Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Γιατί Λαϊκή Συσπείρωση;

 

Του Κουτσούνη Χαράλαμπου (Μπάμπη) 




          Στις 8 Οκτώβρη, στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ». Δυναμώνουμε την πραγματική εργατική αντιπολίτευση, δυναμώνουμε την δική μας φωνή!

          Η  Λαϊκή Συσπείρωση  την τετραετία που πέρασε, (και όχι μόνο αυτή) ήταν και είναι η μόνη σταθερή Δημοτική πολιτική παράταξη που από το πρώτο μέχρι το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έκανε συμμαχίες με κανέναν, δεν άλλαζε απόψεις ή και ψήφο από συμβούλιο  σε  συμβούλιο.                                                                           

        Ήταν και θα είναι παρούσα σε όλους τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτοκτηνοτρόφων, τοπικών κοινωνιών νερό, φωτοβολταϊκά, κ,α,).

          Η υγεία, η παιδεία η ποιότητα ζωής, ο πολιτισμός,και η νεολαία, για την Λαϊκή Συσπείρωση είναι κυρίαρχα ζητήματα και τα προβλήματά τους απαιτούν άμεσες λύσεις.  Κανείς από τους άλλους διεκδικητές δεν έχει ολοκληρωμένη πρόταση (πέρα από λόγια και μακέτες), ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση επανειλημμένως έχει καταθέσει προτάσεις που καταψηφίστηκαν.

«Απεργοσπάστες» έγραψαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (VIDEO)

 

 
 

«Απεργοσπάστες» έγραψαν οι απεργοί διαδηλωτές στα γραφεία του προέδρου και του γενικού γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για να καταδείξουν τον υπονομευτικό ρόλο της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που με όλες τις δυνάμεις τους έβαζαν εμπόδια στην απεργία.

Αιτία νέας μεγάλης ταλαιπωρίας το πολύπαθο έργο του μετρό

 

Κοινή δήλωση του Σωτήρη Αβραμόπουλου, υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, και του Βασίλη Τομπουλίδη, υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, με αφορμή το νέο κλείσιμο της οδού Βενιζέλου στο κέντρο της πόλης

 

Για τουλάχιστον 4 βδομάδας έκλεισε και πάλι από προχτές η οδός Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εργασιών για τον σταθμό του μετρό. Η νέα ταλαιπωρία για τους πολίτες έρχεται να προστεθεί στο ήδη εκρηκτικό μείγμα που έχει διαμορφωθεί στο κυκλοφοριακό με την άθλια κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες, με ευθύνη όλων διαδοχικά των κυβερνήσεων.

Με αφορμή αυτήν την εξέλιξη και την αγανάκτηση που προκαλεί ο νέος γύρος ταλαιπωρίας σε κατοίκους, εργαζόμενους και επαγγελματίες, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους:

«Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Βενιζέλου είναι ακόμη ένα επεισόδιο του ίδιου έργου που παρακολουθούν οι Θεσσαλονικείς εδώ και 20 χρόνια σχεδόν. Το γεγονός μάλιστα ότι έρχονται δυο βδομάδες μετά τις δηλώσεις του κ. Ζέρβα, όπου καυχιόταν ότι πίεσε για τη γρήγορη ολοκλήρωση του μετρό, αφήνει ακόμη πιο εκτεθειμένη και τη σημερινή δημοτική αρχή, όπως και τις προηγούμενες.

Απεργία

 


«Εχουμε μείνει χωρίς εισόδημα και το κράτος μάς εμπαίζει»

 

Αυτοαπασχολούμενοι της Λάρισας μιλούν στον «Ριζοσπάστη» για την κατάσταση που βιώνουν μετά τις πλημμύρες

 

Καταστροφή σε κάβα ποτών
Καταστροφή σε κάβα ποτών
Σε όλη τη Θεσσαλία χιλιάδες είναι οι μικροί έμποροι - επαγγελματίες που είδαν τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις τους να πλημμυρίζουν. Εμπορεύματα, αντικείμενα, πρώτες ύλες, μηχανήματα, εργαλεία, θάφτηκαν κάτω από τους χιλιάδες τόνους λάσπης, με αποτέλεσμα οι ζημιές να είναι ανυπολόγιστες.

Ο αγώνας για τη συνέχιση της ζωής, πάνω στις λάσπες που άφησε πίσω του το έγκλημα που διαπράχθηκε με ευθύνη κυβέρνησης, περιφερειακών και δημοτικών αρχών, τώρα ξεκινά.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών όχι μόνο δεν προκαλούν ανακούφιση στους πληγέντες αλλά αντίθετα μεγαλώνουν την οργή τους, αφού είναι μακριά από τις ανάγκες τους, ενώ πάντα υπάρχει ο φόβος ότι ακόμα κι αυτές θα μείνουν στα χαρτιά, ή θα δοθούν τελικά με πολύ κόπο και με το σταγονόμετρο.

Αλλωστε, ένα κράτος και μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζουν την προστασία του λαού ως κόστος, που θέλουν να το μειώσουν ή και να απαλλαγούν από αυτό, δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο και την αποζημίωσή του από τις κάθε είδους καταστροφές.

Ο «Ριζοσπάστης» συνομίλησε με πληγέντες επαγγελματίες και εμπόρους της Λάρισας, οι οποίοι, με το δικό τους ζωντανό παράδειγμα, αποκαλύπτουν τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού, τον εμπαιγμό πίσω από τις μεγαλόστομες κυβερνητικές εξαγγελίες.

Προεόρτια

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι δίνουν σήμερα τη μάχη της πανελλαδικής απεργίας, απορρίπτοντας χωρίς δεύτερη κουβέντα το αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης, στην επιτροπή της Βουλής στήθηκε τις προηγούμενες μέρες ένα ακόμα γνώριμο «πινγκ πονγκ» με τα άλλα αστικά κόμματα, που «βγάζει λάδι» το συνολικότερο αντεργατικό πλαίσιο και εξωραΐζει στα μάτια του λαού τη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ.

Τα ...προεόρτια της συζήτησης που ξεκινάει σήμερα στην Ολομέλεια είναι αποκαλυπτικά. Ο υπουργός της εργοδοσίας κατήγγειλε για υποκρισία τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα που υπερασπίζονται την «κανονικότητα» της ΕΕ, επειδή «το μισό νομοσχέδιο είναι η ενσωμάτωση Οδηγίας υποχρεωτικής εφαρμογής στο εθνικό μας δίκαιο» και επομένως είναι υποχρεωμένοι να το ψηφίσουν, «αφού είστε υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας».

Τι απαντούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ;