Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Λιάνα Κανέλλη: «Αφού ο προϋπολογισμός σας είναι “έξω απ’ τα μνημόνια” δεν σας περίσσευαν 410 εκατ. και τα κόψατε από τα προνοιακά επιδόματα;»

 


Πρόκειται για επιδόματα σε ΑμεΑ και ανέργους που περικόπτονται την ώρα που δίνεται απλόχερα ζεστό κρατικό χρήμα σε ΜΚΟ, που καλύπτουν τις σκόπιμες ανεπάρκειες του κράτους στην Πρόνοια, τόνισε η Λιάνα Κανέλλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρότι ο προϋπολογισμός είναι εκτός μνημονίου, δεν περίσσευαν τα 410 εκατομμύρια ευρώ που κόπηκαν από τα προνοιακά επιδόματα, σχολίασε δηκτικά η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2023.

Πρόκειται για επιδόματα σε ΑμεΑ και ανέργους που περικόπτονται την ώρα που δίνεται απλόχερα ζεστό κρατικό χρήμα σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που καλύπτουν τις σκόπιμες ανεπάρκειες του κράτους στην Πρόνοια, τόνισε η Λιάνα Κανέλλη.

Δεν τους βγαίνει

 

Οσο κι αν προσπαθούν τα ευρωατλαντικά επιτελεία να πείσουν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία γίνεται για την «υπεράσπιση της δημοκρατίας απέναντι στον ολοκληρωτισμό», δεν τους βγαίνει. Απόδειξη αποτελεί το τελευταίο ευρωβαρόμετρο, σύμφωνα με το οποίο μόλις το 48% των Ελλήνων έχει θετική γνώμη για τη στήριξη που προσφέρει η ΕΕ στην Ουκρανία. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό σε όλη την ΕΕ, όπου ο μέσος όρος των θετικών απόψεων αγγίζει το 74%. Αντίστοιχα, στο ερώτημα για το αν οι Ευρωπαίοι συμφωνούν με τις κυρώσεις κατά της ρωσικής κυβέρνησης, με την οικονομική και στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία, μόλις το 46% των Ελλήνων απαντάει θετικά, σημειώνοντας κι εδώ το μικρότερο ποσοστό στα κράτη - μέλη της ΕΕ, όπου ο μέσος όρος των θετικών απαντήσεων είναι 73%. Ο ελληνικός λαός, που έχει δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον ουκρανικό και στους άλλους λαούς που βρίσκονται στη δίνη του πολέμου, καταγράφει σε μεγάλο ποσοστό την αντίθεσή του στην πολιτική της εμπλοκής, που βάζει ολοένα και περισσότερο τη χώρα σε σπιράλ κινδύνων. Κι ας «γαβγίζουν» τα ευρωατλαντικά φερέφωνα σχολιάζοντας το ευρωβαρόμετρο ότι «οι πολίτες θέλουν η ΕΕ να προστατεύει και να υπερασπίζεται αυτές τις θεμελιώδεις αξίες (σ.σ. της "δημοκρατίας" και των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων") τόσο στην επικράτειά της όσο και στο εξωτερικό. Αυτές ακριβώς είναι οι αξίες που υπερασπίζονται καθημερινά και οι Ουκρανοί πολίτες, από τη στιγμή που εισέβαλαν απρόκλητα και αδικαιολόγητα τα ρωσικά στρατεύματα στη χώρα τους»...

Ολοι στους δρόμους!

 

 

Δεν υπάρχει εργαζόμενος, λαϊκός άνθρωπος, νέος και νέα που να μην περισσεύουν οι λόγοι για να βρεθεί σήμερα και αύριο στα συλλαλητήρια που οργανώνουν εκατοντάδες εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς σε όλη τη χώρα, ενάντια στον προϋπολογισμό - καρμανιόλα, που συζητιέται και ψηφίζεται αύριο Σάββατο στη Βουλή, κάνοντας το ποτήρι να ξεχειλίσει για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα.

Ενας ακόμα προϋπολογισμός που μοιράζει χαράτσια και φτώχεια στον λαό, για να δίνει απλόχερα «ζεστό» χρήμα με επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από μια χρονιά που το λαϊκό εισόδημα λεηλατήθηκε από τους υπέρογκους λογαριασμούς κάθε είδους και την ακρίβεια σε όλα τα βασικά αγαθά, και ενώ προμηνύεται νέα επίθεση το 2023, ο κρατικός προϋπολογισμός φορτώνει στους εργαζόμενους άλλα 2 δισ. ευρώ φόρους.

Αγωνιστικός ξεσηκωμός ενάντια σε ακρίβεια και πλειστηριασμούς - Όλοι αύριο στο Σύνταγμα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

 
 

Συμβολική παρέμβαση στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής το ΠΑΜΕ.

Κάλεσαν σε αγωνιστικό ξεσηκωμό ενάντια σε ακρίβεια και πλειστηριασμούς, με αυξήσεις στους μισθούς.

Παράλληλα απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο αυριανό μεγάλο συλλαλητήριο στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο αυταρχισμός όλων των κυβερνήσεων και του αστικού κράτους είναι άμεσα συνδεδεμένος με την αντιλαϊκή πολιτική (VIDEO)

 

 
 

Ο αυταρχισμός όλων των κυβερνήσεων και του αστικού κράτους είναι άμεσα συνδεδεμένος με την αντιλαϊκή πολιτική, ξεκαθάρισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή, για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με αφορμή την γνωστή κάλπικη αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομία και την καταστολή, τόνισε ότι όλη αυτή η συζήτηση είναι η καλύτερη αφορμή για να νομιμοποιηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία την οποία κατάργησαν στην πράξη οι φοιτητές με τον αγώνα τους.

Πίσω από τη βιομηχανία ψηφισμάτων για τα «ανθρώπινα δικαιώματα»

 

Στο επίκεντρο του σκανδάλου χρηματισμού από το Κατάρ, που το Ευρωκοινοβούλιο χαρακτήρισε χτες ...«μεμονωμένο περιστατικό», βρίσκονται ευρωβουλευτές και στελέχη της Ευρωβουλής που διαπρέπουν στην «υπεράσπιση» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και η ΜΚΟ, στην οποία είχαν πρωταγωνιστικούς ρόλους οι δύο που φέρονται ως εγκέφαλοι της «μπίζνας» με τους Καταριανούς, είχε ως αντικείμενο την πάταξη της ατιμωρησίας (!) «υπερασπιζόμενη» με πάθος - και με μπόλικες μίζες όπως αποδείχτηκε - τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Από την άλλη, η βιομηχανία παραγωγής ψηφισμάτων σκοπιμότητας σχετικά με την «υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» είναι κοινό μυστικό στο Ευρωκοινοβούλιο, που μόνο η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αποκάλυπτε κι αντιτάχθηκε σταθερά όλα αυτά τα χρόνια.

* * *

Ειδικά για την υπόθεση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, ένα χρόνο πριν, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα σημείωνε (στις 23/11/2021) μεταξύ άλλων στην αιτιολόγηση καταψήφισης σχετικής έκθεσης με εισηγητή τον ευρωβουλευτή Tomasz Frankowski και με τίτλο «Η πολιτική της ΕΕ στον τομέα του αθλητισμού: Αξιολόγηση και πιθανή μελλοντική πορεία»:

«Η έκθεση επικαλείται τα ανθρώπινα δικαιώματα ως εργαλείο για τα ευρωπαϊκά μονοπώλια στον διεθνή καπιταλιστικό ανταγωνισμό που συνδέεται με την ανάληψη διοργανώσεων, τις χορηγίες κι άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Την ίδια στιγμή που γίνονται αυτές οι διαπιστώσεις, δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε μία αναφορά στις συνεχόμενες καταγγελίες και διαμαρτυρίες για τους πάνω από 6.500 νεκρούς, αλλά και χιλιάδες αναπήρους και τραυματίες στα έργα υποδομής στο Κατάρ για τις ανάγκες του Μουντιάλ που θα γίνει σε λίγους μήνες. Αποδεικνύεται ξανά το μέγεθος της υποκρισίας των αναφορών στον "αθλητισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα" που εντάσσονται στην προσπάθεια της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων να προωθήσουν την ανάμειξή τους εξυπηρετώντας τις γεωπολιτικές επιδιώξεις τους στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, όπως σταθερά κάνει με τη βιομηχανία εκθέσεων περί "παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων"».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Ψήφισμα - «πλυντήριο» των σκανδάλων και της διαφθοράς

 

Το ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελ. Λύση

 

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε και το κατήγγειλε

 

Ψήφισμα - «πλυντήριο» των λόμπι που δρουν στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και που είναι βασικό συστατικό της διαφθοράς, της εξαγοράς και των σκανδάλων που διαπερνούν τη λειτουργία των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης πέρασε χτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τις ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης.

Μόλις μερικές μέρες μετά τις αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση, το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ε. Καϊλή, το Ευρωκοινοβούλιο με το ψήφισμά του με τίτλο «Υποψίες διαφθοράς από το Κατάρ και την ευρύτερη ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία στα θεσμικά όργανα της ΕΕ», κάνει κυριολεκτικά «την πάπια». Και επιχειρεί να παρουσιάσει το καταδικαστέο και αποκρουστικό σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού, με επίκεντρο το Ευρωκοινοβούλιο, σαν ένα «μεμονωμένο περιστατικό», που αφορά αποκλειστικά κάποιους διεφθαρμένους ευρωβουλευτές και παράγοντες.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε και κατήγγειλε το κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελ. Λύση το ψήφισαν και με τα δυο χέρια και είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό που ψήφισαν περιλαμβάνει την κυνική ομολογία ότι η ικανότητα των λόνπι «να επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων στο κοινοβούλιο αποτελεί ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας».