Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Μπουτάρης, Μπέος, Πελετίδης. Ένας μίνι απολογισμός.


Την είδαμε PC World και σε αυτό το τεύχος τεστάρουμε τρεις δημάρχους για να βρούμε σε ποια πόλη είναι καλύτερα να μετακομίσεις, τις μέρες του τρίτου μνημονίου. Εξετάζουμε το επικοινωνιακό τους προφίλ, τη στήριξή τους σε κόμματα και ιδεολογίες και το μέχρι τώρα έργο τους. Ας αρχίσουμε…
mpoutaris-foustanela
Μπουτάρης ο ζμπούτσαμ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναμφισβήτητα είναι ο πιο επικονωνιακός από τους τρεις. Έχει μπει στη λίστα με τους 10 καλύτερους δημάρχους του κόσμου σύμφωνα με το «City Mayors Foundation», έχει φορέσει τα βραχιόλια της γιαγιάς του για να το παίξει μεταλάς ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, έχει φορέσει ξανθιά περούκα για να στηρίξει το «Japanese Anime Marathon Day» και γενικά είναι λίγα τα events που θα λάβουν μέρος στη Θεσσαλονίκη και δε θα δεις ένα Μπουτάρη σε κάποια άκρη να κάνει το κομμάτι του. Ταυτόχρονα όμως ο δήμαρχος τα λέει έξω απ’ τα δόντια όταν χρειάζεται. Έτσι, δε μαθαίνουμε μόνο πως το τακούνι και η κοντή φούστα είναι για την πασαρέλα και όχι για παρέλαση, αλλά και ότι ο καστανάς που συνέλαβε η ηρωική μας αστυνομία τις προάλλες, είναι γνωστός για τη συμπεριφορά του που θυμίζει ναρκομανή και λιποθυμάει εδώ κι εκεί για χαβαλέ. Εν ολίγοις, είναι ο δήμαρχος της καρδιάς μας, ο τύπος  που θα πάρουμε μαζί μας στα μπουζούκια και μετά θα τριγυρνάμε να κοροϊδεύουμε άστεγους, ο παππούς που θα τον περάσουμε απέναντι σε κάποια φανάρια και αντι για ευχαριστώ, θα μας κάνει hi-five.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ‘ΤΙΤΑΝ’ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ




ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ‘ΤΙΤΑΝ’
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Η Δημοτική Αρχή,προετοιμάζοντας την παραχώρηση έκτασης 85 στρεμμάτων στη βιομηχανία ΤΙΤΑΝ, βάζει μπροστά το Τοπικό Συμβούλιο και ρίχνει το μπαλάκι στους κατοίκους με ένα δημοψήφισμα παρωδία, προσπαθώντας να μετακυλήσει τις ευθύνες αλλού.. Κάποιοι άλλοι διαφωνούν – υποτίθεται – με τα ανταλλάγματα, όμως η ουσία είναι ότι θα παραδώσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έναντι πενιχρών σε κάθε περίπτωση ποσών, δημοτική έκταση στα όρια του χωριού.  Για να αυξήσει τα κέρδη της η βιομηχανία, μετατρέπονται ακόμα 85 στρέμματα κρανίου τόπο.

Η ΚΟΒ Δρυμού του ΚΚΕ καλεί όλους τους κατοίκους του χωριού, των γύρω περιοχών, τους εργαζόμενους και άνεργους της περιοχής, να σταθούν εμπόδιο σε κάθε τέτοια μεθόδευση.

  • ·        Ο ορυκτός πλούτος αποτελεί δημόσια, λαϊκή περιουσία και δεν μπορεί να παραδίδεται στα χέρια και τις ορέξεις κανενός ιδιώτη, που βέβαια σκοπός του δεν είναι να σεβαστεί ούτε το περιβάλλον, ούτε την ποιότητα ζωής μας. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η εξασφάλιση γρήγορων και εύκολων κερδών, χωρίς καν να εγγυάται τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

  • ·        Κανένα χρηματικό αντάλλαγμα δεν πρόκειται να αναπληρώσει τις καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία μας. Ήδη επί δεκαετίες χάσκουν μπροστά μας τα παλιά λατομεία, για να μας υπενθυμίζουν ότι οι επιχειρηματίες αυτοί αφήνουν πίσω τους σεληνιακά τοπία, παρά και ενάντια σε οποιαδήποτε δέσμευση.

  • ·        Η βιομηχανία ΤΙΤΑΝ προκαλεί ήδη σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα με τη λειτουργία της στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας και σε όλη τη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη. Πρόσφατη είναι και η απόπειρα παραγωγής ενέργειας με καύση ελαστικών που αποτράπηκε, χάρη στην κινητοποίηση των εργαζομένων όλων των γειτονικών Δήμων.

  • ·        Να μην πέσουμε στην παγίδα του « δημοψηφίσματος». Να μην επιτρέψουμε να αποτελέσει το άλλοθι για το ξεπούλημα της γης μας και μάλιστα με την έγκρισή μας.

  • ·        Να παλέψουμε για γενναία χρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, που θα προέρχεται κυρίως από τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, της μεγάλης ακίνητης και κινητής περιουσίας και των ειδών πολυτελείας, ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις  ανάγκες τους και να μη καταφεύγουν στην εκποίηση λαϊκής περιουσίας .


Η ΚΟΒ Δρυμού του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους του χωριού μας να αντιταχθούμε σε κάθε απόπειρα του Δήμου να ξεπουλήσει τη γη μας και να υποβαθμίσει παραπέρα τη ζωή μας. Καλεί τους εργαζόμενους σε διαρκή αγώνα ενάντια στις σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που διαλύουν το λαϊκό εισόδημα και μας εξαθλιώνουν καθημερινά.

Η διέξοδος βρίσκεται στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, στην οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας και όχι στην υποταγή στους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους.

      ΚΟΒ ΔΡΥΜΟΥ