Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Διατάξεις-φαρμάκι για το λαό, ράβε - ξήλωνε στον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν (VIDEO)




ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Διατάξεις-φαρμάκι για το λαό, ράβε - ξήλωνε στον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν (VIDEO)

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο περιλαμβάνει αντιλαϊκά φορολογικά μέτρα που πλήττουν τους αγρότες, ρυθμίσεις που καθορίζουν τους «κανόνες του παιχνιδιού» ανάμεσα στους μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στα καπνικά προϊόντα, καθώς και την ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για τελωνειακές παραβάσεις.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καταργείται το ισχύον ειδικό καθεστώς της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες, οι οποίοι πωλούν τα αγροτικά προϊόντα δικής τους παραγωγής στις λαϊκές αγορές.

Για το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων παραχωρείται στις ίδιες τις καπνοβιομηχανίες το δικαίωμα να λαμβάνουν μέτρα, ενώ παράλληλα δημιουργείται ένα «ανεξάρτητο τρίτο μέρος» που θα το αναλάβουν θυγατρικές των καπνοβιομηχανιών.

Το σκέλος του νομοσχεδίου που αφορά την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για τη συνεργασία με την Europol και την Eurojust για τελωνειακές παραβάσεις επιβάλλει ένα πλήρες φακέλωμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλους σκοπούς.

Στρίβειν δια της… αναθεώρησης (του Συντάγματος)!


magritte pipe


ΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ • 27 Ιουλιου 2016

Στρίβειν δια της… αναθεώρησης (του Συντάγματος)!


Ο αποπροσανατολισμός, δηλαδή η μετατόπιση της δημόσιας συζήτησης από τα άμεσα προβλήματα που πλήττουν την πλειοψηφία του λαού, είναι πάγια πρακτική των κυβερνήσεων. Έτσι, όταν τα λαϊκά στρώματα αντιμετωπίζουν μια σοβαρή απειλή εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, η κυβέρνηση ανοίγει συζήτηση για ένα άλλο (μεγάλο, ή μικρό) πρόβλημα. Στόχος αυτής της πολιτικής πρακτικής είναι να διασπαστεί το ενδιαφέρον των πολιτών και έτσι να περάσει με μικρότερες αντιδράσεις η πολιτική της κυβέρνησης.
Πιστός στις «παραδόσεις» των προκατόχων του, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε στις 25 Ιουλίου, στο προαύλιο της Βουλής, τις προτάσεις της κυβέρνησης του για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Την ώρα που…

Κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα της αναθεώρησης, αν και το ζήτημα που τίθεται είναι προς ποια κατεύθυνση θα γίνει αυτή η αναθεώρηση. Ωστόσο , τίποτα δεν συνηγορεί υπέρ της αναγόρευσης του θέματος σε πρώτο όσον αφορά τη συγκυρία.
Την ώρα που τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν την ακόμη μεγαλύτερη φτωχοποίηση των λαϊκών νοικοκυριών, την ώρα που έρχεται ο ΕΝΦΙΑ, την ώρα που προετοιμάζεται η απαγόρευση του απεργιακού δικαιώματος, την ώρα που αρχίζουν οι κατασχέσεις καταθέσεων και οι μαζικοί πλειστηριασμοί σπιτιών, την ώρα που προωθείται η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τι νόημα έχει μια συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος;

Ρεσιτάλ εμπαιγμού



Η επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού από την κυβέρνησης καλά κρατεί...
Eurokinissi
Η επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού από την κυβέρνησης καλά κρατεί...
Το ρεσιτάλ εμπαιγμού σε βάρος του ελληνικού λαού, που έχει πληρώσει ακριβά την καπιταλιστική κρίση και το στόχο της ανάκαμψης για το κεφάλαιο, που στηρίζουν οι πολιτικές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, έφτασε χτες στο απόγειό του με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής. 
 
Εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, χωρίς ίχνος τσίπας, επί ώρες τσακώνονταν με φόντο τα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, κάτι για το οποίο όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, έχουν βάλει το χεράκι τους. 
 
Ακούσαμε, λοιπόν, για παράδειγμα, τον Ευ. Βενιζέλο να μιλά για «ένα σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησε στην πλήρη υποταγή της χώρας με ένα τρίτο μνημόνιο plus και ένα τέταρτο που θα είναι στο διηνεκές». 
 
Ακούσαμε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, να λέει: «Εμείς θα είμαστε με το λαό. Εσείς να μείνετε με τη διαπλοκή. Προχωράμε με όρθιο το κεφάλι, γιατί είμαστε περήφανοι για την πολιτική μας». Και δεν είναι μόνο αυτά. 
 
Ακούστηκαν πολλά και διάφορα από όλους εκείνους που έχουν κόψει μισθούς και συντάξεις, που έχουν επιβάλει και αυξήσει τη φορολογία στα λαϊκά στρώματα, που θέσπισαν και συνέχισαν τον ΕΝΦΙΑ, που έχουν καταδικάσει το λαό για πολλά χρόνια να ζει με το φόβο εάν θα μπορεί να τα βγάλει πέρα...