Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Αγιαστούρα... και «λόμπινγκ»

 

Οχι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ανταγωνισμός του με την κυβέρνηση σε δηλώσεις στήριξης του κράτους του Ισραήλ, με αφορμή την κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή, μόνο τυχαίος δεν είναι. Η ανακοίνωση - ντροπή που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «διευκρινήσεις» Κασσελάκη μετά την κατακραυγή, που έκαναν ακόμα χειρότερα τα πράγματα, δεν οφείλονται σε κάποια παρόρμηση της στιγμής. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει σινιάλο προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν διαφέρει καθόλου από τη ΝΔ και ότι αντίθετα πλειοδοτεί στον ευρωατλαντισμό της κυβέρνησης, στηρίζοντας με τα μπούνια και αδιαπραγμάτευτα το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, που μαζί με τους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ βάζουν φωτιά στη Μέση Ανατολή. Είχε προηγηθεί η ...αγιαστούρα του Κασσελάκη στο ΝΑΤΟ, το οποίο χαρακτήρισε «ιερή αμυντική συμμαχία».

Ειδικά με το Ισραήλ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του φαίνεται ότι αναβαθμίζουν τις ήδη «θερμές» σχέσεις που είχαν αναπτύξει επί κυβέρνησης Τσίπρα, αφού ο Κασσελάκης έχει προγραμματίσει μέχρι και συνάντηση στη Νέα Υόρκη με το AIPAC, μια «δικομματική επιτροπή πολιτικής δράσης υπέρ του Ισραήλ» όπως αυτοσυστήνεται. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τέτοια οργάνωση στις ΗΠΑ, που «συνεισέφερε τους περισσότερους πόρους απευθείας στους υποψηφίους από οποιαδήποτε άλλη». Οπως αναφέρει μάλιστα στην ιστοσελίδα της, «το 98% των υποψηφίων που υποστηρίζονται από την AIPAC κέρδισαν τις γενικές εκλογές του 2022». Ετσι για να μη μείνει καμία απορία τι κάνει και ποιους βλέπει ο Κασσελάκης στις ΗΠΑ, εν μέσω κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της ελληνικής εμπλοκής, αλλά και εν μέσω έντονων διεργασιών στο αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας μας.

Εκδήλωση-συζήτηση για τις ευρωεκλογές

 

Η  Κομματική  Οργάνωση  Βάσης (ΚΟΒ) Ωραιοκάστρου  διοργανώνει  την Κυριακή 21 Απρίλη  στις 11.30 π.μ. στο ΚΑΠΗ Παύλου Μελά (Παλαιόκαστρο) εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση! Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ!». Θα μιλήσει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ Υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Χωμένη μέχρι τα μπούνια στον πόλεμο


Δύο φρεγάτες και μια πυροβολαρχία στο «μάτι του κυκλώνα». Σε ετοιμότητα η Σούδα

 

Χάρτης του Στρατηγείου της ΕΕ στη Λάρισα δείχνει ότι η ζώνη ευθύνης της επιχείρησης «Aspides», άρα και της φρεγάτας «ΥΔΡΑ», είναι μέχρι και τα χωρικά ύδατα του Ιράν στον Περσικό Κόλπο, τα Στενά του Ορμούζ και τον Κόλπο του Ομάν, όπως και ολόκληρος ο Ινδικός Ωκεανός
Χάρτης του Στρατηγείου της ΕΕ στη Λάρισα δείχνει ότι η ζώνη ευθύνης της επιχείρησης «Aspides», άρα και της φρεγάτας «ΥΔΡΑ», είναι μέχρι και τα χωρικά ύδατα του Ιράν στον Περσικό Κόλπο, τα Στενά του Ορμούζ και τον Κόλπο του Ομάν, όπως και ολόκληρος ο Ινδικός Ωκεανός
Χωμένη μέχρι τα μπούνια είναι η κυβέρνηση στον πόλεμο που φουντώνει στη Μέση Ανατολή, ταυτόχρονα με την εμπλοκή της στον πόλεμο στην Ουκρανία, έχοντας τις «ευλογίες» των άλλων αστικών κομμάτων και των παραφυάδων τους. Στην πρεμούρα τους, μάλιστα, να διεκδικήσουν κάποια καλύτερα μερτικά από την καπιταλιστική λεία της ευρύτερης περιοχής, ακούγονται φωνές για ακόμα πιο ενεργό συμμετοχή στους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, χώρια τα δύο πλοία και την πυροβολαρχία που έχουν ήδη αναπτύξει στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, από την πρώτη στιγμή της ιρανικής απάντησης στο προηγούμενο χτύπημα του Ισραήλ στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό, η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, το ΥΠΕΞ, μια σειρά υπουργοί έσπευσαν με δηλώσεις και αναρτήσεις τους να καταδικάσουν «απερίφραστα» την «επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια», αποσιωπώντας ότι είναι ακριβώς οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και οι ενέργειες του συμμάχου τους, του κράτους - δολοφόνου, που από τον περασμένο Οκτώβρη προχωράει σε γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, αυτά που έχουν φέρει την ευρύτερη περιοχή στο χείλος του ολέθρου.

Σε αυτό το πλαίσιο, απόγευμα Κυριακής συνεδρίασε στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό το ΚΥΣΕΑ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν τα «μέτρα ασφαλείας» στις ελληνικές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, «μέτρα ασφαλείας» στο εσωτερικό, φόβοι για νέα έξαρση του Μεταναστευτικού με πρώτο σταθμό την Κύπρο, και το ενδεχόμενο παραπέρα υποστήριξης των αμερικανοΝΑΤΟικών μονάδων που επιχειρούν στην περιοχή. Αλλωστε, η Σούδα έχει τεθεί, κατά άλλα πηγές, σε επιφυλακή, έτοιμη να παράσχει υποστήριξη σε εφόδια, καύσιμα, πυρομαχικά σε «συμμαχικά» πλοία και αεροσκάφη, ενώ ο υπουργός Αμυνας Ν. Δένδιας (διέκοψε το ταξίδι του στις ΗΠΑ και επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα) είχε επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του Υoav Gallant, συζητώντας για την «καταδικαστέα επίθεση του Ιράν».