Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Αδιανόητες οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας για «εγκλωβισμένους» φοιτητές

 

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

 

 

«Η υπουργός των κλειστών σχολών και των (πετσο)κομμένων μαθητών ξαναχτύπησε με τις δηλώσεις της για τους "εγκλωβισμένους" φοιτητές, δηλώσεις που …θα μείνουν στην ιστορία!», σημειώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας για την ανακοίνωση των βάσεων.

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας στην ΕΡΤ, η Νίκη Κεραμέως ισχυρίστηκε ότι «οι νέοι μας δεν εγκλωβίζονται πλέον στα πανεπιστήμια. Οι σπουδές τους έχουν πλέον αντίκρισμα, καθώς δεν έχουμε το φαινόμενο να εισάγεται κανείς με 1, με 2, με 3. Οι νέοι μας έχουν διέξοδο και προοπτική. Οι σπουδές τους θα τους δώσουν αυτά που θέλουν και θα τους βοηθήσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά».

Στην ανακοίνωσή του το ΜΑΣ επισημαίνει:

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στη ΔΕΘ

 

Η ΔΙΚΑΙΗ ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ - ΑΓΩΝΑ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

Το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ

 

Στη διαδήλωση που οργανώνουν τα συνδικάτα το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ, με αφορμή τη ΔΕΘ, καλεί το ΠΑΜΕ. «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό - Η δίκαιη οργή να γίνει δύναμη οργάνωσης, αγώνα, διεκδίκησης!», τονίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ο αγώνας του λαού της βόρειας Εύβοιας, που έδωσε σκληρή μάχη με τις φλόγες και τώρα αγωνίζεται για να μείνει στον τόπο του και να ζήσει με αξιοπρέπεια, είναι μεγάλη παρακαταθήκη. Στις πρόσφατες πυρκαγιές, στην Εύβοια, στην Αττική, στην Πελοπόννησο, σε όλη την Ελλάδα, επιβεβαιώθηκε ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξεχαστεί αυτό το διαρκές έγκλημα. Μόνο η πρωτοβουλία και η οργάνωση του λαού αποδείχτηκε ότι μπορεί να έχουν αποτέλεσμα για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων.

Απευθύνουμε κάλεσμα συντονισμού και οργάνωσης της πάλης για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των ελευθεριών του λαού. Για να σταματήσουν ο λαός και οι εργαζόμενοι να γίνονται αυτοί και οι περιουσίες τους τα θύματα στον βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε όλα τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα, κάθε αγωνιστή συνδικαλιστή, να συναντηθούμε για να οργανώσουμε την απάντηση των εργαζομένων, να υπερασπιστούμε τον λαό μας.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Τη στιγμή που ο λαός μας, όλη η χώρα καίγεται στην κυριολεξία από τις τραγικές και οδυνηρές συνέπειες της εγκληματικής ανυπαρξίας ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη, αποδείχτηκε η γύμνια του κρατικού μηχανισμού για την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας, της ζωής και των περιουσιών του λαού που σταματάει εκεί που αρχίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αν κάτι έγινε ξανά στάχτη στη νέα ανείπωτη τραγωδία που ζει αυτές τις μέρες ο λαός σε όλη την Ελλάδα, είναι ο μύθος ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να συμβαδίσει με τις λαϊκές ανάγκες, ότι το αστικό κράτος μπορεί να υπηρετήσει ταυτόχρονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου και αυτά του λαού.

Ερώτηση για τη συγκρότηση «δύναμης ταχείας επέμβασης» από την ΕΕ

 

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

Τους επικίνδυνους σχεδιασμούς της ΕΕ για τη συγκρότηση «δύναμης ταχείας επέμβασης» με στόχο την εμπλοκή σε νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους αναδεικνύει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης.

Η ΕΕ δια στόματος του Ύπατου Εκπροσώπου της αλλά και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προανήγγειλε τη συγκρότηση «δύναμης ταχείας επέμβασης 50.000 στρατιωτών ικανής να αντιδράσει σε συνθήκες όπως αυτές που ζούμε στο Αφγανιστάν».

«Πάρε ό,τι θες επενδυτή»... απ' του λαού την τσέπη

 

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2022

Εκτίναξη φόρων για μισθωτούς κατά 12,8%, για νέες απαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους που πληρώνουν σταθερά κάτω από το 5% των άμεσων φόρων

 

Τη μονιμοποίηση και την επέκταση των φοροελαφρύνσεων για τις ισχυρές επιχειρήσεις και τους επιχειρηματικούς ομίλους προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών ενόψει των πρωθυπουργικών εξαγγελιών στο πλαίσιο της ΔΕΘ στις 11 Σεπτέμβρη, με φόντο και την κατάθεση του προσχεδίου κρατικού προϋπολογισμού για το 2022 στις αρχές Οκτώβρη. Την ίδια ώρα η δημοσιονομική πολιτική συμπληρώνεται με σειρά αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και παρεμβάσεων.

Σε κάθε περίπτωση, ο αντιλαϊκός πήχης ξεκινά από τις ισχύουσες (με βάση τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021) μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών για την εργοδοσία, τις κάθε είδους επιδοτήσεις, φοροελαφρύνσεις κ.ο.κ., ενώ ο ρυθμός μεγέθυνσης του ΑΕΠ θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον «δημοσιονομικό χώρο» και αντίστοιχα τα πακέτα που θα ξεκοκαλίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, πέρα και πάνω από τις εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ηδη λοιπόν σε ισχύ είναι: