Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2023


 


Τα αποτελέσματα που κατέγραψαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης επιβεβαιώνουν τις θετικές διεργασίες που εκφράστηκαν και στις βουλευτικές εκλογές, πάρα τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό. Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών-λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στο Δήμο Ωραιοκάστρου κατέγραψε σημαντική άνοδο, με 253 περισσότερους συνδημότες μας που εμπιστεύτηκαν τη Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου, με αύξηση ποσοστού 33,96% από τις προηγούμενες εκλογές. Εξίσου σημαντική ήταν και η άνοδος του Περιφερειακού Ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης, που κατέγραψε άνοδο στο Δήμο Ωραιοκάστρου, στο 7,59% από 5,47% το 2019.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου κατάφερε να επανεκλεγεί ο Δημοτικός της Σύμβουλος, παρά τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο που διαμορφώνει πλαστές πλειοψηφίες με το 43% και τη μείωση των Δημοτικών Συμβούλων από 33 σε 29.

Αμάσητη... «ενημέρωση»

 

Αμάσητη αναπαράγουν τα ελληνικά ΜΜΕ - και πρώτα απ' όλα η ΕΡΤ - την προπαγάνδα από τα ισραηλινά και ευρωατλαντικά επιτελεία, καθώς κλιμακώνεται η σφαγή των Παλαιστινίων και προετοιμάζεται η χερσαία επέμβαση στη Γάζα. Στα ρεπορτάζ για τον πόλεμο κάνουν θραύση ορισμένα βίντεο που διακινούνται και δραματοποιούνται από τις επίσημες υπηρεσίες του ισραηλινού στρατού, για να αποδείξουν την αγριότητα και την απανθρωπιά των Παλαιστινίων, προκειμένου να «ξεπλύνουν» την κατοχή και να δικαιολογήσουν την εξελισσόμενη σφαγή. Σε καμιά από αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει ένα πειστήριο επαλήθευσης, ούτε μπαίνουν στον κόπο οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι να αναζητήσουν την εγκυρότητά τους. Το ζήσαμε άλλωστε και τις πρώτες μέρες του πολέμου στην Ουκρανία, όπου σε παγκόσμια μετάδοση τα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν εικόνες και ειδήσεις με μόνη πηγή το ...υπουργείο προπαγάνδας της κυβέρνησης Ζελένσκι, χωρίς καμιά διασταύρωση ή επαλήθευση (ποιος δεν θυμάται τη λεγόμενη «σφαγή της Μπούτσα» και τα ερωτήματα που ακόμα παραμένουν αναπάντητα;).

Για παράδειγμα, το βίντεο με τα μικρά παιδιά που φυλάκισαν τάχα σε κλουβιά οι Παλαιστίνιοι, αποδείχτηκε ότι είναι γυρισμένο μέρες πριν την έναρξη των επιχειρήσεων και κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τι ακριβώς δείχνει. Κατά τον ίδιο τρόπο, η Γερμανίδα τουρίστρια, που έγινε σύμβολο της αγριότητας των απαγωγέων και εκτελεστών της, αποδείχτηκε ότι ζει και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, όπως επιβεβαιώνει η οικογένειά της. Τα «αποκεφαλισμένα μωρά», για τα οποία μιλάει σε επίσημο βίντεο ο στρατός του Ισραήλ, προέκυψαν από «μαρτυρία» ενός και μοναδικού Ισραηλινού στρατιώτη που αναπαρήγαγε ως βεβαιότητα μια επίσης Ισραηλινή δημοσιογράφος, για να παραδεχτεί λίγο αργότερα το πόσο αδύναμη είναι η πηγή της. Τα ίδια ισχύουν και για τους βιασμούς ή τις μαζικές δολοφονίες στη μουσική εκδήλωση, όπου λέγεται ότι βρέθηκαν 260 πτώματα τρεις μέρες μετά την επίθεση, χωρίς να υπάρχει ένα βίντεο ή μια φωτογραφία που να το επιβεβαιώνει. Τι δείχνουν όλα αυτά; Οτι πάνω σε κατασκευασμένες ειδήσεις, που διασπείρουν και τα ελληνικά ΜΜΕ, το Ισραήλ και οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τα επικίνδυνα σχέδιά τους στην περιοχή, που στρέφονται σε βάρος όλων των λαών, και του ισραηλινού. Το ίδιο ισχύει και για την ελληνική κυβέρνηση, που κλιμακώνει την ελληνική εμπλοκή με τη συναίνεση όλων των άλλων κομμάτων, στέλνοντας μέχρι και φρεγάτα να περιπολεί με τον αμερικάνικο στόλο στα επικίνδυνα νερά της Ανατ. Μεσογείου.

Κυβερνήσεις και ΕΕ στέλνουν τους πληγέντες υποχρεωτικά ως πελατεία στους ασφαλιστικούς ομίλους

 

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
 

Ερώτηση για τους σχεδιασμούς κυβέρνησης - ΕΕ για την υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση

 

Eurokinissi

Τα νέα βάρη που θα φορτωθούν στο λαϊκό εισόδημα, μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση, τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

Σημειώνει συγκεκριμένα: «Μετά και τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στην Ελλάδα, κατά τις οποίες το βιος του λαού καταπνίγηκε στα λασπόνερα, η κυβέρνηση της ΝΔ σπεύδει να διαφημίσει την ιδιωτική ασφάλιση ως "πυλώνα που μπορεί να συμβάλει στην προστασία από τα φυσικά φαινόμενα".

Συγκεκριμένα, μετά τις μεγάλες καταστροφές στη Θεσσαλία και την Εύβοια η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από την 1η Γενάρη 2024 καθίσταται υποχρεωτική η ιδιωτική ασφάλιση αρχικά για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ανοίγοντας βασικά τον δρόμο τόσο για τους μικροεπαγγελματίες και ιδιαίτερα τους αυτοαπασχολούμενους όσο και για τα φυσικά πρόσωπα.

Η αποποίηση των ευθυνών του κράτους για την προστασία και την αποζημίωση των λαϊκών περιουσιών και η μετατόπισή τους στην ατομική ευθύνη μεθοδεύονται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, ακόμα εντονότερα στις μέρες μας στο όνομα της λεγόμενης "κλιματικής κρίσης" και των έντονων καιρικών φαινομένων.

«Εικόνα σου είμαι, κοινωνία»

 

Ορισμένες σκέψεις με αφορμή περιστατικά νεανικής βίας και παραβατικότητας που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα

 


Ποινική δίωξη για κακούργημα ασκήθηκε σε τέσσερις 17χρονους στη Θεσσαλονίκη, που φέρεται να εκβίαζαν συνομήλικό τους να τους δώσει χρήματα, με τόκο, μετά από συναλλαγή που είχαν και αφορούσε σε ναρκωτικά...

***

Στη σύλληψη 4 ανηλίκων, ηλικίας 11-15 ετών, προχώρησε την περασμένη βδομάδα η Ελληνική Αστυνομία, για ληστεία με οπαδικά κίνητρα στον Κολωνό και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού από δράστες μέλη εγκληματικής οργάνωσης...

***

Επίθεση από άγνωστα άτομα, πιθανόν ανηλίκους, δέχθηκε την περασμένη βδομάδα ένας 13χρονος στο Μαρούσι, κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού «Ειρήνη», όπου τον προσέγγισαν ενώ ήταν μαζί με φίλους του και επιχείρησαν να τον ληστέψουν. Το παιδί αντέδρασε και τότε ένας από τους δράστες του επιτέθηκε με σιδερογροθιά. Ο 13χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ για το περιστατικό κάνει έρευνα η ΕΛ.ΑΣ...

Να γυρίσει τώρα η φρεγάτα!

 

 

Αστεία προσχήματα και προκλητικές δικαιολογίες διακινεί από χτες η κυβέρνηση για την παρουσία της φρεγάτας «Ψαρά» μια ανάσα από τα μέτωπα του πολέμου σε Ισραήλ και Γάζα. Αντί να δώσει τώρα εντολή να γυρίσει πίσω το πλοίο και να μην υπάρξει καμιά άλλη αποστολή στην εμπόλεμη περιοχή, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η φρεγάτα είναι σε ...προγραμματισμένη αποστολή τουλάχιστον για τις επόμενες 30 μέρες (!) και ότι θα πάρει μέρος σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις.

Η συμμετοχή της, όμως, στη ΝΑΤΟική δύναμη που ελέγχει τα θαλάσσια σύνορα του Λιβάνου για να αποτρέψει κινήσεις της «Χεζμπολάχ», μόνο «αποστολή ρουτίνας» δεν είναι. Αντίθετα, συνιστά βήμα μεγαλύτερης εμπλοκής στον πόλεμο, στο πλευρό του κράτους του Ισραήλ, που με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ εξαπολύει πογκρόμ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και απειλεί να εξαφανίσει από τον χάρτη τη Λωρίδα της Γάζας.