήποτε ον, αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο και θα κάνει τα πάντα για να αντιδράσει σ’ αυτόν, να τραφεί και να ζήσει, να υπερασπιστεί το χώρο του και την τροφή του, καθώς και να διαιωνιστεί. Θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο, επίσης, για να προστατέψει τα γονίδιά του. Πρόκειται για συμπεριφορά αντανακλαστική, μη υποκείμενη σε συνειδητή επεξεργασία, αλλά άκρως αποτελεσματική για το κάθε είδος.

Τα αντιλαϊκά μέτρα για 2018 - 2019 και 2020:



 

 
Πρόσθετα μέτρα από το 2018 προβλέπει η τεχνική συμφωνία που έκλεισε τα ξημερώματα της Τρίτης μεταξύ της κυβέρνησης και των τεχνικών κλιμακίων ΕΕ, ΔΝΤ, ESM και ΕΚΤ και με τη μορφή νομοσχεδίων φτάνει σε λίγες μέρες στη Βουλή.

Συγκεκριμένα:

- Το 2018 νέο «μαχαίρι» στα κοινωνικά επιδόματα. Θα εφαρμοστούν μέτρα ύψους 447 εκατ. ευρώ με μείωση των επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών. Κατά 58 εκατ. ευρώ θα μειωθεί το επίδομα θέρμανσης και θα καταργηθεί η έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες με σοβαρή φορολογική επιβάρυνση που ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ.

Κανονική λαιμητόμος


Επιχειρώντας να πουλήσει ως «προστασία» των παλιών συνταξιούχων το πλαφόν του 18% στις περικοπές των κύριων συντάξεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, υποστήριξε χτες ότι «για το 2019, τα περιοριστικά μέτρα στοχεύουν στη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1%. Η τεχνική συμφωνία προβλέπει ότι η μεγαλύτερη μείωση δεν μπορεί να ξεπερνά το 18%, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προσωπικές διαφορές που υπερβαίνουν ακόμα και το 30% της συνολικής σύνταξης...». Με έμμεσο τρόπο, το στέλεχος της κυβέρνησης ομολογεί πως οι νέες συντάξεις, αυτές δηλαδή που εκδίδονται μετά τις 12/5/2016, θα είναι μικρότερες μέχρι και 30% σε σχέση με τις παλιές! Ενα χρόνο μετά την ψήφισή του, η κυβέρνηση παραδέχεται αυτό που πραγματικά ήταν ο νόμος 4387: Νόμος - λαιμητόμος στην κυριολεξία για τις νέες συντάξεις. Οπως οι περικοπές, έτσι και η κοροϊδία της κυβέρνησης δεν έχει τέλος και σίγουρα δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από εργαζόμενους και συνταξιούχους.