Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΔ


Προβλέπει απαγόρευση και διάλυση διαδηλώσεων έως και ιδιώνυμα αδικήματα


Περιορισμούς, διάλυση και απαγόρευση διαδηλώσεων έως και ιδιώνυμα αδικήματα προβλέπει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που αναμένεται το επόμενο διάστημα να κατατεθεί στη Βουλή.

Μετά το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, που άρχισε με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε η ΝΔ, τώρα στο στόχαστρο μπαίνουν οι διαδηλώσεις. Το πρόσχημα είναι οι αστικές συγκοινωνίες και ο τζίρος των καταστημάτων, αν και η ουσία βρίσκεται στην απαίτηση του κεφαλαίου να μπουν στον γύψο οι διαδηλώσεις.

ΚΝΕ: Η Ασφάλιση είναι δικαίωμα, δεν είναι τζόγος!



Δίκαιο σήμερα δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο για έναν νέο εργαζόμενο από το να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει και όχι να ζούμε χειρότερα από τους γονείς και τους παππούδες μας!

Σε αντίθεση με το αβάσταχτο κλισέ “δε θα δούμε ποτέ σύνταξη”, το ασφαλιστικό μας αφορά όλους, είναι η ζωή μας και δε θα αφήσουμε να μας την κλέψουν. Αυτό αποτυπώνεται πολύ χαρακτηριστικά τόσο στην ανακοίνωση της ΚΝΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση, όσο και στα στριπάκια του Κώστα Ρουγγέρη που συνοδεύουν το καλαίσθητο φυλλάδιο της Οργάνωσης.

Πατήστε ΕΔΩ για να τη δείτε σε μορφή PDF

Κινητοποίηση συνδικάτων και φορέων ενάντια στη φιέστα κυβέρνησης - εργοδοτών



Κινητοποίηση ενάντια στη Φιέστα Κυβέρνησης Εργοδοτών που πετά την Υγεία και την Ασφάλιση των εργαζομένων στα νύχια των Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών, πραγματοποίησαν το πρωί συνδικάτα και φορείς.

Η κινητοποίηση έγινε στην διάρκεια των εργασιών του 1ου συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης από την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και άλλους φορείς της ιδιωτικής ασφάλισης. (δείτε πάνω το κεντρικό video).

Το υπουργείο Παιδείας ως ντίλερ των τραπεζιτών!


 

Σε διαγωνισμό – προπαγάνδα υπέρ των Τραπεζών καλεί τους μαθητές το Υπ. Παιδείας!


Την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να παροτρύνει τους μαθητές των Γυμνασίων και τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν το «εκπαιδευτικό» πρόγραμμα «European Money Quiz (EMQ)» της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, τονίζει:

«Αίσχος!

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να παροτρύνει τους μαθητές των Γυμνασίων και τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν το «εκπαιδευτικό» πρόγραμμα «European Money Quiz» (EMQ), της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), που εκπονεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για το χρήμα, μαζί με την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία!

Και πολύ κλάμα ο ΣΕΒ για την υγεία του λαού μας...



Της Κάλι Καρά

Η «Διανέοσις», που συνδέεται με τον ΣΕΒ, σε σχετική έρευνα κατέγραψε ότι:

  • 1 στους 5 Έλληνες δεν έλαβε υπηρεσίες (εξέταση ή διάγνωση ή θεραπεία) παρόλο που τις είχε ανάγκη.
  • 1 στους 3 καρκινοπαθείς είχε πρόβλημα πρόσβασης σε γιατρό.
  • Η συνολική κρατική δαπάνη Υγείας μειώθηκε.
  • Η ιδιωτική δαπάνη Υγείας προσεγγίζει διαχρονικά το 35% -40%.
Και μετά τα στοιχεία, η «Διονέοσις» ανοίγει την ταμπακιέρα... «Οι επανειλημμένες προσπάθειες μεταρρυθμίσεων δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα, κυρίως λόγω(...) του ανεπαρκούς σχεδιασμού και των ισχυρών συνδικαλιστικών αντιστάσεων(...)»...

Τελικά, η «Διονέοσις» φτάνει στο (διά ταύτα):