Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Το παραλήρημα συνεχίζεται...

 

 

Η προκλητική αβάντα από Μέσα Ενημέρωσης στην Ζωή Κωνσταντοπούλου συνεχίζεται, και έτσι εμφανίστηκε χτες μόνο και μόνο για να επιτεθεί στο ΚΚΕ. Και τι βρήκε να πει για την είσοδο φασιστικών μορφωμάτων στη Βουλή, στην τελευταία από τις πολλές τηλεοπτικές της εμφανίσεις, και για να δικαιολογήσει τα ευρήματα από τις εκλογές, μέσα από τα οποία προκύπτει ότι το 12% των ψηφοφόρων που ψήφισαν Πλεύση τον Μάιο πήγε «σούμπιτο» στους «Σπαρτιάτες»; Μα ότι ευθύνεται το ΚΚΕ, για την κριτική που άσκησε στο κόμμα της...

Κάθε μέρα, κάθε ώρα

 

 

Οι ενισχυμένες δυνάμεις και τα αυξημένα ποσοστά του ΚΚΕ έκαναν χιλιάδες λαού και νεολαίας να χαμογελάσουν το βράδυ της Κυριακής. Από σήμερα κιόλας, το σύνθημα «ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ» θα επιβεβαιώνεται κάθε μέρα και κάθε ώρα, χωρίς καμία αναμονή:

Απέναντι στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ, που στέλνει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «σηκώνει μανίκια» και επιταχύνει τον αντιλαϊκό της προγραμματισμό, διατάσσοντας γι' αυτόν τον σκοπό ένα νέο υπουργικό συμβούλιο, με «περγαμηνές» στο τσάκισμα του λαού.

Απέναντι στα αντεργατικά - αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα νομοθετούνται «κατά ριπάς», για να διατηρήσει η χώρα την πανευρωπαϊκή πρωτιά στην εκταμίευση κονδυλίων για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Παρακαταθήκη για νέους αγώνες η άνοδος του ΚΚΕ

 

Τρίτο κόμμα στην Α' Θεσσαλονίκης, με αύξηση σε όλες τις συνοικίες

 

Τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής επιβεβαίωσαν το αυξημένο κύρος του Κόμματος και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Το ΚΚΕ αύξησε το ποσοστό του σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, με τη μεγαλύτερη αύξηση να καταγράφεται στην Α' Θεσσαλονίκης, όπου αναδείχθηκε τρίτο κόμμα με ποσοστό 8,17%, από 7,44% στις εκλογές του Μάη.

Το ΚΚΕ επανεκλέγει τους δύο βουλευτές που είχε, τον Γιάννη Δελή στην Α' Θεσσαλονίκης και τον Λεωνίδα Στολτίδη στη Β' Θεσσαλονίκης.

Το Κόμμα, μετά από χρόνια, κατάφερε τον στόχο που είχε θέσει και αναδείχθηκε τρίτο κόμμα στην Α' Θεσσαλονίκης, καταγράφοντας αύξηση σε όλους τους δήμους που την απαρτίζουν και ιδιαίτερα στις δυτικές συνοικίες. Ετσι, κατέγραψε στον δήμο Θεσσαλονίκης 7,84% (από 7,17%), στον δήμο Καλαμαριάς 8,77% (από 8,28%), στον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης 8,17% (από 7,27%), στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου 7,41% (από 6,64%), στον δήμο Νεάπολης - Συκεών 8,88% (από 7,96%), στον δήμο Παύλου Μελά 8,67% (από 7,91%).

Τρίτο κόμμα αναδείχθηκε το ΚΚΕ συνολικά στον Δήμο Θεσσαλονίκης (Δημοτικές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Τριανδρίας) και στα τρία από τα πέντε Διαμερίσματα της ΔΕ Θεσσαλονίκης, δηλαδή στο Α' (κέντρο πόλης), στο Γ' (Ανω Πόλη) και στο Δ' (Τούμπα). Μάλιστα στην Τριανδρία αύξησε το ποσοστό του σχεδόν κατά μία ποσοστιαία μονάδα καταγράφοντας 9,92% από 8,98%.

Οταν «ανησυχούν» αυτοί που τους θρέφουν και τους «ξεπλένουν»

 

Το αρνητικό στοιχείο της ενισχυμένης παρουσίας του ακροδεξιού - φασιστικού χώρου στη Βουλή από τις εκλογές της 25ης Ιούνη επιβεβαιώνει ότι δεν χωράει κανένας εφησυχασμός απέναντι σε τέτοιες δυνάμεις, που ενεργοποιούνται και κινητοποιούνται από το ίδιο το σύστημα όταν εκτιμά ότι τις έχει ανάγκη για διάφορους λόγους.

Αλλωστε, τόσο η σύνθεση αυτών των μορφωμάτων όσο και οι θέσεις τους φανερώνουν για μια ακόμα φορά ότι οι ρίζες τους πρέπει να αναζητηθούν μέσα στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, ότι δεν αποτελούν «ξένο σώμα» στο κράτος του κεφαλαίου.

Εκεί πρέπει να στραφούν η δικαιολογημένη ανησυχία και η οργή εργαζομένων, λαϊκών ανθρώπων που εκφράζονται με αφορμή την εκλογική ενίσχυση τέτοιων δυνάμεων. Μια ενίσχυση στην οποία έχουν επιδράσει η υπερπροβολή τους από ΜΜΕ, οι απαράδεκτες καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, το «χάιδεμά» τους από αστικά κόμματα κ.ο.κ.

* * *

Σήμερα, για παράδειγμα, η ΝΔ οχυρώνεται πίσω από τις «θεσμικές παρεμβάσεις» τις οποίες έφερε, υποτίθεται για να κλείσει τον δρόμο στο κόμμα Κασιδιάρη. Και τώρα που αποδείχθηκε ότι το μόνο που απέμεινε από αυτές τις «θεσμικές παρεμβάσεις» είναι ένα πιο αυταρχικό και επικίνδυνο νομικό πλαίσιο, αφού η τροπολογία έδωσε στους φασίστες απλά έναν «οδικό χάρτη» για να βάλουν τους μπροστινούς τους στη Βουλή, «νίπτουν τας χείρας τους».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΗ 2023

 



Το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες ψηφοφόρους που ενίσχυσαν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, όσους έδωσαν μαζί μας και σε αυτές τις εκλογές τη μάχη για την εκλογική άνοδο του ΚΚΕ.

Με τις εκλογές στις 25 Ιούνη ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαμόρφωσης νέου συσχετισμού στη Βουλή και νέας κυβέρνησης που ξεκίνησε τον περασμένο Μάη. Το ΚΚΕ τόσο στην εκλογική μάχη του Μάη όσο και σε αυτή του Ιούνη, μέσα σε έναν συνολικά αρνητικό πολιτικό συσχετισμό, κατέγραψε διακριτή άνοδο σε ψήφους και ποσοστό σε σχέση με τις εκλογές του 2019. Συγκεκριμένα άνοδο 100.000 ψήφους και 2,5% σε ποσοστό. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο αριθμός ψήφων του ΚΚΕ επηρεάστηκε λιγότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα από την αύξηση της αποχής μεταξύ των εκλογών Μάη και Ιούνη. Το ΚΚΕ εξέλεξε 20 βουλευτές, 5 περισσότερους από το 2019, ενώ η μείωση που παρατηρείται σε βουλευτές σε σχέση με τις εκλογές του Μάη οφείλεται στον καλπονοθευτικό νόμο της ΝΔ που «κλέβει» βουλευτικές μας έδρες.

Χαιρετίζουμε τις εργατικές - λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, του Δυτικού, του Νότιου, του Βόρειου Τομέα, της Α' και Β' Πειραιά, της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής, της Α' Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, όλης της χώρας.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τις συνοικίες, τις κωμοπόλεις και τα χωριά, εκεί όπου σημαδεύτηκαν από μεγάλους, σκληρούς ταξικούς και πολιτικούς λαϊκούς αγώνες και που σήμερα έδωσαν μαζικά την ψήφο τους στο ΚΚΕ, ανεβάζοντας το Κόμμα, κατά περίπτωση, αλλού στην 1η, όπως στην Ικαρία, και αλλού στη 2η στον νομό Σάμου, όπως και στον Ασπρόπυργο, και αλλού στην 3η θέση, όπως στο σύνολο της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, της Αττικής, αλλά και στη Λέσβο, που επανακατακτήσαμε τη βουλευτική έδρα που είχε απολεσθεί τον Μάη.