Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Γιατί ο Μεταξάς ΗΤΑΝ φασίστας!


Ο Μεταξάς εν μέσω υποτακτικών του
Ο Μεταξάς εν μέσω υποτακτικών του
Στα πρώτα χρόνια της «μεταπολίτευσης» το αστικό πολιτικό σύστημα που διαδέχθηκε τη χούντα είχε μερικές «κόκκινες γραμμές», τις οποίες και σεβόταν υποδειγματικά. Οι πνευματικές ελίτ του συστήματος καταδίκαζαν μετά βδελυγμίας κάθε «εκτροπή» (δικός τους όρος) του αστικού συστήματος στο παρελθόν προς καταστάσεις δικτατορικές ή φασιστικές. Ας μην ξεχνάμε ότι η νομιμοποιητική και εξωραϊστική βάση του νέου συστήματος ήταν η αντιδικτατορική αντίσταση των αστικών δυνάμεων έστω και αν αυτή συνοψιζόταν στην έκρηξη βομβών ικανών να προκαλέσουν την επέμβαση των Ευρωπαίων κηδεμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης, αποφεύγοντας την «εκτροπή» της λαϊκής εξέγερσης.
 Σε αυτό το πλαίσιο οι ίδιες αυτές ελίτ δεν παρέλειπαν κάθε Αύγουστο να καταδικάζουν το καθεστώς της «4ης Αυγούστου», τη δικτατορία δηλαδή του Μεταξά - για ειδικούς λόγους (ο Μεταξάς πέθανε το 1941, ο Γεώργιος επέστρεψε στη χώρα το 1946 για να τη σώσει από τον κομμουνισμό...) ξεχνούσαν τον Γεώργιο Β' Γλύξμπουργκ, καθόλα συνεταίρο του Μεταξά στη δικτατορία.
 
Αυτά γίνονταν τον παλιό καιρό, όταν η «μεταπολίτευση» ήταν στις δόξες της. Σήμερα πυκνώνουν οι προερχόμενες από την ίδια αστική ελίτ απόψεις περί του αγαθοεργούς ρόλου του Ιωάννη Μεταξά. Μαντεύει κανείς ότι σε λίγο θα γίνει και πρότυπο ο δικτάτορας. Εξωραΐζονται σήμερα γύρω μας οι φυλακίσεις, οι εκτοπίσεις, οι διωγμοί αθώων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι «προληπτικές συλλήψεις», οι επιθέσεις σε απεργούς, η καταστολή... στο Μεταξά θα κολλήσουμε τώρα! Σε αυτό το κλίμα στην πολύ γνωστή ιστοσελίδα του Protagon.gr δημοσιεύθηκε, στις 7 Αυγούστου, «επετειακό» σημείωμα του Γιώργου Λυκοκάπη με ενδεικτικό τίτλο «Γιατί ο Μεταξάς δεν ήταν φασίστας».

Βασική κοινή λογική, γμτ κέρατό μου!


Βασική κοινή λογική, γμτ κέρατό μου





Δεν είστε πεντάχρονα. Μην αντιδράτε σαν πεντάχρονα!


Λοιπόν, για να τελειώνουμε, πριν να τρελαθούμε εντελώς σε αυτή την χώρα των ψεκασμένων τρωγλοδυτών: Δεν είναι αστείο. Δεν ήταν ποτέ.

Η προέλευση του κορωνοϊού και η επιδημία συνωμοσιολογίας

Πρώτον: Ο ιός υπάρχει. Τελεία. Παύλα. Έλεος!

Είναι πάνω από 10 φορές πιο θανατηφόρος από την εποχική γρίπη.

Είναι εκθετικά πιο επικίνδυνος για τις ευπαθείς ομάδες, αλλά φαίνεται επίσης να μπορεί να προκαλεί και σοβαρές, ίσως χρόνιες, βλάβες σε διάφορα όργανα ακόμα και σε όσους νοσήσουν «ήπια».

Ακούμε τους ειδικούς: Βασική αγωγή του πολίτη γμτ-κέρατό-μου.

Δεύτερον: Ο ιός δεν κατασκευάστηκε από σκοτεινά κέντρα που θέλουν να πλήξουν …τους πάντες αδιακρίτως.

Ο συνεχής στραγγαλισμός της φύσης, η αποψίλωση, η αλόγιστη και αχόρταγη ανάπτυξη του ανθρώπινου «βιο-χώρου» που έχει φέρει τα προάστιά μας σχεδόν μέσα στις ζούγκλες, οι διατροφικές μας συνήθειες, είναι υπεραρκετοί λόγοι για να εξηγηθεί η (κάθε) πανδημία.

Αυτό είχαμε, αυτό έχουμε



Όποιος ακόμα, μετά από όσα έχουμε ζήσει, εμπιστεύεται την Κυβέρνηση, να χαρίσει το μυαλό του στην Επιστήμη γιατί είναι κρίμα τα χάμστερ.

Στην αρχή ήταν οι γρήγορες κινήσεις της κυβέρνησης που πήραν άμεσα μέτρα και δεν γίναμε Ιταλία. Το αφήγημα της εποχής ήταν ‘θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος, πάνω από όλα η υγεία’. Όποιος τους πίστεψε να υποβληθεί άμεσα σε τεστ αντισωμάτων για αντισώματα στη βλακεία.

Ο Μητσοτάκης διάβαζε σπαρακτικά και αισιόδοξα διαγγέλματα, τα ΜΜΕ μας έλεγαν ότι είμαστε εξοπλισμένοι και προετοιμασμένοι. Όσες φωνές, προερχόμενες από τον ιατρικό κόσμο, αμφισβητούσαν την κατάσταση που περιέγραφαν τα κανάλια, αντιμετωπίζονταν είτε ως γραφικές είτε καταπνίγονταν από το θόρυβο των χειροκροτημάτων από τα μπαλκόνια. Η ατομική ευθύνη μπήκε απότομα στη ζωή μας.

«Στρατηγικός εταίρος»



Την αξία της Τουρκίας ως «στρατηγικού εταίρου» για την υλοποίηση των επικίνδυνων σχεδιασμών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο επιβεβαιώνουν, με απανωτά μηνύματα και κινήσεις, μια σειρά από αμερικανικές υπηρεσίες. Ενδεικτικά, η διοίκηση του 6ου Στόλου των ΗΠΑ (επιχειρεί σε Ευρώπη και Αφρική), περιγράφοντας την ανάπτυξη των μονάδων του, στέκεται στο γεγονός ότι το καταδρομικό τους «Vella Gulf», πλοίο που ανήκει στην Ομάδα Κρούσης του αεροπλανοφόρου «Eisenhower», πραγματοποίησε στις 28/7 «κοινές ασκήσεις» με την τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis», στην Κεντρική Μεσόγειο, ανοικτά της Λιβύης. Θυμίζουμε, προηγουμένως, το ίδιο το αεροπλανοφόρο έκανε γυμνάσια με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, νότια της Κρήτης. Πέραν των συνεκπαιδεύσεων, μονάδες του τουρκικού Στόλου περιπολούν με καπέλο ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο, ακριβώς στις ζώνες όπου κλιμακώνονται ανταγωνισμοί και «ζυμώσεις» για συμβιβασμούς. Σύμφωνα με τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, MARCOM, η φρεγάτα «Turgut Reis» και τουρκικό υποβρύχιο μετείχαν μέχρι τις 31/7 σε μια από τις διαβόητες εστιασμένες επιχειρήσεις («Focused Operations»), πολυήμερες περιπολίες στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής επιχείρησης «Sea Guardian» στη Μεσόγειο. Ταυτόχρονα, στις 28/7 οι σταθμοί Σμύρνης και Αττάλειας της τουρκικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας εξέδωσαν ΝΑVTEX για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας και εκεί τη λυκοσυμμαχία ως πολιορκητικό κριό για να προωθήσουν τις απαράδεκτες διεκδικήσεις τους σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Οι τέτοιες τουρκικές αναγγελίες είναι παράνομες, εφόσον η χωρική ευθύνη για την έκδοσή τους ανήκει στην ελληνική Υδρογραφική Υπηρεσία. Ωστόσο, εκδόθηκαν με «καπέλο» ΝΑΤΟ, ενημερώνοντας ότι στο διάστημα 3-7/8 πλοία της λυκοσυμμαχίας θα διεξάγουν νέες φάσεις της «Sea Guardian» στη Μεσόγειο.

Κωδικοποίηση των απαιτήσεων των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των λαϊκών αναγκών


  Πηγή: Eurokinissi

Κωδικοποίηση των σύγχρονων και παλιότερων απαιτήσεων των επιχειρηματικών ομίλων, που είναι άλλωστε και κυβερνητικές στοχεύσεις, αποτελεί η Έκθεση Πισσαρίδη που δόθηκε στη δημοσιότητα ως βάση συζήτησης προκειμένου να υπάρξει τελική έκθεση το Σεπτέμβρη του 2020. Η συγκεκριμένη Επιτροπή υπό τον οικονομολόγο Χριστόφορο Πισσαρίδη συγκροτήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για να εκπονήσει ένα «Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία» με κεντρική επιδίωξη την άρση των εναπομεινάντων εμποδίων στην κερδοφορία των επιχειρήσεων και την περαιτέρω και άμεση προσαρμογή της Εκπαίδευσης και των συστημάτων Υγείας και Ασφάλισης στις ανάγκες του κεφαλαίου.

Απελευθέρωση απολύσεων, φτηνοί και επιδέξιοι εργάτες, μείωση φορολογίας των επιχειρήσεων, είσοδος ιδιωτικών επιχειρήσεων στην επικουρική ασφάλιση, Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα στα Πανεπιστήμια και μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για φάρμακα είναι μερικές από τις προτάσεις που κατατίθενται με την Έκθεση Πισσαρίδη. Συγκεκριμένα προτείνεται: