Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Για να μην ξεχνάμε ποιος είναι με ποιον!


Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το Γαλλικό ΚΚ μοιράζουν φωτοστέφανα 


Την ώρα που οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν τη βάρβαρη εφόρμηση τους στη Συρία, το ΓΚΚ τη δικαιολογεί με την αντι Ασαντ ρητορεία του, αποδεχόμενο και αναπαράγοντας τα προκλητικά προσχήματα που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις επικαλούνται (φώτο: AP) 
Την ώρα που οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν τη βάρβαρη εφόρμηση τους στη Συρία, το ΓΚΚ τη δικαιολογεί με την αντι Ασαντ ρητορεία του, αποδεχόμενο και αναπαράγοντας τα προκλητικά προσχήματα που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις επικαλούνται (φώτο: AP)


Η παλιότερη αλήστου μνήμης έκκληση του ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος της Ρ Δούρου, τότε υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα υπεύθυνης Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι όντως …αξεπέραστη μέχρι σήμερα :

«ΤΩΡΑ η διεθνής κοινότητα, με επικεφαλής τον ΟΗΕ και την ΕΕ, οφείλει να απομονώσει το αιμοσταγές καθεστώς, στηρίζοντας παράλληλα, πολιτικά και οικονομικά, τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ που ο επικεφαλής του Α.Τσίπρας είναι και αντιπρόεδρος του λεγόμενου "Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς" (ΚΕΑ) συνεχίζει αυτές τις μέρες να ρίχνει γενικές αντιπολεμικές κορώνες την ίδια στιγμή όμως συγκαλύπτοντας το βρώμικο ρόλο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, τους καλεί να παίξουν τον ρόλο περιστεριού της ειρήνης. H πολιτική απόφαση που έβγαλε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, το περασμένο σαββατοκύριακο, ισχυρίζεται μάλιστα ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι δήθεν άβουλη και υποτελής, κρύβοντας τα συμφέροντα που έχει η αστική τάξη της Ελλάδας από μια εμπλοκή στη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 10.οο το πρωί.





ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ   Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΤΑ – ΠΑ.Σ.Α.Σ-ΔΕΗ – ΔΕΚΟ Τραπεζών – Εμφ/ων Ποτών
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com     -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com


Συνάδελφοι συνταξιούχοι!

Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά συνεχίζοντας την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού εργατικού κινήματος της πόλης μας, γιατί η αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με την δύναμη της οργάνωσης μας, αν δεν την ανατρέψουμε με τους αγώνες μας.

Πάνω στις προηγούμενες αιματηρές περικοπές των συντάξεών μας έρχονται να προστεθούν τα νέα μέτρα για να ενισχυθούν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Οι παροχές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας υποβαθμίζονται διαρκώς, τα φάρμακα που έχουμε ανάγκη τείνουν να γίνουν είδος πολυτελείας για την πλειοψηφία των συνταξιούχων.

Φέρνουν την πραγματικότητα...


Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αρθρογραφεί στην «Αυγή» και ισχυρίζεται ότι «έχει επείγοντα χαρακτήρα η αναζωογόνηση του παγκόσμιου φιλειρηνικού κινήματος και η Παγκόσμια Εκστρατεία για τις Στρατιωτικές Δαπάνες...». Διαπιστώνει, επίσης, ότι «για να ανθεί το εμπόριο αυτό (σ.σ. το εμπόριο όπλων), χρειάζονται στους εξαγωγείς οι διεθνείς εντάσεις και πόλεμοι». Σύμφωνα με αυτή τη «λογική», τα σύνορα αλλάζουν, οι εστίες πολέμου γενικεύονται και οι λαοί χύνουν το αίμα τους, όχι επειδή τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους βρίσκονται σε αγώνα δρόμου για να κερδίσουν νέες αγορές, πηγές και δρόμους Ενέργειας, αλλά επειδή απλά υπάρχουν οι «κακές» πολεμικές βιομηχανίες που επιβάλλουν πολιτική εντάσεων και πολέμων σ' ένα σύστημα «αγγελικά πλασμένο». Βέβαια, η όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη και στρατόπεδα φέρνει ένταση της στρατιωτικοποίησης και κέρδη για τις πολυεθνικές των όπλων, σε καιρό ιμπεριαλιστικού πολέμου και ειρήνης. Αλλο, όμως, αυτό και άλλο οι αποπροσανατολιστικοί ισχυρισμοί της «Αυγής» και του ΣΥΡΙΖΑ.