Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί…


neonazi-oukranias


Το ΝΑΤΟ στηρίζει το νεοναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας. Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ  που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία, στις 8-9 Ιούλη, αποφασίστηκε να δοθεί ένα  συνολικό πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία, που σύμφωνα με τους αναλυτές όμοιο δεν έχει δοθεί σε κανέναν άλλον εταίρο.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, διευκρίνισε ότι η συμμαχία «θα παρέχει συμβουλευτική και στοχευόμενη υποστήριξη για να γίνουν αποτελεσματικότερες οι δομές άμυνας και ασφάλειας της Ουκρανίας».

Επίσης, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιvanna Klympus – Tsintsadse, δήλωσε στο Euronews «Πρέπει να το δούμε ως ένα από τα βήματα στην προσπάθειά μας να πετύχουμε τα στάνταρ του ΝΑΤΟ στη χώρα, τα στάνταρ του ΝΑΤΟ στις ένοπλες δυνάμεις και στα θέματα της ασφάλειας και της άμυνας. 

Η εξέλιξη αυτή θα μας κάνει σίγουρα ισχυρότερους και θα μας βοηθήσει να έχουμε καλύτερη άμυνα για τη χώρα μας. Δυστυχώς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι κάθε μέρα».

Κατάπιαν τη γλώσσα τους;


Εχετε παρατηρήσει, βέβαια, ότι δεν περνάει μέρα που να μην υπάρξει μια ανακοίνωση από τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, για οποιοδήποτε θέμα της επικαιρότητας, προκειμένου να ασκήσουν κριτική τάχα στην κυβέρνηση και να δείξουν ότι διαφοροποιούνται. Για παράδειγμα, ζητήματα όπως ο εκλογικός νόμος, η αναθεώρηση του Συντάγματος, οι τηλεοπτικές άδειες και πολλά ακόμα, γίνονται σίριαλ από τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις και τους ψευτοκαβγάδες ανάμεσα στην κυβέρνηση, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, την Ενωση Κεντρώων και τη Χρυσή Αυγή. Ρωτάμε τώρα: Είδε κανείς μια ανακοίνωση όλων αυτών των κομμάτων για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο; 
 
Κανείς άλλος εκτός από το ΚΚΕ δεν τοποθετήθηκε για τα συμπεράσματα της Συνόδου, οι αποφάσεις της οποίας θα καθορίσουν τη στρατηγική της ΝΑΤΟικής ιμπεριαλιστικής συμμαχίας για πολλά χρόνια μπροστά, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε και στη Βαρσοβία. 
 
 
Να υποθέσουμε ότι θεωρούν ανάξιο λόγου το γεγονός ότι, με την παρότρυνση και της ελληνικής κυβέρνησης, η πολυεθνική ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ «κατσικώνεται» στο Αιγαίο και αναβαθμίζεται ο ρόλος της; Θεωρούν αμελητέα την όξυνση της ενδοϊμπεριαλιστικής αντιπαράθεση με τη Ρωσία, την προετοιμασία της επέμβασης στη Λιβύη με χρήση της βάσης της Σούδας; Οχι, τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θεωρούν λιγότερο σοβαρά αυτά τα θέματα για να βγάλουν μια ανακοίνωση. 
 
Απλά, δεν έχουν τι να πουν και για τι να κατηγορήσουν την κυβέρνηση, η οποία αποδεικνύεται εξαίρετος «μάστορας» στην πολιτική εμπλοκής της χώρας και του λαού στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς, προκειμένου να υπηρετείται καλύτερα και πιο αποτελεσματικά το συμφέρον της αστικής τάξης στην Ελλάδα.