Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Λάρισα: Κινητοποίηση στην 110 Πτέρυγα Μάχης - Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ (ΦΩΤΟ)



Αιφνιδιαστική κινητοποίηση στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, πραγματοποίησε τμήμα κατασκηνωτών που συμμετέχει στο 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

«Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά» τα συνθήματα που φώναξαν οι διαδηλωτές στη μαχητική αυτή παρέμβαση.

Διαμαρτύρονται για τη μετατροπή, και της 110 ΠΜ όπως και όλης της Λάρισας, σε ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Στην 110 ΠΜ σταθμεύουν τα drones της Αμερικάνικης Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ν)ΑΡουραίοι του οπορτουνισμού…


Με αφορμή το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ που ξεκινά σήμερα στο Στόμιο της Λάρισας, τα θλιβερά απομεινάρια του οπορτουνισμού (λέγε με ΝΑΡ) έδειξαν για άλλη μια φορά την αντι-ΚΚΕ εμπάθεια τους. 
 
Σε ανακοίνωση της πριν πέντε ημέρες, η νεολαία του ΝΑΡ (νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση), επιχείρησε να συκοφαντήσει το Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο κάνοντας λόγο για… «συνδιοργάνωση» του με την Περιφέρεια Θεσσαλίας!! 
Από τι ενοχλήθηκαν οι «φωστήρες» της νΚΑ; Από διευκολύνσεις σε υποδομές και χώρους που η ΚΝΕ – η ιστορικότερη και μαζικότερη οργάνωση πολιτικής νεολαίας στη χώρα με παρουσία 52 χρόνων –
κατάφερε να αποσπάσει από την Περιφέρεια και τις τοπικές αρχές για τη διεξαγωγή του Διημέρου. Διευκολύνσεις που – σημειωτέον – είναι αναγκαίες για την ορθή τήρηση βασικών υγειονομικών παραμέτρων εξαιτίας της πανδημίας. 

Ο λαός κερδίζει όταν σπάει τα «κοινωνικά συμβόλαια»




«Εχουμε ανάγκη τη μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση, ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ του κόσμου της εργασίας, της παραγωγής, της πολιτικής»: Η παραπάνω ατάκα επαναλήφθηκε με διάφορες παραλλαγές από κυβερνητικά χείλη την περασμένη βδομάδα, με αφορμή την παρουσίαση του «Πορίσματος Πισσαρίδη», του σχεδίου δηλαδή που καταθέτει η ΝΔ για να πάρει τα πακέτα χρηματοδότησης από το υπό διαμόρφωση «Ταμείο Ανάκαμψης» της ΕΕ.
 
Και μόνο το γεγονός ότι η επίκληση για ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» μεταξύ εργαζομένων - επιχειρηματικών ομίλων - αστικών κομμάτων γίνεται με αφορμή το σχέδιο αυτό, που περιλαμβάνει νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, κάνει καθαρό ότι ράβεται το αντιλαϊκό κουστούμι για να ανακάμψουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτές οι ...συστάσεις πάνε μαζί με τις διαπιστώσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, ότι ο χειμώνας θα είναι ζόρικος...

Τι σημαίνει όμως «μέγιστη συναίνεση» του λαού σε αυτούς τους σχεδιασμούς;
Σημαίνει καταρχήν να δεχτεί αδιαμαρτύρητα νέες θυσίες για να ανοιχτούν πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο, για να πετύχει το «σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας» των επιχειρηματικών ομίλων. Να αναμένει τον «λευκό καπνό» στα παζάρια ανάμεσα στα κράτη - μέλη της ΕΕ, για μια συμφωνία που θα φέρει την παγίωση όλων των αντεργατικών αλλαγών και την προσθήκη νέων, με εργαλεία που θεσπίζονται για να «εκταμιεύονται» οι «πόροι». Δηλαδή ένα σκηνικό παρόμοιο με αυτά που έχει ξαναζήσει με τις εκταμιεύσεις των δόσεων και τις μνημονιακές «αξιολογήσεις».