Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΙΛΚΙΣ

Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό - Φορολογικό και η οργάνωση του αγώνα (VIDEO - ΦΩΤΟ)



Στην κατάμεστη από συνταξιούχους αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης - Κιλκίς την Τετάρτη 15 Ιούνη με θέμα «Οι τελευταίες εξελίξεις στο Ασφαλιστικό - Φορολογικό και η οργάνωση του αγώνα».

Στη σύσκεψη, που προγραμματίστηκε από πλευράς ΣΕΑ, παραβρέθηκαν και μίλησαν οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης και των ΕΛΤΑ Αναστάσιος Γεωργιάδης, ενώ συμμετείχαν τα σωματεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΔΕΚΟ - Τράπεζες, ΤΙΤΑΝ, ΔΕΗ, ΟΤΑ, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Ν. Κιλκίς.

«Δωράκι» - πρόκληση σε επιχειρήσεις που πτωχεύουν ή συγχωνεύονται

 
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

«Δωράκι» - πρόκληση σε επιχειρήσεις που πτωχεύουν ή συγχωνεύονται

Καταργεί στα μουλωχτά άρθρο προηγούμενου νόμου, που καθιστούσε υπεύθυνους τους μεγαλομετόχους για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία
 
 
Η κυβέρνηση πουλούσε φούμαρα στους εργαζόμενους της «Ηλεκτρονικής» και τώρα ολοκληρώνει το έγκλημα σε βάρος και των Ταμείων 
 
Η κυβέρνηση πουλούσε φούμαρα στους εργαζόμενους της «Ηλεκτρονικής» και τώρα ολοκληρώνει το έγκλημα σε βάρος και των Ταμείων
Ενα νέο «δωράκι» στους επιχειρηματικούς ομίλους προσφέρει η κυβέρνηση, και μάλιστα στα μουλωχτά, φορτώνοντας τα σπασμένα στα ήδη λεηλατημένα ασφαλιστικά ταμεία. Με διάταξη που ενέταξε σε άσχετο νομοσχέδιο, καταργεί προηγούμενη ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία οι μεγαλομέτοχοι μιας εταιρείας που διαλύεται ή συγχωνεύεται, είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την αποπληρωμή των οφειλών της στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η σχετική διάταξη είναι το άρθρο 28 του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας, που αφορά την «προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας» με μία σειρά οδηγίες της ΕΕ. Το επίμαχο άρθρο είναι στην κυριολεξία μία γραμμή, προφανώς για να περάσει απαρατήρητο το περιεχόμενό του. Συγκεκριμένα, προβλέπει: «Καταργείται η παράγραφος 2 του άρθρου 31 του Ν. 4321/2015». Μάλιστα, όπως προκύπτει, η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να περάσει και τον περασμένο Φλεβάρη την ίδια διάταξη, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Μέτρα 5,6 δισ. φέρνει το «συμπληρωμένο» μνημόνιο


Πέντε κινδύνους για την υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής εντοπίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεση συμμόρφωσης που συνοδεύει τα κείμενα του "συμπληρωμένου" μνημονίου που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα (Supplemental MoU, Compliance report, Asset Development Plan και Government Pending Actions).

Η Επιτροπή στο Compliance report κάνει λόγο για κινδύνους που σχετίζονται με:

* Την αποτυχία της κυβέρνησης να υλοποιήσει πλήρως το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων,

* Ένα υψηλότερο από το αναμενόμενο αρνητικό αντίκτυπο της προσφυγικής κρίσης στο εμπόριο και στον τουρισμό,

* Το ενδεχόμενο επιβράδυνσης του παγκόσμιου εμπορίου και

* Την πιθανότητα μεγαλύτερων επιπτώσεων από παρατεταμένους κεφαλαιακούς ελέγχους.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ....ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ....ΜΑΛΑΚΑΣ !!! [ video ]


Με το ΚΚΕ τα έβαλε ο Πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Φλαμή στον max FM. Ο κ. Λεβέντης με αφορμή την συζήτηση για την συγκέντρωση "Παραιτηθείτε", κάλεσε καταρχάς τον ΣΥΡΙΖΑ... να κάνει αν μπορεί μεγαλύτερη συγκέντρωση και στη συνέχεια... τα 'βαλε με το ΚΚΕ.