Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Προς Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Έφη Αχτσιόγλου


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΝΑΤ– Π.Σ.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ  
Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 -  52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907





Αθήνα 2/2/2018


Προς τους

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
κ. Έφη Αχτσιόγλου

            Υφυπουργό, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
            κ. Αναστ. Πετρόπουλο


Επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων


Κυρία Υπουργέ.
Κύριε Υφυπουργέ. 


Πλέον είναι φανερό πως κατά τον υπολογισμό των παρακρατήσεων από τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, καθώς στον υπολογισμόκαι επανυπολογισμό τους, έγιναν σοβαρά  λάθη και αυθαιρεσίες, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις, όπως  άλλωστε διαπιστώθηκε και  με τις παρακρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ,  αυτές να υπερβαίνουν ακόμα και τις προβλέψεις των νόμων, που οι προηγούμενες και η δική σας κυβέρνηση ψηφίσατε. Βλέπουμε δηλαδή στην πράξη να γίνονται κατά παράβαση της νομοθεσίας, παράνομα και καταχρηστικά τέτοιες περικοπές των συντάξεων.

Ο Μαρτυριάρης…


Σκίτσο του Ι. Βάη από τον «Ριζοσπάστη» της 2ας Φλεβάρη 2018

Σκίτσο του Ι. Βάη από τον «Ριζοσπάστη» της 2ας Φλεβάρη 2018 
Της Κάλι Καρά

Στα κανάλια, στα ραδιόφωνα, στις εφημερίδες, δεσπόζουν οι 
αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις, οι καυγάδες και οι κοκορομαχίες για την ονομασία(!) των Σκοπίων, δηλαδή για το «δέντρο» της υπόθεσης και όχι για το δάσος. Οι μόνοι που πασχίζουν να φωτίσουν το δάσος, που είναι τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή είναι οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, οι γνωστοί «Λακεδαιμόνιοι» που είχαν αρνηθεί το 1992 να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Και ήρθε ο Αμερικανός πρέσβης σαν «μαρτυριάρης» σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο μεγάλου καναλιού, να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να αποκαλύψει το επίκεντρο των συζητήσεων του πρωθυπουργού, στο περιβόητο ταξίδι του στις ΗΠΑ, όπου ανακάλυψε τις «κοινές αξίες» της χώρας μας με τις ΗΠΑ αλλά και την «καλοσύνη» του προέδρου Τραμπ.

Σχετικά με τα συλλαλητήρια



Οσοι σκέφτονται να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), ωθούμενοι από αγνό και άδολο πατριωτισμό, ιδιαίτερα εν ενεργεία και απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, πρέπει να προβληματιστούν.
 
Οταν, για παράδειγμα, από διοργανωτές ακούγονται συνθήματα, όπως «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική». Διότι η ελληνική Μακεδονία αναμφισβήτητα είναι ελληνική. Ομως, η γεωγραφική περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας έπιανε έναν ευρύτερο χώρο, που σήμερα βρίσκεται και εκτός των συνόρων της Ελλάδας.
Είναι γνωστό ότι μετά τη λήξη του Β' Βαλκανικού Πολέμου, με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου, καθορίστηκαν τελεσίδικα τα σύνορα των βαλκανικών χωρών. Ετσι, ο ιστορικά γεωγραφικός χώρος της Μακεδονίας κατανεμήθηκε ανάμεσα σε τρία κράτη (Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία). Από πλευράς Ελλάδας τη Συνθήκη υπέγραψε ο Ελ. Βενιζέλος.

Βήμα σε όλους, «πλην Λακεδαιμονίων»


Η περατζάδα κάθε λογής τηλε-σαλτιμπάγκων όλων των αποχρώσεων, με μια σχετική προτίμηση στους εθνικιστές, στις «σοβαρές Χρυσές Αυγές», αυτές τις μέρες από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ (κι όχι μόνο), δεν έχει τελειωμό. Και δεν έχει πια και κανένα - ούτε καν προσχηματικό - στοιχειώδη ενημερωτικό χαρακτήρα. Ενόψει του κυριακάτικου συλλαλητηρίου, μπορεί κανείς να δει και να ακούσει ανθρώπους, που - ενώ στον «επαγγελματικό τους βίο» πωλούν αλόες στην τηλεόραση - σε σχέση με το Μακεδονικό εμφανίζονται διαπρύσιοι υπερασπιστές της πατρίδας, μιλούν για «μεγάλες Ελλάδες», για αρχαίες Ιστορίες, για αλλαγές συνόρων κι ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι, χωρίς κανέναν αντίλογο, αν δεν συναντούν και τη συμφωνία δηλαδή των παραγόντων των διάφορων καναλιών. Επίσης, μπορεί να δει και να ακούσει τους δήθεν «προοδευτικούς» κοσμοπολίτες, που πάλι με «φανταστικό» τρόπο επικαλούνται την Ιστορία και την επιστήμη, ως «καλά γνωρίζοντες» κι επίσης παίζουν επικίνδυνο ρόλο για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα των χωρών, στο βωμό των «εκσυγχρονισμών», των «παγκοσμιοποιήσεων» και των «ολοκληρώσεων». Αλλοι στηρίζουν την κυβέρνηση και τις διαπραγματεύσεις της κι άλλοι όχι. Κανείς όμως δεν θίγει (και δεν θα μπορούσε άλλωστε) τα ιερά και τα όσια του καπιταλιστικού συστήματος. Το μόνο που δεν θα δει και δεν θα ακούσει κανείς είναι οι απαγορευμένες λέξεις: Κεφάλαιο, ιμπεριαλισμός, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Ευνόητοι ασφαλώς οι λόγοι... Ετσι, λοιπόν, στήνεται το παιχνίδι για την «επιτυχία ή αποτυχία» του εθνικιστικού συλλαλητηρίου. Ετσι παίζεται συνολικότερα το παιχνίδι σε βάρος του λαού και της ουσιαστικής του ενημέρωσης για το ζήτημα με τη γειτονική χώρα ή και όποιο άλλο σημαντικό θέμα, σε μια περίοδο μάλιστα που οφείλει να επαγρυπνεί.

ΝΑΤΟικό ...Balkan Express



Δεν τους κρατάει τίποτε. «ΝΑΤΟικό Balkan Express» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Οι Αμερικανοί δεν κρατούν ούτε καν τα προσχήματα. Αν μη τι άλλο, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, τους «έδωσε» στη συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ» στεγνά.
«Ούτε λίγο, ούτε πολύ, επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει πολύ επικίνδυνες -για τον ελληνικό λαό- δεσμεύσεις, οι οποίες αποκαλύπτονται σιγά-σιγά και εξελίσσεται στο καλύτερο "βαποράκι" των σχεδίων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή. Στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα "γεωπολιτικός μεντεσές" ανάμεσα στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την ευρύτερη περιοχή, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά», σημειώνει στην Ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.