Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Κακοστημένο θέατρο ο «κοινωνικός διάλογος» - Αγωνιστικές πρωτοβουλίες απέναντι στο νέο αντεργατικό κύμα μέτρων


 
 
 
ΠΑΜΕ

Κακοστημένο θέατρο ο «κοινωνικός διάλογος» - Αγωνιστικές πρωτοβουλίες απέναντι στο νέο αντεργατικό κύμα μέτρων

 
 
Το νέο κακοστημένο θέατρο με τον τίτλο «κοινωνικός διάλογος» που επιχειρήθηκε να στηθεί για μια ακόμα φορά μπροστά στις νέες ανατροπές στους μισθούς και στις εργασιακές σχέσεις, που δρομολογούνται να έρθουν το επόμενο χρονικό διάστημα, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συζητήσουν άμεσα στα Διοικητικά Συμβούλια, σε Γενικές Συνελεύσεις, να πάρουν θέση και αγωνιστικές πρωτοβουλίες απέναντι στο νέο αντεργατικό κύμα μέτρων που προετοιμάζονται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη της χώρας το νέο κακοστημένο θέατρο με τον τίτλο “κοινωνικός διάλογος” που επιχειρήθηκε να στηθεί για μια ακόμα φορά μπροστά στις νέες ανατροπές στους μισθούς και στις εργασιακές σχέσεις, που δρομολογούνται να έρθουν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Από τους “κοινωνικούς διαλόγους” οι εργαζόμενοι έχουν μεγάλη και πικρή εμπειρία, έχουν χορτάσει με τα αποτελέσματά τους. Αποτελούν το βασικό όχημα του εταιρισμού, της ταξικής συνεργασίας, της συνυπευθυνότητας για την παραπέρα συρρίκνωση δικαιωμάτων, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο Ασφαλιστικό.

«Ο πολιτικός αγώνας των συντεχνιών...»

 
Αντιδραστική αρθρογραφία... 
 
«Ο πολιτικός αγώνας των συντεχνιών...» τιτλοφορείται το άρθρο του Δ. Χρήστου στην «Αυγή» και δικαιώνει απόλυτα την προσπάθεια της εφημερίδας να αποτελέσει την προμετωπίδα της κυβέρνησης στη συκοφάντηση και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, αξιοποιώντας γι' αυτό το σκοπό την άθλια κατάσταση που έχουν διαμορφώσει στο κίνημα παλιός και νέος εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός. Ετσι, λοιπόν, μαθαίνουμε από την «Αυγή» ότι οι απεργίες που προβάλλουν αιτήματα «αδύνατον να ικανοποιηθούν» δεν πρέπει να γίνονται. Τέτοιες είναι, για παράδειγμα, οι απεργίες που εξήγγειλε (και ανέστειλε την ίδια ώρα...) η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΟΣΥΠΑ ενάντια στην παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων και την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, «αν θεωρητικά νικήσουν, η χρεοκοπημένη μας χώρα χάνει τη συμφωνία αναχρηματοδότησης και καταρρέει ανοίγοντας για τα καλά θέμα Grexit, αφού η συμφωνία έχει υπογραφεί και είναι προαπαιτούμενο, από την προηγούμενη κυβέρνηση μάλιστα». Αντίστοιχα, «αδικαιολόγητες» είναι και οι απεργίες των λιμενεργατών, επειδή η σύμβαση με την «Cosco» «είναι αυτονόητο πως δεν μπορεί να ακυρωθεί χωρίς ανυπολόγιστο οικονομικό και πολιτικό κόστος, και μάλιστα για μια χώρα που έχει ανάγκη τις ξένες επενδύσεις και τα αντισταθμιστικά οφέλη».