Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Οι ταξικοί αγώνες φέρνουν νίκες στο σήμερα – Ματαίωσαν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας στη Θεσσαλονίκη




 
Μύθος πρώτος: οι πλειστηριασμοί δεν αφορούν τις πρώτες κατοικίες, ούτε απλούς εργαζόμενους, αλλά μεγάλους οφειλέτες που ζημιώνουν το δημόσιο και το κοινωνικό σύνολο.

Καταρρίφθηκε, εφόσον η ALPHA BANK είχε προγραμματίσει για αυτό το μήνα τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εργαζόμενου, και αρνούνταν να αποδεχτεί την πρόταση διακανονισμού που είχε καταθέσει ο τελευταίος για την αποπληρωμή του δανείου.

Μύθος δεύτερος: δεν έχει νόημα να αγωνίζεται κανείς, δεν πρόκειται να πετύχουμε κάτι.

O σεξισμός δεν έρχεται απ’το μέλλον- Η βιταμίνη του βιασμού και η μόνιμη ενοχοποίηση των θυμάτων


Ήλιος, αλάτι και βιασμοί είναι το τρίπτυχο του φετινού καλοκαιριού, κατά το έγκυρο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Αντέννα. 


Μεγάλος ντόρος έχει προκληθεί και δικαίως τις τελευταίες μέρες, με αφορμή ρεπορτάζ περί βιασμών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντέννα, όπου η αυτοαποκαλούμενη “σύμβουλος ψυχικής υγείας” Αδαμαντία Καζάκου παρουσιάζει ως βασικό αίτιο των βιασμών τη βιταμίνη D που αυξάνεται από τον ήλιο, προκαλώντας “αυξημένη ερωτική διάθεση” οπότε ουαί κι αλίμονο σε όποια τολμήσει να εμφανιστεί με προκλητικά ρούχα, τα οποία -πάντα κατά την ομιλούσα – “παίζουν ένα πολύ δυνατό (sic) ρόλο”. Δεν είναι η πρώτη φορά πράγματι που τα θύματα βιασμού ενοχοποιούνται για το ντύσιμό τους, είναι όμως η πρώτη φορά που ακούμε δημόσια το βιασμό να εμφανίζεται περίπου ως φυσικό φαινόμενο: Καλοκαίρι, ήλιος, βιταμίνη D και κοντές φούστες, πόσο πια ν’αντέξει κι ο βιαστής. Κι επειδή οι πάντες παράγουμε βιταμίνη D στον ήλιο, όλοι οι άντρες είναι δυνάμει βιαστές, άρα το βάρος δεν πέφτει στους ίδιους αφού δεν μπορούν να αντισταθούν στους νόμους της φύσης, αλλά στις γυναίκες που καλά θα κάνουν να βάλουν κανένα ράσο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ Οι εργοδότες δεν έχουν καμία θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων



  Πηγή: Eurokinissi

«Οι εργοδότες δεν έχουν καμία θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων», τονίζει το ΚΚΕ, το οποίο κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή για την επιχειρηματική δραστηριότητα του «συνδικαλιστή» της ΠΑΣΚΕ Δ. Καραγεωργόπουλου, που είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, μέχρι πρότινος μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ. Την Ερώτηση κατέθεσαν προς την υπουργό Εργασίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Μωραΐτης.

Αναλυτικά η Ερώτηση:

«Το τελευταίο διάστημα έχει έρθει στο προσκήνιο το σοβαρότατο θέμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ''συνδικαλιστή'' της ΠΑΣΚΕ, Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, μέχρι πρότινος μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ. Ο συγκεκριμένος πολυθεσίτης ''συνδικαλιστής'' είναι και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας με την επωνυμία ''Πήγασος Φορτούνα Γκέιμινγκ Ανώνυμη Εταιρεία'', η οποία σύμφωνα με τους σκοπούς της:

Πόσο καθαρή θα είναι η "καθαρή έξοδος";


Όπως διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση, σε σαράντα περίπου μέρες βγαίνουμε από τα μνημόνια, σε μια "καθαρή έξοδο" με το κεφάλι ψηλά. Κι όπως επιμένουν όσοι καταλαβαίνουν, σε σαράντα περίπου μέρες δεν λήγει κανένα μνημόνιο αλλά η τρέχουσα δανειακή σύμβαση και μαζί της λήγει το πρόγραμμα στήριξης, πράγμα που σημαίνει ότι από κει και πέρα πρέπει να ψάχνουμε μόνοι μας για δανεικά στην ελεύθερη αγορά, προκειμένου να παραμείνουμε συνεπείς στις μνημονιακές μας υποχρεώσεις, οι οποίες πάνε μέχρι το 2062 και βλέπουμε.

Έτσι κι αλλιώς, όμως, το τέλος της δανειακής σύμβασης και η έξοδός μας στις αγορές είναι δεδομένα που έχουν την δική τους σημασία. Ας προσπαθήσουμε να ρίξουμε μια ψύχραιμη ματιά στις συνθήκες υπό τις οποίες θα κληθούμε να κολυμπήσουμε μόνοι μας στα βαθειά νερά. Κι εν πρώτοις, ας δούμε αν υπάρχουν θετικές προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο ή, τουλάχιστον, αν υπάρχουν κάποια δεδομένα, τα οποία κάποιοι χαρακτηρίζουν ως θετικά.

Εξέλιξη της αποταμίευσης στην Ελλάδα (2010 - 2016, ανά τρίμηνο)  -  Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ
(ΜΚΙΕΝ: Μη Κερδοσκοπικά Ιδρύματα Εξυπηρέτησης Νοικοκυριών)

Αιολικά Πάρκα – Καταστροφή των βουνοκορφών των Αγράφων!



Αιολικά Πάρκα – Καταστροφή των βουνοκορφών των Αγράφων!

 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Θεσσαλίας καλεί κατοίκους και φορείς της περιοχής, να αντιδράσουν άμεσα για να αποτρέψουν ανεπανόρθωτη καταστροφή

 

Αιολικά Πάρκα - Καταστροφή των βουνοκορφών των Αγράφων
Στις βουνοκορφές των Αγράφων πάνω από τη Λίμνη Πλαστήρα σχεδιάζεται η εγκατάσταση μεγάλης έκτασης αιολικού πάρκου με τραγικές συνέπειες
Στο πλαίσιο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων για την προώθηση της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, μέσω της στρατηγικής για την «πράσινη ανάπτυξη» με στόχο, εκτός των άλλων, να βρουν επενδυτική διέξοδο τα συσσωρευμένα κεφάλαια των μονοπωλίων,
στην περιοχή του νομού Καρδίτσας προωθείται μια γιγαντιαία επένδυση αιολικού πάρκου 300+ ανεμογεννητριών, στις βουνοκορφές των Αγράφων, στη Νιάλα, στην Κοιμωμένη των Αγράφων και το Βουτσικάκι, πάνω από τη Λίμνη Πλαστήρα.

Οι ανεμογεννήτριες αυτές καλύπτουν σε έκταση το 80% των βουνοκορφών των καρδιτσιώτικων Αγράφων, σε προστατευόμενες περιοχή NATURA και μάλιστα στο μεγαλύτερο υψόμετρο που έχουν ποτέ εγκατασταθεί ανεμογεννήτριες, ήτοι στα 1.500 – 2.000 μέτρα.

Προϋποθέτουν τη διάνοιξη νέων δρόμων πολλών χιλιόμετρων σε κορυφογραμμές και πλαγιές, σε προστατευόμενα λόγω της ευαισθησίας τους οικοσυστήματα, εναέριες γραμμές πυλώνων υψηλής τάσης μέσα σε απόκρημνες και δασωμένες περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Επομένως διαφαίνεται μετατροπή των Αγράφων από παρθένα φύση σε βιομηχανική ζώνη.

«ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ» Ανοησία; Ημιμάθεια; ή Σκοπιμότητα;






Από  Ατέχνως
 
Γράφει ο Γιάννης Βεντούρας //

Συζητούσα τις προάλλες με έναν γνωστό μου, για το θέμα της Ανάπτυξης της Οικονομίας και των Οικονομικών Κρίσεων. Αυτός ο φίλος ισχυριζόταν ότι για τις οικονομικές κρίσεις που συμβαίνουν, φταίνε οι εργαζόμενοι που δεν δουλεύουν αρκετά.

Σύμφωνα με την γνώμη του, εάν οι εργαζόμενοι έδειχναν μεγαλύτερο ζήλο στην εργασία τους, τότε δεν θα έκλειναν οι επιχειρήσεις και η οικονομία θα είχε συνεχή άνοδο. Όταν τον ρώτησα αν γνωρίζει τους μηχανισμούς που προκαλούν τις οικονομικές κρίσεις, μου απάντησε ότι δεν του χρειάζεται να ξέρει και πολλά οικονομικά, αφού υπάρχουν τόσοι επιστήμονες οικονομολόγοι που τα λένε αυτά στις τηλεοράσεις ή τα γράφουν στις εφημερίδες.

Έμεινα σκεφτικός και συλλογιζόμουν ότι, οι επιτήδειοι, χρησιμοποιούν την άγνοια και την αμορφωσιά, για να χειραγωγούν τους εργαζόμενους.

Αλήθεια, γνωρίζεις τι σημαίνει «Ανάπτυξη»; Ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι η αύξηση των παραγόμενων αγαθών (και υπηρεσιών) μέσα στα πλαίσια μιας οικονομίας; Ότι για να έχουμε συνεχή ανάπτυξη θα πρέπει συνεχώς να αυξάνονται και οι παραγόμενες ποσότητες των αγαθών;

Χοιροστάσιο




1. Κάθε μικροαστός ξέρει καλά πώς να κρύβει το μισογυνισμό του, το θαυμασμό του για τη φασιστική Ακροδεξιά, την πίεση που ασκεί στην οικογένειά του, στα παιδιά του, έχοντας στο πλάι του μια γυναίκα φοβισμένη και βουβή. Η σχέση όλων στηρίζεται σε έναν μόνιμο εκβιασμό. Στερημένα από αγάπη, τα παιδιά μαθαίνουν σε ένα μοντέλο δούναι και λαβείν και με την πρώτη ευκαιρία εγκαταλείπουν την οικογένεια.
 
2. Ο μικροαστισμός είναι μια ψυχική κατάσταση που επωάζει ό,τι χειρότερο έχει μέσα του ο Νεοέλληνας. Με την άδειά του, κατοικεί μέσα στην κοιλιά του, ενώ απ' έξω οι μηχανισμοί των πολιτικών κομμάτων κολακεύουν και ωραιοποιούν τη μιζέρια του.