Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Ο ακροδεξιός Μακρόν… σταυροφόρος

 



 
 
 


Ένα ρατσιστικό και… ολίγον φασιστικό περιοδικό. Το Charlie Hebdo. Οι μουσουλμάνοι που απεικονίζονται ως πίθηκοι. Ο Μωάμεθ να… συνουσιάζεται. Ένας κλόουν, ένα φερέφωνο της εγκληματικής τάξης του – πρόεδρος αιματοβαμμένος, στην ακροδεξιά του κωλοτούμπα. Ολόκληρη η καπιταλιστική Ευρώπη που γέρνει στηριζόμενη στον φασισμό.
 
Οι λαοί των μουσουλμάνων. Εκατομμύρια χωρίς πατρίδες, σπίτια, δουλειές. Χιλιάδες εξαϋλωμένοι από βόμβες και πυραύλους, άλλοι πνιγμένοι στις θάλασσες, παιδιά ξεβρασμένα στις παραλίες μας. Κι όσοι γλύτωσαν από τον όλεθρο ξεριζωμένοι και γκετοποιημένοι στον… καπιταλιστικό πολιτισμό. Στον ίδιο «πολιτισμό» που τους… πρόσφερε τις βόμβες και τους πυραύλους του, που εξαφάνισε τις πατρίδες τους, τους δολοφόνησε και τους προσφυγοποίησε. 

Το θράσος... και το χρέος

 

«Δεσμευόμαστε στον ελληνικό λαό: Ο πρώτος νόμος που θα καταργηθεί μόλις επανέλθουμε στη διακυβέρνηση του τόπου, θα είναι αυτός. Το πρώτο που θα κάνουμε τη δεύτερη φορά, θα είναι να πάρουμε τα κλειδιά της οικονομίας από το παρασιτικό κεφάλαιο». Αυτά είπε χωρίς ίχνος ντροπής ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή και γέλασαν έως και τα πλακάκια στα γραφεία των τραπεζών, των funds και λοιπών κορακιών. Σε όλους αυτούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μέχρι και... τα αντικλείδια των λαϊκών σπιτιών, γενικεύοντας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, μετατρέποντας τις κινητοποιήσεις ενάντιά τους σε ιδιώνυμο, απορρίπτοντας ξανά και ξανά τις προτάσεις του ΚΚΕ για ουσιαστική ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων από την υπερχρέωση και τόσα άλλα. Αλλά και σήμερα δεν πάει πίσω, αφού πίσω από τις φιοριτούρες περί «συστημικών τραπεζών υπό δημόσιο μάνατζμεντ» και άλλα τέτοια, καλούν τον λαό να πληρώσει από την άλλη τσέπη για τη ρευστότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Το θράσος των ΣΥΡΙΖΑίων επομένως δεν έχει πάτο. Πόσο μάλλον όταν επαναλαμβάνει αλήστου μνήμης ατάκες, όπως «θα σκίσω τα μνημόνια» και «θα τα καταργήσω με έναν νόμο», που μόνο γέλιο προκαλούν στον λαό, μετά την πενταετή κυβερνητική θητεία του.

Κυβερνήσεις και εργοδότες ενάντια στα Συνδικάτα - Το παράδειγμα της Ιταλίας (VIDEO)

 

Σε κάθε χώρα η συνδικαλιστική δράση, η οργάνωση και τα δικαιώματα των εργαζομένων βρίσκονται στο στόχαστρο κυβερνήσεων και εργοδοσίας! Δείτε ένα σύντομο βίντεο του ΠΑΜΕ με το παράδειγμα από την επίθεση και τα μέτρα κυβερνήσεων και εργοδοτών στην Ιταλία, ειδικότερα την περίοδο της πανδημίας όπως αναφέρει το συνδικάτο USB.

(Το βίντεο έχει ελληνικούς υπότιτλους-Ενεργοποιούνται με το τετράγωνο εικονίδιο κάτω δεξιά της οθόνης)

902gr

Η Εθνική Αντίσταση, ο κ.Μητσοτάκης και η παράταξή του (βίντεο)

 

Ότι ο κ.Τσίπρας θυμάται το ΕΑΜ κάθε φορά που θέλει να πασπαλείψει με δημαγωγική γαρνιτούρα τις μνημονιακές, αγγελικοτραμπικές και ηλεκτρονικοπλειστηριακές «αριστεροσύνες» της διακυβέρνησής του, είναι γνωστό. Ως εκ τούτου εδώ θα ασχοληθούμε με τον άλλο φωστήρα της Ιστορίας, τον και εξόριστο από 6 μηνών κ.Μητσοτάκη.

Είπε, λοιπόν, προχτές στη Βουλή ο κ.Μητσοτάκης:

«Στην Εθνική Αντίσταση πολέμησε όλος ο ελληνικός λαός»… Μάλιστα. Θέλουμε να θυμίσουμε ότι το «όλος» που χρησιμοποιούν ορισμένοι όχι από γαλαντομία, αλλά μήπως και τρυπώσουν μέσα οι ίδιοι, δεν έχει και τόσο διασταλτική – όπως θα ήθελαν – έννοια. Δεν χωράει, ας πούμε αυτούς που λούφαξαν, που απέδρασαν, ή που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ !!! [ video ]

 


 

Χθές Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο γραφείο του με έξι γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού, μια γυναίκα που βρίσκεται στο στάδιο της θεραπείας και την ογκολόγο Έλενα Λινάρδου, όπου και ανακοίνωσε πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας ανά δύο έτη, για όλες τις γυναίκες ηλικίας 49 και 50 ετών.

Με την όρεξη θα μείνουν...


«Τα πάμε καλύτερα από άλλες χώρες στην πανδημία», αλλά το κύριο παραμένει η «ατομική ευθύνη». «Το κράτος κάνει αυτό που πρέπει», αλλά «τώρα πρέπει να συμμορφωθεί η νεολαία». «Ο ιός δεν μεταδίδεται τελικά στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και στους χώρους δουλειάς αλλά στις πλατείες...». Τα παραπάνω είναι μερικά από τα πιο πολυφορεμένα επιχειρήματα της κυβέρνησης σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, σε μια προσπάθεια να «ξεπλυθεί» από τις βαριές ευθύνες που φέρει για το δεύτερο κύμα, το οποίο όλο και φουσκώνει. Ευθύνες που προκύπτουν από το «πρωτόκολλο των πρωτοκόλλων» που ακολουθεί και δεν είναι άλλο από τη διαχείριση της πανδημίας με γνώμονα τον περιορισμό του κόστους για το κράτος και την αύξηση του οφέλους για το κεφάλαιο.

Κοροϊδεύοντας κατάμουτρα το λαό, η κυβέρνηση από τη μια αποποιείται κάθε ευθύνη για τον τρόπο που άνοιξε τον Τουρισμό, για τα αεροπλάνα και τα καράβια που τα γέμιζε ασφυκτικά, για τους χώρους δουλειάς που έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης, και από την άλλη κουνάει ξανά το δάχτυλο στη νεολαία. Από τη μια, συκοφαντεί τους μαθητές και καταστέλλει τους αγώνες τους για τα αυτονόητα, αρνούμενη να ικανοποιήσει και τα πιο στοιχειώδη αιτήματα. Από την άλλη, ισχυρίζεται προκλητικά ότι «στα σχολεία δεν κολλάει», απορίας άξιο από πού το ξέρει, αφού σύμφωνα με τα δικά της πρωτόκολλα δεν γίνεται τεστ ούτε στον συμμαθητή του διπλανού θρανίου μαθητή που διαπιστώθηκε θετικός στον ιό. Και παρόλο που τα σχολεία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι πιο ασφαλή από ποτέ, επιβάλλει τη χρήση μάσκας ακόμα και στα διαλείμματα! Αντιφάσεις; Ναι, όμως στο κριτήριο των «αντοχών της οικονομίας» η κυβέρνηση δεν έχει καμιά αντίφαση ή ταλάντευση και μόνο ως αστείο ακούγεται το μότο «πρώτα η υγεία»!

Γόρδιος δεσμός

 

  Πηγή: Associated Press

Το «αφήγημα» της «απομονωμένης Τουρκίας» ξαναζεσταίνει η κυβέρνηση, για να κρύψει από το λαό τα αδιέξοδα και τους κινδύνους από την πολιτική εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τη στήριξη των ευρωατλαντικών «διευθετήσεων» που προωθούνται στην περιοχή. Κι ενώ όλα «φωνάζουν» για το αντίθετο, συνεχίζει προκλητικά να εμφανίζει τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως «εγγυητές» της «σταθερότητας» και των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή.

Για παράδειγμα, τα αστικά επιτελεία παρουσιάζουν την Τουρκία ως τον «απείθαρχο» ΝΑΤΟικό σύμμαχο, που ενώ συμφώνησε σε μορατόριουμ ασκήσεων για την 28η Οκτωβρίου, εξέδωσε NAVTEX για τη συνέχιση των ερευνών στην Ανατ. Μεσόγειο, μέχρι το όριο του 28ου παράλληλου.