Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Για την αντιπαράθεση Πλεύσης Ελευθερίας-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την αριστερή σαπίλαΠληθαίνουν τις τελευταίες μέρες οι ανακοινώσεις και τα άρθρα στο διαδίκτυο για την αντιπαράθεση της Πλεύσης Ελευθερίας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά από τις καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Και φουντώνει και η κουβέντα στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου. Το «αστυνομικό» μέρος της υπόθεσης είναι παντελώς αδιάφορο: η υπόθεση αυτή δεν έχει καμία σχέση με τους εργαζόμενους που έχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούν από τις αριστερές λασπομαχίες και ανθρωποφαγίες. Είναι όμως άλλο ένα παράδειγμα των γενικότερων χαρακτηριστικών αυτών των χώρων που, σε τελευταία ανάλυση, οφείλεται και στην πολιτική τους γραμμή και ταξική βάση. Συγκεκριμένα:

Όλοι γνωρίζουν ότι το μόρφωμα της «Πλεύσης Ελευθερίας» δεν είναι τίποτα άλλο από ένα  απόκομμα του ΣΥΡΙΖΑ, απόκομμα δεξιάς σοσιαλδημοκρατικής κοπής, συγκροτημένο κατά βάση γύρω από την ηγεσία του, με συμπλήρωμα έναν αριστερό αντιμνημονιακό λόγο που δεν έχει, όπως δεν είχε και ποτέ, καμία συγκεκριμένη πρόταση για το εργατικό και λαικό κίνημα. 

Συσκοτίζουν τις σύγχρονες ανάγκες


Ο καβγάς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το ποιος έκανε τα ...λιγότερο χειρότερα στο δημόσιο σύστημα Υγείας, δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει το λαό από βασικά ερωτήματα όπως: Τι σχέση έχει το σημερινό χάλι στην Υγεία, είτε επί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, είτε επί ΣΥΡΙΖΑ, με το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που αντικειμενικά μπορεί να απολαύσει ο λαός, δωρεάν και αποκλειστικά από το κράτος, με βάση την τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας και της παραγωγικότητας της εργασίας; Γιατί τα νοσοκομεία έχουν χιλιάδες κενά, εκατοντάδες πολυϊατρεία του ΙΚΑ υπολειτουργούν, Κέντρα Υγείας φυτοζωούν με ελάχιστο προσωπικό, όταν χιλιάδες υγειονομικοί είναι άνεργοι ή μεταναστεύουν στο εξωτερικό; Γιατί ενώ είναι εκατοντάδες κάθε χρόνο οι φοιτητές των ιατρικών σχολών, από την κυβέρνηση παρουσιάζεται ως μεγάλη επιτυχία η πρόσληψη μερικών συμβασιούχων στα νοσοκομεία; Οι αντικειμενικές δυνατότητες για σύγχρονες δομές Υγείας γίνονται αντιληπτές αν δει κανείς τα πολυτελή ιδιωτικά νοσοκομεία, κλινικές, μαιευτήρια και διαγνωστικά κέντρα. Την ίδια στιγμή που αυτά ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, η εργατική - λαϊκή οικογένεια δεν έχει ουσιαστική πρόσβαση ούτε στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα. Ετσι, ενώ υπάρχουν σήμερα σύγχρονες κατακτήσεις της ιατρικής, που μέχρι πριν λίγα χρόνια φάνταζαν αδιανόητες, το βασικό θέμα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποδείξουν αν το σύστημα Υγείας ήταν υπό κατάρρευση το 2014 ή το 2016... Καιρός, λοιπόν, να πάει η συζήτηση στις πραγματικές ανάγκες, που συνθλίβονται από τη λειτουργία του συστήματος Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του κεφαλαίου, που συνυπηρετούν όλες οι αστικές δυνάμεις, είτε από τη θέση της κυβέρνησης, είτε από αυτή της αντιπολίτευσης.