Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Aναδημοσίευση

Χαλκιδικιώτες ΗΡΩΕΣ, ενώ εσείς υπερασπίζετε την χώρα μας, οι κυβερνώντες είναι οι Καναδογερμανοτσολιάδες συνεργάτες των νέων κατακτητών

17:56 «Ακολουθούνται διαδικασίες Γκουαντάναμο. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά επιβεβαιωθήκαμε για τον χώρο και τον τρόπο της ανάκρισης. Λυπάμαι πάρα πολύ για την επιλογή που έχουν ακολουθήσει. Και οι δύο έχουν αποδείξει ότι δεν είναι ύποπτοι φυγής και ότι δεν είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα κρατήσει την ψυχραιμία του αλλά και θα συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα που κάνει» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κυρίτσης δικηγόρος των δύο κατοίκων της Ιερισσού βγαίνοντας από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής
17:49 "Εδώ ο Κασιδιάρης κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία κι αθωώθηκε κι αυτοί φυλακίζουν δύο αγωνιστές" είπε πριν από λίγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση  
17.31 "Είπε κανείς στον Δένδια ότι θα επεισόδια που θα γίνουν και τα παιδιά (των ΜΑΤ) που θα φάνε ξύλο, θα έχουν ηθικό αυτουργό;" Τη φράση αυτή είπε, πριν από λίγο, κάτοικος της Ιερισσού προς τον δικηγόρο των "2" Β. Καπερνάρο. Πάντως, η κατάσταση παραμένει "ηλεκτρισμένη". Ηδη, έχει υπάρξει "κάλεσμα" για συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην Καμάρα.
17.26 Στο πόδι όλη η Ιερισσός από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση για την προφυλάκιση. Στα μπλόκα επικρατεί οργή και θυμός. Κανείς δεν ξέρει τι θα ακολουθήσει. Πάντως, το σύνθημα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι έξω από το αστυνομικό μέγαρο ήταν ""Η επανάσταση ξεκίνησε από τη Χαλκιδική. Την κυβέρνηση εμείς θα τη ρίξουμε".

17.21 Οι δικηγόροι ενημέρωσαν τους συγγενείς ότι μπορούν να περάσουν για να αποχαιρετήσουν τους ανθρώπους τους, λίγο πριν οδηγηθούν στις φυλακές.
17.10 Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης για την προφυλάκιση. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνεχώς συνθήματα, ενώ μία γυναίκα αναρωτιόταν: "Τι θέλουν για να αλλάξει αυτή η κατάσταση; Πρέπει να χυθεί αίμα;"
17.05 "Βρωμάει το "πτώμα" της δημοκρατίας. Κι αν αυτοί την έχουν "δει" Καίσαρες, τώρα θα δουν τι απάντηση θα δώσουν οι Γαλάτες" επισήμανε στις δηλώσεις του, αμέσως μετά την απόφαση για την προφυλάκιση, ο συνήγορος των 2 συλληφθέντων Β.Τζιμούρτος.
16.55 "Αχαρακτήριστο γεγονός. Ας το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο Ελληνες πολίτες απολογήθηκαν μέσα στο αστυνομικό μέγαρο" τόνισε, πριν από λίγο, ο συνήγορος των 2 κρατουμένων Β. Καπερνάρος και συμπλήρωσε: "Η δικαστική εξουσία υποχώρησε στην αστυνομική. Εχουμε 4ο Ράιχ. Σ' αυτή την υπόθεση έγιναν δικονομικά έκτροπα αφού κατηγοριοποιήθηκαν μάρτυρες". 
16.47 "Γιώργο και Βασίλη είμαστε μαζί σας, ας είναι η φωνή μας η δύναμή σας" φωνάζουν, συνεχώς, οι συγκεντρωμένοι έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για την προφυλάκισή τους. Οι δικηγόροι τους δεν έχουν βγει ακόμη από το κτίριο. Οι συγγενείς του 44χρονου ενημερώθηκαν, τηλεφωνικά, ενώ οι συγγενείς του 33χρονου, που βρίσκονται  έξω από την αστυνομική διεύθυνση, στο άκουσμα της απόφασης, ξέσπασαν σε κλάμματα.
(Από Thesstoday.gr)
16:40 Προφυλακίστηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού, 33 και 40 χρόνων, σε βάρος των οποίων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Μετά από περίπου τέσσερις ώρες που ξεκίνησε η απολογία ο ανακριτής τους ανακοίνωσε την απόφαση να παραμείνουν προσωρινά κρατούμενοι. Εξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι καθώς οι συγκεντρωμένοι έχουν εξαγριωθεί με την απόφαση των δικαστικών αρχών. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί έξω από το κτίριο.
16:20  Φορτισμένη είναι η ατμόσαφαιρα έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εν αναμονή της απόφασης για το αν θα προφυλακιστούν οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στην ομάδα ατόμων που επιτέθηκε και πυρπόλησε τις εκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης ενώ οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο έχουν ειδοποιηθεί από τους προϊσταμένους τους να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για το ενδεχόμενο επεισοδίων. "Γιώργο και Βασίλη οι μάνες είναι 'δω, γρήγορα θα πάμε πίσω στο χωριό" φωνάζουν οι γυναίκες της Ιερισσού που βρίσκονται έξω από το κτίριο της αστυνομίας.  
Από seleo.gr
15:29 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Thesstoday, οι αστυνομικοί πήραν εντολή, για τους επόμενους δύο μήνες, να διαθέτουν καθημερινά μια διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία θα αστυνομεύει την περιοχή όπου βρίσκεται το εργοτάξιο της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός", στις Σκουριές
15:20  Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγα λεπτά οι απολογίες των δύο κατοίκων της Ιερισσού που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική. Αυτή τη στιγμή ανακριτής και εισαγγελέας συσκέπτονται προκειμένου να αποφασίσουν αν οι δύο κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι ή θα προφυλακιστούν. Οι αστυνομικοί που βρίσκονται περιμετρικά του κτιρίου ενημερώθηκαν και βρίσκονται σε θέση... μάχης. Εξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης βρίσκονται πάνω από 3.000 άτομα που συμπαραστέκονται στους δύο συλληφθέντες

περισσότερες λεπτομέρειες στην πηγή:
 
 πηγή: thessalonikimesaapoeikones