Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Η "τριτοκοσμική" Κούβα για τα Παιδιά:Νέο κουβανικό εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου, θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος

Το νέο εμβόλιο, θα προστεθεί στον κατάλογο βρεφικών εμβολίων της Κούβας, ο οποίος περιλαμβάνει ήδη 10 εμβολιασμούς έναντι 13 ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της διφθερίτιδας, παρωτίτιδας, ιλαράς και ερυθράς, μερικά από τα οποία παράγονται στην Κούβα, όπως αυτά κατά της Φυματίωσης και της Ηπατίτιδας Β.
Ένα νέο εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο, αποτελεσματικό κατά των επτά πιο συνηθισμένων στελεχών του θα είναι διαθέσιμο τον επόμενο χρόνο, ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι προγράμματος. 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΚΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΚαλούμε τους συνταξιούχους να γυρίσουν την πλάτη σε όσους μεθοδευμένα προσπαθούν να τους σύρουν στα δικηγορικά γραφεία και στις ουρές στα ταμεία.
 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΚΑ
& ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 23 – 4ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ  105 52 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. (210)52 01 573 - 52 29 442  FAX 210 52 29 907
http://www.osika.gr       E – Mail: osika@otenet.gr

Αθήνα 29/1/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις για τις παράνομες παρακρατήσεις επί των συντάξεων, τις οποίες η κυβέρνηση (και οι διοικήσεις των ταμείων) έχει επιβάλλει, παραβιάζοντας ακόμη και τους νόμους που έχουν ψηφιστεί από αυτή και τις προηγούμενες. Παρακρατήσεις επί των κύριων και επικουρικών συντάξεων, που οφείλονται σε «λάθος» υπολογισμούς και εφαρμογή των νόμων. Κατά συνέπεια η διόρθωση των «λαθών» αυτών και η επιστροφή των παράνομων παρακρατήσεων στους συνταξιούχους είναι πολιτικό θέμα, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες διορθωτικές με δική της απόφαση προς τις διοικήσεις των ταμείων, χωρίς να υποχρεώνονται οι συνταξιούχοι να καταφεύγουν σε δικαστικές διαδικασίες ή στα ταμεία για να διεκδικήσουν τα προς αυτούς οφειλόμενα.

«Φουσκωτοί» σεκιουριτάδες στην υπηρεσία εργατοπατέρων, επιβάλλουν την «τάξη» υπό το αδιάφορο βλέμμα αστυνομικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ίσως οι σκηνές που εκτυλίσσονται στο βίντεο να μην έχουν προηγούμενο, ίσως να αποτελούν μικρή πρόγευση αυτών που επιφυλάσσει στους εργαζόμενους το άμεσο μέλλον…
Όπου «τάξη», βλέπε ο αποκλεισμός των συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος και η υπεράσπιση των συμφερόντων της εργοδοσίας, τα οποία υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια τα τσιράκια της, οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Συμμετέχουμε μαζικά στις αρχαιρεσίες, ενισχύουμε το Συνδικάτο για τις επόμενες μάχες Συζήτηση με τον πρόεδρο του Συνδικάτου, Σ. Πουλικόγιαννη


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις 10 Γενάρη οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, οι πρώτες αρχαιρεσίες μετά από ένα τρίχρονο αγωνιστικής δράσης του ενιαίου Συνδικάτου που δημιουργήθηκε το 2014 από την ενοποίηση σωματείων του κλάδου. Στις αρχαιρεσίες αυτές, οι οποίες ολοκληρώνονται στις 24 Φλεβάρη, μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι εργαζόμενοι στις μεταλλουργικές και ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις της Αττικής.Για τη δράση του Συνδικάτου μέχρι σήμερα, καθώς και για τη σημασία αυτής της μάχης για την συνέχεια, ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με τον πρόεδρο του Συνδικάτου, Σωτήρη Πουλικόγιαννη.

***
 
-- Το Συνδικάτο μετρά πάνω από τρία χρόνια δράσης. Τι έχει πετύχει από τη συγκρότησή του μέχρι σήμερα;

-- Το ενιαίο Συνδικάτο είναι η απάντησή μας στα ενιαία αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας στον κλάδο, η οποία θέλει να ξεμπερδέψει μια για πάντα με τα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις μας, να επιβάλει σιγή νεκροταφείου σε κάθε χώρο δουλειάς, μικρό ή μεγάλο.