Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Πινέλο

 

Με «πινέλο» την αντιπαράθεση για το λεγόμενο «κράτος δικαίου», το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να χαράξουν «κόκκινες γραμμές» απέναντι στη ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών και να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση. Πριν από μερικές βδομάδες, είχαν κάνει «σημαία» τη σχετική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, ανάγοντας την ΕΕ σε «θεματοφύλακα» του περιβόητου «κράτους δικαίου». Μάλιστα, όποιος ευρωβουλευτής στήριζε το σχετικό ψήφισμα «καταδίκης της ΝΔ», βαφτιζόταν «προοδευτικός», ενώ όποιος το καταψήφιζε ήταν «απολογητής της ΝΔ». Δεν πέρασε ούτε μήνας και ένας από τους σημερινούς ευρωβουλευτές της ΝΔ, ο Θ. Ζαγοράκης, που είχε καταψηφίσει το παραπάνω ψήφισμα, ανακοινώθηκε ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές! Ε, κάπου εδώ το ...πινέλο μένει από χρώμα, επιβεβαιώνοντας ότι κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα τον λαό με τους ψευτοκαβγάδες τους, την ώρα που συμφωνούν και συμπλέουν σ' εκείνα που έχουν την πιο μεγάλη σημασία για το κεφάλαιο. Αυτό είναι άλλωστε και το «διαβατήριο» για τους διάφορους πολιτευτές να μπαινοβγαίνουν από το ένα αστικό κόμμα στο άλλο. Οπως έκαναν και πολλοί άλλοι σαν τον Ζαγοράκη, που πριν από λίγο καιρό έβγαζαν πύρινους λόγους ενάντια στα κόμματα, στα οποία είναι σήμερα υποψήφιοι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ «Απαράδεκτη, αντιεπιστημονική» η τοποθέτηση του υφ. Υγείας, «φλερτάρει επικίνδυνα με σκοταδιστικές αντιλήψεις»

 

 

Τις κατάπτυστες δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας για το ζήτημα του bullying καταδικάζει το ΚΚΕ.

Σημειώνεται ότι μιλώντας χθες, σε τηλεοπτική εκπομπή στο «Open», σχετικά με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού, ο Δ. Βαρτζόπουλος είπε, μεταξύ άλλων, ότι «ένα παιδί που δεν είναι γεννημένο επιθετικό δεν θα γίνει επιθετικό και θα πάρει το μαχαίρι» και ότι «...οι επιθετικοί γονείς γεννούν επιθετικά παιδιά».

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η χθεσινή τοποθέτηση του υφυπουργού Υγείας σε τηλεοπτική εκπομπή ότι "ένα παιδί που δεν είναι γεννημένο επιθετικό δεν θα γίνει επιθετικό και θα πάρει το μαχαίρι" και ότι "...οι επιθετικοί γονείς γεννούν επιθετικά παιδιά", είναι απαράδεκτη, αντιεπιστημονική και φλερτάρει επικίνδυνα με σκοταδιστικές αντιλήψεις τις οποίες έχει απορρίψει η επιστημονική κοινότητα.

Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να σταματήσει να μετατοπίζει τις ευθύνες στα γονίδια και τις αβοήθητες οικογένειες για να βγάλει λάδι το σύστημα που έχει στο DNA του τη βία και την περιθωριοποίηση των νέων και την πολιτική της, που γεννά σύγχρονους "Καιάδες". Κι ας υλοποιήσει τα μέτρα που προτείνει η εκπαιδευτική κοινότητα για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου».

 

902gr

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Η Κομισιόν περιφρονεί τους συγκλονιστικούς αγώνες των φοιτητών

 

...και δίνει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση της ΝΔ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

 

Σε απάντηση στην Ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, Κώστα Παπαδάκη και Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνου, για το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκλητικά, περιφρονώντας τους συγκλονιστικούς αγώνες των φοιτητών και μαθητών που ξεσκέπασαν την κυβερνητική προπαγάνδα, δίνει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση της ΝΔ που προωθεί με αποφασιστικότητα την ευρωενωσιακή στρατηγική για τα πανεπιστήμια.

Οπως η ίδια αναφέρει, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι σε πλήρη συμφωνία με «τις διατάξεις του Χάρτη σχετικά με την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ελευθερία ίδρυσης ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την επιχειρηματική ελευθερία». Ωστόσο, φαίνεται πως δεν... απασχολεί την Κομισιόν ότι η τοποθέτησή της αυτή είναι σε πλήρη διαφωνία με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που έχει καταγραφεί ότι εναντιώνεται στον απαράδεκτο νόμο.

Σε απλά Ελληνικά, όταν η ΕΕ μιλά για «επιχειρηματική ελευθερία» εννοεί την ελευθερία για κάποιους λίγους να κάνουν μπίζνες, με εμπόριο πτυχίων και ελπίδων, όσο οι πολλοί θα αγοράζουν γνώση «με το κομμάτι» ανάλογα πόσο αντέχει η τσέπη της οικογένειάς τους, ωθώντας τους, έχουν δεν έχουν, να πληρώσουν και να πέσουν στα νύχια των τραπεζών και των φοιτητικών δανείων, όπως γίνεται ήδη στο εξωτερικό.

Συνένοχοι και στο πρόβλημα της στέγης για τον λαό

 

RIZOSPASTIS

«Φύκια για μεταξωτές κορδέλες» πουλάει η σοσιαλδημοκρατία με αφορμή το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα και τα πανάκριβα ενοίκια. Στην πράξη, οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για τη λεγόμενη «κοινωνική κατοικία» όχι μόνο δεν διαφέρουν από αυτά που ήδη υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά της προσφέρουν και «προοδευτικό» άλλοθι στη διαχείριση του προβλήματος της στέγης που οξύνεται.

Για την Ιστορία, θυμίζουμε ότι ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), που τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλε ως έναν βαθμό στο να αυξηθεί η ιδιοκατοίκηση στα φτωχότερα εργατικά στρώματα, με κονδύλια που προέρχονταν βέβαια από τις εισφορές των εργαζομένων, καταργήθηκε με απόφαση της κυβέρνησης Παπαδήμου, στην οποία συμμετείχαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ακροδεξιός ΛΑ.Ο.Σ., υλοποιώντας το 2ο μνημόνιο, το οποίο υπερψήφισαν και τα τρία αυτά κόμματα.

Αφού λοιπόν κατάργησαν τον ΟΕΚ, αφού χαντάκωσαν τον λαό με τον ΕΝΦΙΑ και τους άλλους «πράσινους» φόρους, αφού έσφιξαν τη θηλιά των πλειστηριασμών σε εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά για να σώσουν τις τράπεζες από τα «κόκκινα» δάνεια, αφού κατάντησαν φιλοδωρήματα τα μεροκάματα, με αποτέλεσμα το 60% του μισθού κατά μέσο όρο να πηγαίνει στα πανάκριβα ενοίκια, έρχονται τώρα τα κόμματα του κεφαλαίου να διαφημίσουν το ...ενδιαφέρον τους για τη λαϊκή στέγη! Η υποκρισία και η κοροϊδία ξεχειλίζουν από τα μπατζάκια τους.