Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

ΕΚΘΕΣΗ ΔΝΤ


Περισσότερη ευελιξία στην αγορά εργασίας και ενίσχυση των τραπεζών


Περισσότερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και ενίσχυση των τραπεζών μέσω της μείωσης των κόκκινων δανείων, άρα και μέσω των πλειστηριασμών, είναι τα βασικά σημεία που περιλαμβάνει η πρώτη έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής αυστηρής εποπτείας.

Το ΔΝΤ στην έκθεση κάνει λόγο για «δημοσιονομικό κίνδυνο» από την κατάσταση των τραπεζών και χαρακτηρίζει «δημοσιονομική απειλή» τις δικαστικές αποφάσεις για αναδρομικά, ενώ εκτιμά ότι μεσοπρόθεσμα η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα είναι λίγο πιο πάνω από το 1%.

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ «ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»: ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ



Τιμάμε σήμερα τα 100 χρόνια αγώνων και θυσιών που συμπληρώνει φέτος το ΚΚΕ, εδώ, στον Πειραιά που ιδρύθηκε το Κόμμα μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που αρμόζει σε αυτήν τη σημαντική επέτειο.

Διότι ερχόμαστε να προβληματιστούμε για τις εξελίξεις, να παρουσιάσουμε την πρόταση του ΚΚΕ, να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, στηριγμένοι στην πρόσφατη ξεχωριστή αγωνιστική πείρα των εργατών της Ζώνης, των ναυτεργατών και ιδιαίτερα των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, που κατάφεραν μετά από πολύ καιρό να νεκρώσουν όλο το λιμάνι με τον απεργιακό τους αγώνα.


Τα σημερινά αγωνιστικά βήματα στο λιμάνι αποτελούν συνέχεια των μεγάλων αγωνιστικών παραδόσεων του ταξικού εργατικού κινήματος, με τους κομμουνιστές μπροστά. Τιμάμε τους μεγάλους αγώνες του χτες, τους απεργούς για 6 μήνες στη Ζώνη Πειραιά-Περάματος το 1963 που επέβαλαν για πρώτη φορά το 7ωρο, τις μεγάλες ναυτεργατικές απεργίες, τις απεργίες στην «Πίτσος» το 1975, στην «Ιζόλα» το 1976, την απεργία στα ναυπηγεία της Σαλαμίνας το 1980, γιατί φωτίζουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

«ΣΥΝΕΔΡΙΟ» ΟΙΥΕ


Κινητοποίηση απαιτώντας «Συνέδρια εργατών και όχι των εργοδοτών» (ΦΩΤΟ)



Από την κινητοποίηση 
Από την κινητοποίηση

Συνέδριο της Αστυνομίας και της εργοδοσίας επιδιώκει να κάνει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) για τρίτη φορά. Από τη Δευτέρα το βράδυ οι εκλεκτοί της εργοδοσίας και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας διανυκτέρευσαν στο πολυτελές ξενοδοχείο «Caravel», όπου γίνεται η τρίτη απόπειρα για τη διεξαγωγή συνεδρίου με εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους. Στην είσοδο του κτιρίου από νωρίς το πρωί της Τρίτης βρίσκονται μάλιστα αστυνομικές δυνάμεις.

Αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, εργαζόμενοι και Σωματεία πραγματοποιούν αυτήν την ώρα κινητοποίηση απαιτώντας «Σωματεία των εργατών και όχι των εργοδοτών».

Στο μεταξύ, πριν ξεκινήσουν οποιεσδήποτε εργασίες έχουν μοιραστεί κάρτες αντιπροσώπων, ενώ η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας έχει βγάλει μάλιστα και διπλές κάρτες, για να μοιράζει την τράπουλα κατά πως την εξυπηρετεί καλύτερα. Στόχος τους είναι να κάνουν ένα συνέδριο φαστ τρακ, να εκλέξουν Εφορευτική Επιτροπή, λειτουργώντας στο σκοτάδι και με όρους συμμορίας.