Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα 16/1 στο Δήμο Ωραιοκάστρου



Ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων του δήμου Ωραιοκάστρου αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου


Κανονικά θα γίνουν τα μαθήματα στις περισσότερες σχολικές μονάδες του δήμου Ωραιοκάστρου, στις οποίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής των προβλημάτων που είχαν προκληθεί από τον παγετό των προηγούμενων ημερών.
Τα σχολεία που δεν θα γίνουν μαθήματα καθώς έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα στις σωληνώσεις και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης των κτιρίων είναι τα παρακάτω:

3ο νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου
2ο νηπιαγωγείο Μελισσοχωρίου
Δημοτικό σχολείο Λητής
1ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου
1ο λύκειο Ωραιοκάστρου
2ο λύκειο Ωραιοκάστρου


Να σημειωθεί ότι το ολοήμερο νηπιαγωγείο του Δρυμού θα λειτουργήσει κανονικά ενώ όσον αφορά στο κλασικό τμήμα του νηπιαγωγείου επειδή οι εργασίες είναι σε εξέλιξη οι γονείς θα ενημερωθούν σχετικά από τη δασκάλα του σχολείου.

Αύριο στις 7 το πρωί θα πραγματοποιηθεί για μια ακόμη φορά ρίψη αλατιού σε όλους τους αύλειους χώρους των σχολικών μονάδων για τυχόν υπολείμματα χιονιού και πάγου.

Αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς του διευρυμένου δήμου θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά με εξαίρεση τον παιδικό σταθμό Πενταλόφου. Τα μικρά παιδιά θα εξυπηρετούνται για δύο ημέρες από τον παιδικό σταθμό Νεοχωρούδας.

Τα ΚΔΑΠ θα λειτουργήσουν κανονικά.

«Οι νικημένοι σήμερα εργάτες θα γίνουν αύριο νικητές»

Σαν σήμερα, 15 Ιανουαρίου 1919, δολοφονούνται η Ρόζα Λούξεμπουργκ και ο Καρλ Λίμπκνεχτ  


Στις αρχές Ιανουαρίου του 1919 ξέσπασε στη Γερμανία η Επανάσταση των Σπαρτακιστών («Ημεροδρόμος»  5/1/2016).
Στην εξέγερση αυτή πρωταγωνιστούσε το προλεταριάτο του Βερολίνου ενώ επικεφαλής είχαν τεθεί οι ηγέτες του νεαρού Κομμουνιστικού Κόμματος Καρλ Λίμπκνεχτ, Βίλχελμ Πικ, Ρόζα Λούξεμπουργκ.
Μετά την προδοσία της ηγεσίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και την ανοιχτή συνεργασία της με τις αστικές πολιτικές δυνάμεις και τα εθνικιστικά στοιχεία του στρατού, η επανάσταση συντρίφτηκε και χιλιάδες εργάτες συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν. Η οριστική επικράτηση της αντεπανάστασης έγινε στις 11 Ιανουαρίου.

Οι τούμπες, τούμπες...


Οσο να 'ναι δεν είναι και δύσκολο να χάσεις την μπάλα από τις συνεχείς τούμπες του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο πριν ήταν το «καλό» ΔΝΤ που στήριζε τις ελληνικές θέσεις για «ευκολίες πληρωμής» στην αποπληρωμή του μεγάλου κρατικού χρέους, με στόχο να βρει το καπιταλιστικό κράτος επιπλέον χρήμα, ώστε να μπουκώσει τους επιχειρηματικούς ομίλους στην «ιερή» και «εθνική» προσπάθεια της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Μετά ήταν η «ρεαλίστρια Μέρκελ», που επειδή, λέει, ήταν αντιμέτωπη με το Προσφυγικό, στήριζε τη «σταθερότητα» της Ελλάδας και γι' αυτό μπορούσε να είναι στήριγμα ενάντια στον «σκληρό» Σόιμπλε, που με τις εμμονές του οδηγούσε στη «δημοσιονομική ασφυξία» και καθυστερούσε το κλείσιμο της πρώτης «αξιολόγησης» με τα βάρβαρα μέτρα που τελικά τη συνόδευαν, απαραίτητα κι αυτά για την επιχείρηση ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Τώρα είναι το «επαχθές ΔΝΤ», που, όπως μας ενημέρωσε προχτές η κυβέρνηση σχεδόν πανηγυρίζοντας, «ως κι ο Σόιμπλε» σκέφτεται πλέον τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, προτείνοντας βέβαια κανά - δυο μνημόνια ακόμα, «απαρέγκλιτη» εφαρμογή των ήδη βάρβαρων μέτρων που έχουν συμφωνηθεί και περιλαμβάνουν και τα Εργασιακά, και βέβαια υλοποίησή τους από έναν ESM - «ευρωπαϊκό ΔΝΤ». Ολα αυτά βέβαια με στόχο, όπως λέει η κυβέρνηση, την ένταξη στο μηχανισμό «ποσοτικής χαλάρωσης» της ΕΚΤ (QE), για να αντλήσουν φτηνό χρήμα οι επιχειρηματικοί όμιλοι.