Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Μόνο ο λαός με την πάλη του θα νικήσει οριστικά το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωση του για την προκλητική απόφαση αποφυλάκισης του Ν. Μχαλολιάκου αναφέρει:

«Η προκλητική απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας για την αποφυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου με περιοριστικούς όρους αποτελεί προσβολή για τα θύματα της Χρυσής Αυγής και συνολικά το λαό, όμως δυστυχώς δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Έρχεται σε συνέχεια της συστηματικής ευνοϊκής αντιμετώπισης και άλλων καταδικασμένων ηγετικών στελεχών της φασιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, ήδη από την πρωτόδικη απόφαση. Έρχεται, μάλιστα, τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η δίκη σε δεύτερο βαθμό που θα πρέπει να καταδικάσει ακόμα πιο αυστηρά τους εγκληματίες χρυσαυγίτες για τις αποτρόπαιες πράξεις τους.

Πανεπιστήμια - συνεργοί του κράτους - δολοφόνου

 

Οι μαζικές κινητοποιήσεις που συνεχίζονται παρά την καταστολή στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, εκτός από το αληθινό πρόσωπο της «δημοκρατίας» στη μητρόπολη του καπιταλισμού, αποκαλύπτουν και τον ρόλο που υπηρετεί σήμερα το «σύγχρονο» πανεπιστήμιο, αυτό που διαφημίζεται ως «πρότυπο» και στην Ελλάδα, από τις δυνάμεις που προωθούν και στηρίζουν την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Με συνθήματα όπως «Money for schools and education - not for bombs and occupation!» («Δώστε λεφτά για πανεπιστήμια και παιδεία - όχι για βόμβες και για την κατοχή!») οι Αμερικανοί φοιτητές απαιτούν να πάψουν τώρα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα να στηρίζουν το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και τη γενοκτονία των Παλαιστινίων. Πολιτειακές και πρυτανικές αρχές απαντούν με όργιο καταστολής για να τους φιμώσουν, επιστράτευσαν την έφιππη αστυνομία, συλλήψεις, απειλές, διαγραφές πρόστιμα κ.λπ.

Αυτά συμβαίνουν σε ορισμένα από τα πιο «ξακουστά» πανεπιστήμια του κόσμου, όπως το Κολούμπια, το Γέιλ, το Χάρβαρντ, το Πρίνστον, το Στάνφορντ κ.ά. Οπως σχολίαζε καθηγητής για την εισβολή αστυνομικών στο Κολούμπια, «πρόκειται για ανήκουστη επίθεση σε κάθε εκπαιδευτική αρχή (...) Εκείνη την ώρα έκανα μάθημα στους φοιτητές μου και εξηγούσα ότι το μάθημα που θέλουν να τους κάνουν σήμερα είναι η υποταγή! Δε μπορούν να αντικαθιστούν τους καθηγητές με αστυνομικούς, αλλά φαίνεται ότι αυτές είναι οι οδηγίες!».