Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ



Η κριτική έχει ένα νόημα όταν ο άλλος είναι έστω διατεθειμένος να ακούσει.



Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση επικυρώνει το άθλιο παζάρι της λυκοσυμμαχίας με την άρχουσα τάξη της Τουρκίας (VIDEO)



Με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση έρχεται να ενσωματώσει όλες τις μέχρι τώρα συμφωνίες της ΕΕ, ιδιαίτερα την τελευταία επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το σχέδιο νόμου για το Προσφυγικό.

«Με το νομοσχέδιο επικυρώνεται το άθλιο παζάρι της λυκοσυμμαχίας, που λέγεται ΕΕ, με την άρχουσα τάξη της Τουρκίας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η συμφωνία επιδεινώνει τις συνθήκες εγκλωβισμού και καταστολής για ακόμη περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες.


Παρατίθεται ολόκληρη η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα: 


«Θεωρούμε ότι είναι περιττό πλέον να κάνουμε εδώ στη Βουλή κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι ένα ακόμη σοβαρό νομοσχέδιο το φέρνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.


Ξέρουμε ότι πλέον δεν ιδρώνει το αυτί σας.

Δεν ξέρω αν τρίζουν τα κόκαλα του Τσε. Ακούμε όμως το τρίξιμο των δοντιών του Φιντέλ

 

 

Cuidate! El imperialismo tiene muchas caras!
Προσοχή! Ο Ιμπεριαλισμός έχει πολλά πρόσωπα!
Φιδέλ Αλεχάντρο Κάστρο Ρους
13 Αυγούστου 1926
Σχέδιο - λεζάντα, Μπάμπης Ζαφειράτος, 3.V.2015
(Μελάνι, 21 χ 29 εκ. / 32 χ 41,5 εκ.)
Ο αδερφός Ομπάμα
Άρθρο του Φιντέλ Κάστρο για την επίσκεψη Ομπάμα στην Κούβα
Επιμέλεια – μετάφραση:
Λουκία Κωνσταντίνου
Φιντέλ Κάστρο Ρους, Granma 28 Μάρτη 2016 / 01:03:16
Οι βασιλείς της Ισπανίας μάς έφεραν τους κατακτητές και τα  αφεντικά, των οποίων τα αποτυπώματα έμειναν στα κομμάτια γης που παραχωρήθηκαν στους χρυσοθήρες που αναζητούσαν το χρυσό στην άμμο των ποταμών, μια καταχρηστική και επονείδιστη μορφή εκμετάλλευσης, της οποίας τα κατάλοιπα μπορούμε να τα διακρίνουμε, ακόμα και στον αέρα, σε πολλές τοποθεσίες της χώρας.
Ο τουρισμός σήμερα, κατά μεγάλο μέρος,  αναφέρεται αλλά και αναφέρει τα απολαυστικά τοπία και τα εξαιρετικά διατροφικά εδέσματα των θαλασσών μας, και μόνο όταν τα μοιραζόμαστε με το ιδιωτικό κεφάλαιο των μεγάλων ξένων επιχειρήσεων, των οποίων τα κέρδη αν δεν φτάνουν τα χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια, δεν αξίζουν καμιάς προσοχής.
Μιας και υποχρεώθηκα να αναφερθώ στο θέμα, οφείλω να προσθέσω, κυρίως για τους νέους, πως πολύ λίγα άτομα αντιλαμβάνονται τη σημασία αυτής της συνθήκης σε αυτή τη μοναδική στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας. Δεν θα πω ότι έχει χαθεί ο χρόνος, αλλά δεν διστάζω να δηλώσω  πως δεν ήμαστε επαρκώς πληροφορημένοι, ούτε εσείς ούτε εμείς, με τη γνώση και τη συνείδηση που θα έπρεπε να έχουμε  για να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα που μας θέτει προκλήσεις. Το πρώτο που πρέπει να πάρουμε υπόψη είναι ότι οι ζωές μας αποτελούν ένα ιστορικό κλάσμα του δευτερολέπτου, το οποίο πρέπει να μοιραστούμε επιπλέον και με τις ζωτικές ανάγκες όλων των ανθρώπων. Ένα από τα χαρακτηριστικά που έχει ο άνθρωπος είναι να υπερτιμά τον ρόλο του, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση από την άλλη πλευρά με τον εξαίρετο αριθμό των ανθρώπων που ενσαρκώνουν τα πιο υψηλά όνειρα.

Καλό μήνα !!!