Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Σε τι χώρα ζούμε; – 534 ο βασικός μισθός, 500 ευρώ το πρόστιμο για τις μετακινήσεις



 

Ζούμε σε μια χώρα όπου ο λαός πάντα καλούνταν να πληρώσει τα σπασμένα και τώρα του ρίχνουν το μπαλάκι με την ατομική ευθύνη και με τα πρόστιμα, ως κερασάκι στην τούρτα της κοροϊδίας.

Πριν από λίγη ώρα, ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε από το Βήμμα της Βουλής ότι έφτασε ίσως η στιγμή να “πάρουμε το ρίσκο” για το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου, με διάφορες μορφές, εντός και εκτός καταστήματος.

Και για να μην πάρει το πόπολο λάθος μηνύματα και χαλαρώσει, το συνόδευσε με την αύξηση του προστίμου για “άσκοπες μετακινήσεις” που παραβιάζουν το απαγορευτικό και τα περιοριστικά μέτρα, από τα 300 στα 500 ευρώ. Υπενθυμίζουμε πως αυτή είναι ήδη η δεύτερη αύξηση στην οποία προχωρά η κυβέρνηση, καθώς πριν από μερικούς μήνες είχε διπλασιάσει το πρόστιμο που ξεκίνησε από την ταρίφα των 150 ευρώ.

Εξοπλισμοί - μαμούθ για το ΝΑΤΟ και όχι για την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων


Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη Βουλή

 

Eurokinissi

Η σημερινή (σ.σ. χτεσινή) συζήτηση πραγματοποιείται ενώ έχει προηγηθεί η ανακοίνωση της επανέναρξης των διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία, για τις οποίες είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι. Οχι ότι είναι γενικά κακό να συζητάς, αλίμονο, όμως το ερώτημα που προκύπτει είναι: Τι θετικό μπορεί να προκύψει από αυτές τις συνομιλίες, όταν αυτές πραγματοποιούνται ύστερα από παρέμβαση των Αμερικάνων, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ;

Γιατί αυτοί που εσείς αποκαλείτε «συμμάχους» είναι αυτοί που χρόνια τώρα είτε ανέχονται είτε κάνουν πλάτες στην επιθετικότητα της Τουρκίας, στα σχέδιά της να θέσει στο τραπέζι του διαλόγου όλες τις διεκδικήσεις της.

Γιατί αυτοί στους οποίους έχετε εναποθέσει την υπεράσπιση της ασφάλειας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι οι ίδιοι που τα υπονομεύουν με τα σχέδιά τους για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, διχοτόμηση της Κύπρου - που όπως όλα δείχνουν, αυτά παζαρεύονται στις φανερές ή κρυφές συνομιλίες.

Το δίλημμα δεν είναι εξοπλισμός ή όχι, αλλά τι είδους εξοπλισμός, για ποιες ανάγκες

Εδώ και καιρό η κυβέρνηση καλλιεργεί ένα κλίμα υψηλών προσδοκιών γύρω από την προμήθεια «Rafale», και σήμερα αυτό γίνεται.

Δε θα σταθούμε μόνο στο πώς κατάφερε η κυβέρνηση να αποκτήσει «Rafale» αλλά δεν μπόρεσε σε ένα χρόνο πανδημίας να αποκτήσει περισσότερα μέσα μεταφοράς, γιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς και άλλα πολλά που τόσο τα έχει ανάγκη ο λαός μας για να προστατευτεί η υγεία και η ζωή του.

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ «Ένας χρόνος κλειστά Πανεπιστήμια... Ως Εδώ! Παίρνουμε τις σπουδές και τις ζωές στα χέρια μας!»

 

 

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) εγκαινιάζει καμπάνια με τίτλο: «1 χρόνος κλειστά Πανεπιστήμια... ΩΣ ΕΔΩ! Παίρνουμε τις σπουδές και τις ζωές στα χέρια μας!».

«Τη στιγμή που τα Πανεπιστήμια συμπληρώνουν 1 χρόνο κλειστά, η κυβέρνηση, αντί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψουν οι φοιτητές στα αμφιθέατρα με ασφάλεια, σχεδιάζει πώς θα βάλει δυνάμεις της αστυνομίας, κάρτες εισόδου και κάμερες στα Πανεπιστήμια, πώς θα διαγράφει φοιτητές θεσπίζοντας όριο φοίτησης, την ισοτίμηση πτυχίων ιδιωτικών κολλεγίων και Πανεπιστημίων δίνοντας άφθονο χρήμα στα κοράκια” της εκπαίδευσης κ.λπ.

Ακυρώνουμε τα σχέδια της κυβέρνησης! Οι σχολές μας δεν έχουν ανάγκη από αστυνομικές δυνάμεις, αλλά από διδακτικό προσωπικό και υποδομές!

Καλεί τους φοιτητές μέσω της καμπάνιας «να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην υπουργό Παιδείας, προκειμένου να δεσμευθεί το υπ. Παιδείας και η κυβέρνηση ότι θα μπει τέλος σ' αυτήν την κοροϊδία! Δεν αντέχουμε άλλο να χάνουμε εξάμηνα, θέλουμε να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία διά ζώσης. Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές!».

Δώστε μπάτσους στον λαό – Νέο αστυνομικό σώμα στην Αττική για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!

 


Όποιο και αν είναι το πρόβλημα-ερώτημα, η απάντηση-λύση της κυβέρνησης είναι μία και μοναδική: “περισσότερη Αστυνομία”

Μπορεί η κυβέρνηση να μην έχει την ικανότητα να γεννήσει λεωφορεία, το αστικό κράτος όμως έχει κάθε δυνατότητα να “γεννά” σώματα ασφαλείας και Πραιτωριανούς με ταχύτητα κουνέλας…

Ο ξυλοδαρμός του σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας από αρνητές μάσκας -που ταυτοποιήθηκαν εύκολα, καθώς… δε φορούσαν μάσκα- ήταν η αφορμή που έψαχνε η κυβέρνηση για να προχωρήσει στη συγκρότηση ενός ακόμα αστυνομικού σώματος, αυτή τη φορά για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική.

Τραγωδία και φάρσα...

 

«Πρέπει επιτέλους όσοι επικαλούνται την πρόοδο σε αυτήν τη χώρα να πάρουν θέση και να συνταχθούν σε ένα ευρύτερο μπλοκ προοδευτικών δυνάμεων που επιθυμούν να φέρουν μόνιμες, κοινωνικά δίκαιες και ουσιαστικές αλλαγές στη χώρα. Το ΚΚΕ με τη στάση απόλυτης άρνησης σε αυτό το αίτημα δηλώνει ουσιαστικά ότι επιθυμεί να συνεχίσει να λειτουργεί σαν βασικό ανάχωμα υπέρ της συντήρησης».

Η παραπάνω δήλωση δεν ανήκει σε κάποιο σημερινό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή έστω του ΚΙΝΑΛ. Ανήκει σ' έναν από τους πιο προβεβλημένους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ., Μ. Χρυσοχοΐδη, με τη γνωστή του προσήλωση σε μέτρα καταστολής σε βάρος του λαού. Συγκεκριμένα, αποτελεί απόσπασμα από συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» στις 31/5/2009.

Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος, ως στέλεχος του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, ο οποίος και τότε διακρινόταν για την ...«παραγωγικότητά του» σε κατασταλτικά και αντιλαϊκά μέτρα, τολμούσε να εγκαλεί το ΚΚΕ ότι δεν συμπράττει σε ένα μπλοκ «προοδευτικών δυνάμεων»! Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή: Κρίση, μνημόνια, συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ξανά κυβέρνηση ΝΔ κ.ο.κ.

Η πορεία αυτή θα μπορούσε να είναι το χρονικό της απόλυτης χρεοκοπίας - ατομικής και συλλογικής - αυτού του αφηγήματος της κατ' όνομα «προοδευτικής» ή «δημοκρατικής» παράταξης, που δεν ήταν παρά το όχημα για τον εγκλωβισμό του λαού, το ξέπλυμα της πιο βάρβαρης πολιτικής και για να στήνονται κάλπικες διαχωριστικές γραμμές του δικομματισμού - διπολισμού.

Κοινή λογική

 

 

Το νομοσχέδιο «παίρνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες των πανεπιστημίων, κινείται στη σωστή κατεύθυνση και λύνει ζητήματα που είναι "κοινής λογικής'' για μια χώρα τον 21ο αιώνα»... Αυτή είναι πάνω - κάτω η «υποδοχή» που επιφύλαξαν διάφορα αστικά επιτελεία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που με κλειστά τα Πανεπιστήμια φέρνει νέα εμπόδια στις σπουδές και εντείνει την καταστολή στους χώρους των Ιδρυμάτων.

Με το που έγιναν γνωστές οι προθέσεις της κυβέρνησης να «λύσει τα χρόνια προβλήματα των ΑΕΙ» εν μέσω πανδημίας, μειώνοντας από τη μία τη χρηματοδότηση και τις προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού για το σύνολο των μορφωτικών και λειτουργικών αναγκών των φοιτητών και δίνοντας από την άλλη 30 εκατ. ευρώ για την ίδρυση σώματος καταστολής, άρχισε από τους γνωστούς δημοσιολόγους η επίκληση στην «κοινή λογική».