Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

H χοληστερίνη είναι ελληνική



“Μπάρμπεκιου πάρτυ” κατά των μουσουλμάνων μεταναστών οργανώνει η “Ένωση Μακεδόνων”

Εσείς το ξέρατε ότι ο ρατσισμός περνάει από το στομάχι; Αυτό τουλάχιστον σκέφτηκαν οι Παυλομελάδες από τα Λιντλ “Ενωμένοι Μακεδόνες” κι αφού είδαν κι απόειδαν ότι δεν πουλάνε πια ελληνόψυχα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, αποφάσισαν αφενός
να εντάξουν φαγοπότι στο πρόγραμμα, αφετέρου να στραφούν σε ένα πιο πιασάρικο θέμα των ημερών, αυτό του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Έτσι λοιπόν the place to be για την επόμενη Κυριακή είναι τα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου οι υπερασπιστές των πατρογονικών αξιών της μπριζόλας και του λουκάνικου θα δώσουν καίριο χτύπημα στα “διεθνιστικά σενάρια” (sic) που απεργάζονται τον “εποικισμό και την πληθυσμιακή και πολιτισμική αλλοίωση της Ευρώπης”.

Κυβερνητικές αλχημείες και «κρύα» αστεία περί «ανάπτυξης για όλους»


INTIME NEWS
Την τρίχα τριχιά και το μαύρο άσπρο κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ στην προσπάθειά της να καλλιεργήσει κάλπικες προσδοκίες στα εργατικά - λαϊκά στρώματα, ότι «έχουν λαμβάνειν» και εκείνα από την ανάπτυξη για λογαριασμό του κεφαλαίου την οποία σπεύδει να στηρίξει με το μπαράζ των αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί, χτίζοντας στα «κεκτημένα» των τριών μνημονίων και των «μεταμνημονιακών» δεσμεύσεων.
 Την ίδια ώρα, τα παραδείγματα που επιστρατεύει δείχνουν το ακριβώς αντίθετο, αφού επιβεβαιώνουν πως τα υποτιθέμενα μέτρα «ανακούφισης» των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων όχι μόνο είναι η αποθέωση της λογικής «δέκα σου παίρνω, ένα σου δίνω», απέχοντας χιλιόμετρα από τις λαϊκές ανάγκες, όχι μόνο δεν αποτελούν κάποιο ουσιαστικό αντίβαρο στη συνολική αντιλαϊκή επίθεση που είναι σε πλήρη εξέλιξη, αλλά στην πραγματικότητα είναι η άλλη της όψη.

«Κρύα» αστεία...
 
Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα, τη βδομάδα που πέρασε, ήταν η Υπουργική Απόφαση - που παρουσιάστηκε «μετά βαΐων και κλάδων» - για την πενιχρή αύξηση του επιδόματος θέρμανσης για φέτος, που προβλέπεται να φτάσει στα 68 εκατ. ευρώ, από 57,5 εκατ. ευρώ που είχαν εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019. Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, μάλιστα, «διαφημίζει» τη «σημαντική αύξηση», καθώς και την «εμπροσθοβαρή» καταβολή του επιδόματος, ως αποτέλεσμα του «δημοσιονομικού χώρου που δημιουργήθηκε φέτος», δηλαδή των φαραωνικών πλεονασμάτων που φορτώθηκαν στις λαϊκές πλάτες.

Δεν έχουμε δασκάλους …αλλά θα προσλάβουμε ΕΥΠιτες


Ο διαγωνισμός για 302 προσλήψεις στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) φαίνεται ότι «ξεπαγώνει» και οι διαδικασίες θα συνεχιστούν κανονικά. Όπως αναφέρει το ethnos.gr, ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το σχετικό ΦΕΚ ήταν του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπογεγραμμένο από την Όλγα Γεροβασίλη. Μεσολάβησαν οι βουλευτικές εκλογές, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να «παγώσει».

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε ότι ο διαγωνισμός θα «ξεπαγώσει» και θα ολοκληρωθεί κανονικά. Το 2019 η ΕΥΠ θα προσλάβει 302 άτομα, σε μία προσπάθεια να μειωθούν τα …οργανικά κενά της.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΝΑΤΟ - ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ


Σε βεληνεκές υψηλού κινδύνου βάζει την Ελλάδα η εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια
 
 
Ο χάρτης απεικονίζει το βεληνεκές της ζώνης «άρνησης πτήσεων» στα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ στο ενδεχόμενο μελλοντικής ενεργοποίησης των συστημάτων ταυτόχρονα σε Καλίνιγκραντ και Σερβία
Ο χάρτης απεικονίζει το βεληνεκές της ζώνης «άρνησης πτήσεων» στα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ στο ενδεχόμενο μελλοντικής ενεργοποίησης των συστημάτων ταυτόχρονα σε Καλίνιγκραντ και Σερβία
Η δήλωση Ρώσου αξιωματούχου, με αφορμή την ρωσοσερβική στρατιωτική άσκηση «Slavic Shield 2019» («Σλαβική Ασπίδα») στη Σερβία, ότι το σύστημα «αεράμυνας» και «άρνησης πτήσεων» που αναπτύσσει η Ρωσία, ως απάντηση στην «αντιπυραυλική ασπίδα» του ΝΑΤΟ, περιλαμβάνει στο βεληνεκές της και την Ελλάδα, επιβεβαιώνει ότι η χώρα μας μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε μαγνήτη κινδύνων από την εμπλοκή της και την έκθεση του λαού στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής διαμάχης που δυναμώνει.
 Η πραγματικότητα αυτή γίνεται πιο ορατή στην περιοχή των Βαλκανίων, τα οποία αποτελούν προγεφύρωμα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών για την περικύκλωση της Ρωσίας, πεδίο ανταγωνισμού για τον περιορισμό της επιρροής που ιστορικά διατηρεί η Ρωσία στην περιοχή, «θέατρο» αντιπαράθεσης μεταξύ των κρατών - μελών της ΕΕ για τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους και βέβαια «ζωτικός χώρος» της ελληνικής αστικής τάξης, που ως το παλιότερο μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και «μεντεσές» στα γεωπολιτικά τους σχέδια, διεκδικεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή.

Μια ζωή την έχουμε;



Απ’ όλες τις κολάσεις που επιφυλάσσει στους ακούσιους κι εκούσιους υπηρέτες του ο πολιτισμένος καπιταλισμός, χειρότερη είναι η υποδούλωση της επιστήμης της Υγείας στο κέρδος και η περίθαλψη σε μερίδες ανά πορτοφόλι και τάξη.


Η ζωή είναι μία. Όλα τα φιλοσοφικά συστήματα, τα κοινωνικά, ακόμα και τα θρησκευτικά που τάζουν ή υπόσχονται μια δεύτερη κάποτε μετά, που όμως δεν την ξέρουμε, για την επίγεια δεν έχουν καμία διαφοροποίηση περί τη μοναδικότητά της… Το ότι δεν είναι ίδια είναι που πονάει. Σε ποιότητα, σε δυνατότητες, σε ευκαιρίες, σε χειρισμούς, στο βάθος του μαύρου της, στο μήκος της αγωνίας της και στη διάρκεια των φωτεινών της στιγμών.