Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Προϋπολογισμός - σφαγείο

 

 

«Πέντε κυβερνητικά παραμύθια για τον προϋπολογισμό του 2025» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος στο βίντεο που δημοσίευσε ο πρωθυπουργός. Ανάμεσα σε πολλά ανεκδιήγητα, ισχυρίζεται ότι ο προϋπολογισμός «κάνει καλό στην τσέπη μας» (!) και ότι «περιέχει 12 αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων»!

Μιλάμε για έναν προϋπολογισμό ο οποίος - προς υλοποίηση και του Μεσοπρόθεσμου - έρχεται να τσακίσει τον λαό με δισ. νέους φόρους, ματωμένα πλεονάσματα, «οροφές δαπανών» για τις λαϊκές ανάγκες και νέες θυσίες για να πληρώνονται τα ΝΑΤΟικά εξοπλιστικά προγράμματα και τα «πακέτα» στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Όσο για τα ανέκδοτα περί «αύξησης του εισοδήματος», ούτε η πιο αρρωστημένη φαντασία δεν θα μπορούσε να βαφτίσει έτσι τις «αυξήσεις» - κοροϊδία των 0,50 ευρώ την ημέρα (!) στις συντάξεις.

Ούτε βέβαια τα... 20ευρα στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που είναι μειωμένοι κατά 40% σε σχέση με πριν από 15 χρόνια, με το συνολικό κονδύλι να «κοστίζει» στο κράτος όσο η παραμονή της φρεγάτας στην Ερυθρά για μισό χρόνο...

ΤΜΗΜΑ ΚΕ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Απαράδεκτη η τιμωρία με 15 μέρες φυλακή, στον στρατιώτη που παραβρέθηκε σε αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ


 

Το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις & τα Σώματα Ασφαλείας καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ για την απαράδεκτη τιμωρία με 15 μέρες φυλακή, σε στρατιώτη που παραβρέθηκε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Πειραιά. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ για την απαράδεκτη τιμωρία με 15 μέρες φυλακή, σε στρατιώτη που παραβρέθηκε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Πειραιά.

Ο στρατιώτης με την παρουσία και το λόγο του, όπως και πολλοί άλλοι στρατιώτες σε ολόκληρη την Ελλάδα, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα πολεμικά σχέδια και αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παραλήρημα με στοχοποίηση και ψευτιές


 

Σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ είχαν την τιμητική τους διάφορες «παπαρδέλες» που αμόλησαν on air οι διάφοροι τηλεδικαστές, ανάμεσά τους οι Αρ. Πορτοσάλτε, Δ. Οικονόμου, στελέχη της κυβέρνησης της ΝΔ (ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και ο Θάνος Πλεύρης που επέλεξε να χρεωθεί κιόλας στέλνοντας μήνυμα on air στην ραδιοφωνική εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε) και φυσικά ο «Πλεύρης του ΣΥΡΙΖΑ», βουλευτής Π. Παππάς. Όλοι αυτοί βγήκανε να «δικάσουν» τον φαντάρο που μίλησε σε αντιπολεμική συγκέντρωση.

Βέβαια στην τηλεδίκη αξιοποίησαν και μία σειρά ψευτιές αφού ο φαντάρος φυσικά δεν μίλησε ούτε για «καλή μαμά Ρωσία», ούτε για «αγαθό ηγέτη του ξανθού γένους», ούτε διάφορα άλλα που ισχυρίστηκε ο Πορτοσάλτε. Ούτε την ημέρα της συγκέντρωσης δεν είπαν σωστά αλλά δεν είναι αυτό το θέμα...

Τι ανάγνωση του Ποινικού Κώδικά κάνανε, τι εφιάλτες στον ξύπνιο του έβλεπε ο Πορτοσάλτε αγχωμένος για τι θα γίνει σε μία «κομμουνιστική Ελλάδα» με «Κόκκινο Στρατό», τι πιρουέτες επιχειρούσε να κάνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς που τον υποδέχτηκαν - όπως ήταν φυσικό - μετά βαΐων και κλάδων...