Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι απλά φοροληστεία…





… ακόμα κι αν ο λαός πρότεινε στα καθάρματα του συστήματος, κυβέρνηση και διεθνείς αντιλαϊκούς – τοκογλυφικούς οργανισμούς μια πιο βαριά φορολογία, αλλά όχι στη λαϊκή κατοικία, αυτοί δεν θα το δέχονταν!
Ο ΕΝΦΙΑ είναι επίθεση στην ιδιοκατοίκηση, είναι επίθεση στην επιλογή του κοσμάκη να μετατρέπει τον κόπο και τον ιδρώτα του σε δικό του “κεραμίδι” με χίλιες δυο στερήσεις! Είναι επίθεση στην επιλογή του κοσμάκη να αισθάνεται την ασφάλεια ότι ακόμα κι αν απολέσει την εργασία του, ακόμα κι αν απολέσει όλες τις πηγές επιβίωσής του, δεν θα μείνει στο δρόμο, δεν θα γίνει ρακοσυλλέκτης! Είναι επίθεση στην πεποίθηση του λαϊκού ανθρώπου ότι ακόμα κι αν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό, θα έχει το κρεβάτι του και όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, χωρίς να χρειάζεται να περιφέρεται με έναν ντορβά στον ώμο και να κοιμάται στα πεζοδρόμια, δεν θα αναγκαστεί να σύρει τα παιδάκια του σ’ εκείνους τους ξενώνες του αίσχους που υπάρχουν στον ανεπτυγμένο δυτικό κόσμο και που βλέπουμε στις ταινίες τους, όπου οι άστεγοι κάθε βράδυ πιάνονται στα χέρια για την κατάκτηση ενός κρεβατιού!
Ο ΕΝΦΙΑ είναι επίθεση στο τελευταίο κάστρο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας! Στο άσυλο που ο “χαζός” ο Έλληνας με τόσες στερήσεις έφτιαξε για να μην μπορεί κανένας να τον ενοχλήσει όταν δεν θέλει, γιατί είναι στο σπίτι του! Να μην μπορεί κανένας να του κάνει έξωση και να πετάξει έξω τα πράγματά του! Να μην μπορεί κανένας να τον εξευτελίσει καταντώντας τον άστεγο και γυρεβό!