Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ

 
 
 
Στην επέτειο των 74 χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ επισημοποιείται  και η είσοδος της Φινλανδίας στη συμμαχία ως 31ο μέλος, ενώ  διακηρύττεται ότι και με την  ένταξη της Σουηδίας  όσο το δυνατό πιο γρήγορα, η Συμμαχία θα είναι ισχυρότερη για να διασφαλίσει την ασφάλεια του ευρωατλαντικού χώρου και δίνονται υποσχέσεις και για είσοδο της Ουκρανίας στη συμμαχία μετά την ήττα της Ρωσίας. Η Ρωσία  από τη μεριά της βλέπει, και είναι,  την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ως μια επίθεση στην ασφάλεια της.  
 
Και κάπου μακριά από κάμερες και φωτογραφίες, στρατιώτες και άμαχοι αποδεκατίζονται, με την προπαγάνδα ένθεν κακείθεν να  προσπαθεί όλα αυτά να τα δικαιολογήσει με την υπόσχεση  της μελλοντικής δικαιοσύνης και ειρήνης που θα γεννηθεί από τις σημερινές αδικίες και σφαγές. 
 
        Το ΝΑΤΟ μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, που δεν μπορούσε πια να επικαλείται  ως επιχείρημα για το λόγο ύπαρξής του τον κομμουνιστικό κίνδυνο, αποκάλυψε, με τις απροκάλυπτες δολοφονικές επεμβάσεις του ανά τον κόσμο χωρίς μάλιστα το πρόσχημα του κομμουνισμού, το βασικό ρόλο του ως ιμπεριαλιστικής και αντεπαναστατικής οργάνωσης, στην υπηρεσία των ΗΠΑ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Με κινητοποίηση απαίτησαν ουσιαστικές αυξήσεις και επαναφορά των Δώρων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αγωνιστικό παλμό πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 6 Απρίλη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Θεσσαλονίκης.

Οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων της Αττικής στις 4 Απρίλη, συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και με το σύνθημα «Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι στον δρόμο του αγώνα, επίθεση και πάλη» πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Απαίτησαν, μεταξύ άλλων, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης και ιδίως του Δώρου του Πάσχα.

«Τα προβλήματά μας έχουν συνέχεια γιατί όλες οι κυβερνήσεις ακολούθησαν τις ίδιες πολιτικές, τον ίδιο δρόμο, την ίδια στρατηγική για να μας τσακίσουν τα δικαιώματά μας και να μας φέρουν και σήμερα και πάλι στον δρόμο του αγώνα για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν», τόνισε, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση ο Απόστολος Σκούφας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων του Δημοσίου Θεσσαλονίκης.

Την συμπαράσταση των συνταξιούχων στις σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΑΣΘ για φτηνές, ασφαλείς και σύγχρονες συγκοινωνίες στην πόλη, μετέφερε στον χαιρετισμό του, ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ».

Δεν θα τους περάσει!

 

Υπολόγιζε «χωρίς τον ξενοδόχο» η εργοδοσία της φαρμακοβιομηχανίας «RAFARM», στην προσπάθειά της να απαλλαγεί από έναν κομμουνιστή εργάτη, αγωνιστή, πρωτοπόρο και δραστήριο μέλος του κλαδικού Σωματείου Φαρμάκου. Αφού τον απέλυσε χωρίς να του δώσει - μέχρι και σήμερα - καμία απολύτως εξήγηση για τον λόγο, αφού δεν κατάφερε να εμποδίσει την αγωνιστική διεκδίκηση της επαναπρόσληψής του, με καθολική συμμετοχή των εργατών στη στάση εργασίας που κήρυξε το κλαδικό Σωματείο Φαρμάκου, τον κάλεσε σε συνάντηση θέτοντας έναν όρο: Να προσέλθει μόνος του, χωρίς το σωματείο!

Ο στόχος ήταν να τον ξεμοναχιάσουν, να τον πείσουν να δεχτεί «αθόρυβα» την απόλυσή του, να εξαγοράσουν τη σιωπή τη δική του και του κλαδικού σωματείου στον χώρο, να στείλουν μήνυμα προς τους υπόλοιπους εργάτες πως όλα πουλιούνται και αγοράζονται. Οι εργοδότες νομίζουν ότι οι εργάτες, οι πρωτοπόροι κομμουνιστές μέσα στους χώρους δουλειάς είναι σαν τα μούτρα τους! Οτι όλα έχουν το αντίτιμό τους, όπως κυκλοφορεί στην πιάτσα τους. Η προσπάθειά τους όμως έπεσε στο κενό! Ο εργάτης τούς έτριψε στη μούρη την «προσφορά» και επέλεξε ασυζητητί να μείνει από τη σωστή πλευρά, να συνεχίσει να παλεύει και να διεκδικεί με τους συναδέλφους του.

* * *

Η εργοδοσία της «RAFARM», μιας φαρμακοβιομηχανίας που εξάγει το 75% της παραγωγής της σε άλλες χώρες, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 30% τα τελευταία 5 χρόνια, θέλει να υλοποιείται απρόσκοπτα το επενδυτικό της σχέδιο ύψους 65 εκατ. ευρώ για τα έτη 2021-2025 με εγκατάσταση νέων γραμμών παραγωγής, νέα κτίρια Ερευνας και Ανάπτυξης και νέο αποθηκευτικό χώρο 4.500 τ.μ. Ανάλογα «πλάνα» και επενδύσεις κάνουν και άλλες μεγάλες εταιρείες του Φαρμάκου.

Τι γίνεται όμως με τους εργαζόμενους στον κλάδο; Παγωμένοι μισθοί για πολλά χρόνια, αλλαγές στα ωράρια των εργατών με βάση τις ανάγκες της παραγωγής, εντατικοποίηση που έχει «χτυπήσει κόκκινο», μαύρη - κακοπληρωμένη εργασία σε εβδομαδιαία επίπεδα, μαύρα αδήλωτα Σάββατα, 12ωρη δουλειά των εξειδικευμένων επιστημόνων, παντελής έλλειψη σε μέτρα υγείας και ασφάλειας είναι ορισμένα απ' αυτά που δείχνουν τι πραγματικά βιώνουν οι εργαζόμενοι πίσω από την κατά τ' άλλα «μεγάλη ανάπτυξη» της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας και ολόκληρου του κλάδου.

«Σε κάθε περίπτωση... »

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Τα προγράμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό και διασφαλίζουν τα συμφέροντα τραπεζικών ομίλων και funds, είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου» στο κοινό τους πρόγραμμα για την οικονομία. Οποια «πέτρα» κι αν σηκώσεις, εύκολα διαπιστώνεις ότι η «σταθερότητα» που ζητάνε, με ισχυρές αντιλαϊκές κυβερνήσεις, αυτοδύναμες ή συνεργασίας, σημαίνει μόνο αστάθεια και νέες θυσίες για τον λαό.

Ο κοινός στόχος της «επενδυτικής βαθμίδας», για να έχουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κράτος πρόσβαση σε φτηνό δανεισμό, φέρνει νέα επίθεση με αντεργατικά μέτρα και αντιδραστικές αλλαγές στο κράτος, παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας και βέβαια «έφοδο» σε 700.000 σπίτια δανειοληπτών, με εκβιασμούς, πλειστηριασμούς και... ευκολίες πληρωμής που εξασφαλίζουν τις τράπεζες.

Αυτά γράφουν τα μνημόνια διαρκείας στα οποία ομνύουν όλοι τους, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και τα διάφορα εξαπτέρυγα, που κάθονται στον προθάλαμο για να γίνουν τσόντες στην όποια επόμενη κυβέρνηση.