Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

UEFA Μεροληπτικές ευαισθησίες για τη Μέση Ανατολή


Πηγή: Associated Press

 

 Στην πλευρά του Ισραήλ στέκεται ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, με τον Σλοβένο να στέλνει επιστολή εκ μέρους της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής κοινότητας στον ομόλογό του στην Ισραηλινή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. «Εκ μέρους της UEFA και της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής κοινότητας, γράφω για να εκφράσω τη βαθιά μας θλίψη για τις τραγικές πράξεις βίας που συνέβησαν την περασμένη βδομάδα στο Ισραήλ, με αποτέλεσμα την απώλεια αθώων ζωών», αναφέρει αρχικά. Παράλληλα απεύχεται να συμβούν παρόμοια συμβάντα στο μέλλον, συντάσσεται με τα θύματα και τις οικογένειές τους τις δύσκολες αυτές στιγμές, ενώ κλείνοντας αποκαλεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί «αφάνταστη τραγωδία» και προσεύχεται «να επουλωθούν αυτές οι βαθιές πληγές, για έναν κόσμο όπου τέτοιες παράλογες πράξεις βίας δεν έχουν θέση».

Απαγορευμένη η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

Απέναντι σε εκβιασμούς απάντηση είναι μόνο η εκλογή των αγωνιστών υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

 

 

Σε σχόλιό του για τον β’ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Απέναντι στους κυβερνητικούς και κάθε λογής άλλους εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα μπροστά στον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών, απάντηση μπορεί να είναι μόνο η εκλογή των αγωνιστών υποψηφίων δημάρχων της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' και η καταδίκη, με λευκό ή άκυρο, όλων εκείνων που θα είναι τα “καλά παιδιά” των κυβερνήσεων και θα υπηρετούν την τοπική διοίκηση ως μακρύ χέρι του κράτους».

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Το χρονικό του αίματος

 

 

Ο διαρκής αγώνας ενός ολόκληρου λαού ενάντια στην κατοχή, τον αποκλεισμό,  τις δολοφονίες και τις φυλακίσεις από το κράτος του Ισραήλ και τους συμμάχους του, ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ.

Η Παλαιστίνη εκτείνεται από τα σύνορα της Αιγύπτου μέχρι τα σύνορα του Λιβάνου και ανατολικά μέχρι τον Ιορδάνη ποταμό. Στις αρχές του 20ού αιώνα η πλειοψηφία των κατοίκων της είναι Άραβες, που κατοικούν στην περιοχή εδώ και αιώνες (6ο αιώνα µ.Χ.) ενώ ο εβραϊκός πληθυσμός είναι κάτω από 10%.

1947

Αποφασίζεται από τον ΟΗΕ η διαίρεση της Παλαιστίνης. Οι Παλαιστίνιοι λαμβάνουν το 48% της ιστορικής Παλαιστίνης, Ιερουσαλήμ διεθνής πόλη. Οι Άραβες αρνούνται και καθώς στρατεύματα συγκεντρώνονται γύρω από τους εβραϊκούς οικισμούς, ο Μπεν Γκουριόν (πρώτος πρωθυπουργός του Ισραήλ) κηρύσσει την ανεξαρτησία του Ισραήλ το 1948. Ακολουθεί ο πρώτος αραβοϊσραηλινός πόλεμος. Οι Ισραηλινοί νικούν και περίπου 750.000 Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να γίνουν πρόσφυγες.

Να ηχήσει παντού το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»!

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

 
Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε μια σειρά πόλεις - Κοινή ανακοίνωση από συνδικαλιστικές οργανώσεις

 

 

Την αταλάντευτη αλληλεγγύη τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, όπως και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα νέα εγκλήματα του δολοφονικού ισραηλινού κράτους, εκφράζουν εργατικά σωματεία, Επιτροπές Ειρήνης, μαζικοί φορείς του λαού και της νεολαίας, με πολύμορφες πρωτοβουλίες.

Επιτροπές Ειρήνης προγραμματίζουν κινητοποιήσεις σε πόλεις όλης της χώρας, μαζί με σωματεία και φορείς, ενώ πλήθος Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων υπογράφουν κοινή ανακοίνωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης.

Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί τα εξής:

Το Youtube κατέβασε από το 902.gr χαιρετιστήριο μήνυμα που είχαν στείλει οι FARC στο ΚΚΕ το 2013

 

«ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ» ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


 

«Η ομάδα μας έλεγξε το περιεχόμενό σας και πιστεύουμε ότι μπορεί να χρειαστεί να κάνετε αλλαγές για να διασφαλίσετε ότι δεν παραβαίνει την πολιτική για τους βίαιους, εγκληματικούς οργανισμούς».

Το παραπάνω μήνυμα έφτασε στο e-mail του 902.gr από το Youtube μαζί με την ενημέρωση για το κατέβασμα ενός βίντεο που αναρτήθηκε το 2013 (!) και αφορά σε οπτικοποιημένο μήνυμα που έστειλαν τότε οι αντάρτες των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων Κολομβίας - Λαϊκός Στρατός FARC - EP, στο ΚΚΕ, με αφορμή το 19ο Συνέδριο του Κόμματος.

Στο 902.gr δεν γνωρίζουμε γιατί αποφάσισε τώρα η πλατφόρμα να μπλοκάρει ένα βίντεο ανεβασμένο 10 χρόνια πριν. To ανακάλυψε καθυστερημένα; Αλλαξε κάτι αυτές τις μέρες στην «πολιτική» του Youtube; Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια προληπτική δράση που στόχο έχει να φιμώσει κάθε μήνυμα αμφισβήτησης της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 14 - 15 Οκτώβρη

 

 

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 14 - 15 Οκτώβρη: 

Β' γύρος περιφερειακών - δημοτικών εκλογών:

  • Αγωνιστές δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Πάτρα, Καισαριανή, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Τύρναβο, η απάντηση σε εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα! 
  • Λευκό ή άκυρο σε όλους τους άλλους δήμους και τις Περιφέρειες, απέναντι στα «καλά παιδιά» των κυβερνήσεων και την αντιλαική πολιτική τους. 

Λουτρό αίματος από το Ισραήλ και τους Νατοϊκούς συμμάχους του: