Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Αυτοί που μας κλέψαν το βιβλίο από το χέρι, μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι...



Την Τετάρτη 10 Ιούνη, η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε στη Βουλή τον νόμο πλέον (4692/2020) με τίτλο: «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις».
Εύλογα, θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί: Μήπως, με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς (2020 - 2021) θα δούμε τα σχολεία μας να στελεχώνονται με μόνιμους εκπαιδευτικούς; Αραγε, τα ταμεία των σχολικών επιτροπών θα καλύπτουν με επάρκεια τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων; 


Θα ξεκινήσει κάποιο γενναίο πρόγραμμα αναβάθμισης των σχολικών υποδομών, θα αρχίσουν να ξηλώνονται τα απαράδεκτα κοντέινερ; Θα γίνει κάποια ουσιαστική αλλαγή (με παιδαγωγικά και επιστημονικά κριτήρια) στα απαρχαιωμένα και προβληματικά αναλυτικά προγράμματα και σχολικά εγχειρίδια; Θα ενισχυθεί η κρατική ευθύνη με απτά μέτρα μπροστά σε ένα νέο πιθανό κύμα έξαρσης της πανδημίας;

Η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της

Ας αφήσουμε την ίδια την πραγματικότητα να δώσει τις απαντήσεις της για την «αναβάθμιση» που ετοιμάζει η κυβέρνηση:

 

Είναι τα νούμερα (και δεν εννοούμε μόνο τους αριθμούς) που βλέπουμε να παρελαύνουν στις μικρές και μεγάλες οθόνες την περίοδο της πανδημίας…


Τα τελευταία χρόνια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τα νούμερα έχουν κατακλύσει τη ζωή μας. Οι αριθμοί καταρχήν.

Από το 2010 τα δελτία ειδήσεων ξαφνικά γέμισαν με περίεργα μεγέθη: psi, δομημένα ομόλογα, κλπ. Φυσικά μόνο τυχαίο δεν ήταν όλο αυτό.

Νέες αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και περιεχόμενο της εκπαίδευσης από την κυβέρνηση της ΝΔ
Νούμερα – Η επέλαση των αχρήστων!

Οι νεοφιλελεύθεροι είναι δάσκαλοι στο να χρησιμοποιούν αριθμούς για να συσκοτίζουν και να τρομοκρατούν το πλήθος.

Λεπτομέρειες για την περίοδο αυτή μπορεί να βρει όποιος και όποια θέλει στην πολύ καλή ταινία «The Big short», όπου η Margot Robbie εξηγεί από την μπανιέρα της με απλό και σύντομο τρόπο όλα αυτά.

Γιατί το θέμα του παρόντος άρθρου δεν είναι αυτά τα νούμερα.

«Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά» - Όλοι στο συλλαλητήριο στις 9 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου



Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

Με κεντρικό σύνθημα «Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά τους! Ο εργαζόμενος λαός θα κάνει το νομοσχέδιο κουρελόχαρτο! Συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε για το δίκιο μας ακόμα πιο μαζικά!», εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ενάντια στο ν/σ περιορισμού των διαδηλώσεων, την Πέμπτη 9 Ιούλη στις 8 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Ξεκαθαρίζουμε, αναφέρουν στο κάλεσμά τους, «στην κυβέρνηση και στις εργοδοτικές ενώσεις ότι οι εργάτες θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν πιο μαζικά και αποφασιστικά. Είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους».

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

Παρεμβάσεις για τις τραγικές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου



Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες των Κομματικών Οργανώσεων Πύδνας - Κολινδρού Πιερίας και της ΚΟΒ Υγείας για τα προβλήματα των δομών Υγείας στη περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Παρασκευή 10 Ιούλη στις 11.00 π.μ., καλούν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας του Αιγινίου. Την Κυριακή 12 Ιούλη στις 11.00 π.μ., στο πολιτιστικό Κέντρο «Αριστοτέλης» στον Καταχά, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία». Θα μιλήσουν η Ελένη Μπακιρλή, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και επικεφαλής της Επιτροπής Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας και η Άννα Μπάμπα, γιατρός στο Κέντρο Υγείας του Αιγινίου.

Στο κάλεσμά τους, οι Κομματικές Οργανώσεις υπογραμμίζουν τις τραγικές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους και πολλά χωριά.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Καληνύχτα σας και καλή τύχη»



Δεν ήταν απλώς ευκαιρία ο κορονοϊός.

Δεν ήταν απλώς ευκαιρία ο κορονοϊός. Χωρίς καμιά συγγνώμη για το χονδροειδές της έκφρασης, ευκαιριάρα! Για την ανασκολόπιση ακόμα και των υπολειμμάτων αστικών θεσμών με ξεθυμασμένο άρωμα δημοκρατίας. Το αποδεικτικό υλικό μιας τέτοιας θεώρησης της πανδημικής εποχής που στήνεται διεθνώς, αλλά και «εθνικώς», βρίσκεται αυτούσιο στο άρθρο 19 του τυπικά εκλεπτυσμένου και με πατίνα …δικαιωματίλας, νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που ρυθμίζει δήθεν, δηλαδή απαγορεύει, φιμώνει και στήνει κατά το δοκούν, όχι απλώς διαδηλώσεις, αλλά κάθε μορφή λαϊκής αντίστασης στα σχέδια της τρομοκρατημένης κυρίαρχης αστικής τάξης.

Συγκέντρωση στο υπ. Προστασίας του Πολίτη - Κανείς συμβιβασμός με την καταστολή (ΦΩΤΟ)



Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησαν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα της Αττικής, ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει «σιγήν ιχθύος» μπροστά στα αντεργατικά μέτρα που παίρνει και προετοιμάζει.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την ισχυρή αστυνομική δύναμη που προσπάθησε να εμποδίσει τους διαδηλωτές να βρεθούν έξω από την είσοδο του υπουργείου. Καταγγέλθηκε το γεγονός της καταστολής και επισημάνθηκε ότι η σημερινή απαγόρευση είναι μια τρανταχτή απόδειξη ότι ο νόμος που φέρνει η κυβέρνηση είναι νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων, των Συνδικάτων, των εργατών και δεν είναι για τις ολιγάριθμες ομάδες όπως ισχυρίζονται.