Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Η μεγάλη των... Πλεύρηδων σχολή


Πηγή: Eurokinissi

 

Η αποκρουστική, χυδαία, γελοία, υποκριτική -καθ' εικόνα και ομοίωση της πολιτικής και ηθικής που εκπροσωπούν τα κόμματα του συστήματος- «αντιπαράθεση» γνωρίζει συνεχώς νέες «δόξες».

Σε αυτό το πλαίσιο, και ενώ ο κόσμος κυριολεκτικά και μεταφορικά καίγεται, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - στελέχη και μηχανισμοί τους στα social media- παριστάνουν τα «κοκκόρια» πότε για το αν υπάρχει σηπτικός βόθρος, πισίνα ή δεξαμενή στη βίλα του Στέφανου Κασσελάκη, πότε για το αν ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει «ενσυνάισθηση» επειδή είναι ο ίδιος πάμπλουτος και για αυτό δεν ασχολήθηκε με τη καταστροφική πυρκαγιά στην βορειοανατολική Αττική και προσφάτως για τα σχόλια στα social του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά.

Είναι προφανές πως όλα τα παραπάνω γίνονται ακριβώς επειδή δεν διαφωνούν σε τίποτα για την «ταμπακέρα». Για ό,τι καίει, όπως είπαμε, κυριολεκτικά και μεταφορικά τον λαό. Είναι ενδεικτικό ότι την ώρα που το νέο προμελετημένο έγκλημα της καταστροφικής πυρκαγιάς που έφτασε στον αστικό ιστό της Αττικής έκαιγε μαγαζιά μέχρι και στο Χαλάνδρι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωνε πως «προφανώς δεν είναι τώρα η στιγμή για μιλήσουμε για τις όποιες ελλείψεις έχουν φέρει αυτή τη φωτιά κυριολεκτικά στην Αθήνα»!

Το «ενδιαφέρον» των ΗΠΑ για τη «δημοκρατία» στο Μπανγκλαντές

 




Οταν η πρώην πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές, Σεΐχ Χασίνα, επισκέφτηκε την Ινδία στις αρχές του καλοκαιριού και την Κίνα τον Ιούλη, διεθνείς αναλυτές τόνιζαν τη σημασία αυτών των επισκέψεων – ιδιαίτερα σ’ αυτήν τη συγκυρία – για τη θέση του Μπανγκλαντές στο γεωπολιτικό σκηνικό.

Γραφόταν τότε ότι οι συνομιλίες σε Νέο Δελχί και Πεκίνο υπογραμμίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ντάκα για την «εξισορρόπηση των ανταγωνιστικών συμφερόντων μεγάλων παγκόσμιων δυνάμεων», όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ινδία. Οπως αποδείχθηκε, η …«εξισορρόπηση» αυτή σε συνθήκες κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή και παγκόσμια είχε πολύ κοντά ποδάρια.

Λίγο νωρίτερα, στα μέσα Μάη, βρέθηκε στο Μπανγκλαντές ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τη Νότια Ασία, Ντόναλντ Λου, γνωστός για τα «μαγειρέματα» και τη «σκηνοθεσία» αναταραχών και «χρωματιστών επαναστάσεων» σε χώρες στρατηγικής σημασίας για τα αμερικανικά συμφέροντα.

Σημαδεμένη τράπουλα


Πηγή: Associated Press

 

Με «σημαδεμένη τράπουλα» για τα συμφέροντα του Ισραήλ και των Ευρωατλαντικών «συμμάχων» του συνεχίζονται στο Κάιρο οι διαπραγματεύσεις για τη Γάζα, με τις ΗΠΑ να πρωταγωνιστούν στον εκβιασμό της παλαιστινιακής πλευράς.

Μετά από 320 μέρες πολέμου και εισβολής των Ισραηλινών, μετά από 40.000 δολοφονίες Παλαιστινίων, στην πλειοψηφία τους γυναικών και παιδιών, με το Ισραήλ να σέρνει τον χορό μιας γενικευμένης ανάφλεξης στην περιοχή, οι ΗΠΑ στέλνουν τελεσίγραφα στους Παλαιστίνιους να αποδεχτούν τους όρους μιας «τροποποιημένης» συμφωνίας, που ικανοποιεί όλες οι αξιώσεις του κράτους - δολοφόνου.

Το «σχέδιο εκεχειρίας» είναι φτιαγμένο από τα ίδια υλικά που οδήγησαν στην κλιμάκωση της σύγκρουσης πριν από 10 μήνες. Ξεπλένει την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ και ανάβει το «πράσινο φως» για εκκαθάριση της Λωρίδας της Γάζας, οδηγώντας σε ασφυξία όσους επέζησαν από την επιδρομή.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΕΘ «Λεφτόδεντρα» και γεμάτο καλάθι για το κεφάλαιο, μόνιμα άδειο για το λαό

 

INTIME NEWS

Πακέτο εξαγγελιών κομμένο και ραμμένο πάνω στα μνημόνια διαρκείας που η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ φόρτωσαν στον ελληνικό λαό, ετοιμάζουν στο Μαξίμου ενόψει ΔΕΘ το Σεπτέμβρη.

Χαρακτηριστικά, σήμερα αναμένεται μια πρώτη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη, όπου υποτίθεται θα δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές για το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη, και τι θα πει εκεί ο πρωθυπουργός στις 7 και 8 Σεπτέμβρη, στην καθιερωμένη ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου την επομένη αντίστοιχα.

Το καλάθι βέβαια για τα λαϊκά στρώματα δεν είναι απλά μικρό αλλά τρύπιο, αφού σε κάθε ευκαιρία αρμόδιοι παράγοντες σπεύδουν να κόψουν τις όποιες ελάχιστες προσδοκίες καλλιεργούν, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα κεφάλαιο και εταίρους στο εξωτερικό ότι μπούσουλας της κυβερνητικής πολιτικής ήταν και παραμένουν οι «δημοσιονομικές αντοχές» και τα ματωμένα πλεονάσματα.

«Τα όποια μέτρα δεν θα ξεπερνούν τις δυνατότητες του προϋπολογισμού αφού τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι απεριόριστα και "λεφτόδεντρα" δεν υπάρχουν», επαναλαμβάνουν για πολλοστή φορά την ώρα που ετοιμάζουν και νέους παχυλούς «μποναμάδες» στους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ τονίζουν ότι οι «παρεμβάσεις» που θα ανακοινωθούν «δεν έχουν απαραίτητα δημοσιονομικό αποτύπωμα», οπότε επιβεβαιώνεται πως ό,τι δίνουν με το ένα χέρι, το έχουν πάρει από την τσέπη του λαού με το άλλο.