Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Τυχαία;


Μετά τα Ναυπηγεία της Σύρου και της Ελευσίνας, η αμερικανική ΟΝΕΧ ετοιμάζεται τώρα να «χτυπήσει» και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΟΝΕΧ θα συμμετέχει στον σχετικό διαγωνισμό, με την κυβέρνηση να πανηγυρίζει ότι «βάζει ξανά μπροστά» την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία. Τη χαρά της όμως αυτή δεν έχουν κανέναν λόγο να τη συμμερίζονται οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων και ο λαός. Ο Σκαραμαγκάς, το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Ανατ. Μεσογείου, μαζί με τα άλλα δύο της Ελευσίνας και της Σύρου, σχεδιάζεται να αποτελέσουν ναυπηγικό κέντρο των Αμερικανών στην περιοχή, με συμμετοχή σε εξοπλιστικά προγράμματα, προγράμματα συντήρησης σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και σε υπηρεσίες συντήρησης μεγάλων εμπορικών πλοίων, αλλά και πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου. Αν επομένως η βάση της Σούδας και οι άλλες βάσεις αποτελούν το πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ στην περιοχή, τα ναυπηγεία θα αποτελέσουν την υποστηρικτική τους βάση, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον στόλο των ΗΠΑ και άλλων ΝΑΤΟικών δυνάμεων, αλλά και για την οικονομική τους διείσδυση στην ευρύτερη περιοχή, όπου οι ενεργειακοί σχεδιασμοί βρίσκονται στην προμετωπίδα. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο τα Ναυπηγεία, μαζί με άλλες υποδομές στρατηγικής σημασίας στη χώρα μας (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί μεταφόρτωσης, κόμβοι συνδυασμένων μεταφορών), έχουν γίνει αντικείμενο σκληρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ΗΠΑ, στην Κίνα, κράτη της ΕΕ και τη Ρωσία, στην προσπάθεια του καθένα από αυτούς να ενισχύσει το αποτύπωμά του στην περιοχή, σε βάρος των ανταγωνιστών του. Τυχαία άραγε έκανε ο Πομπέο την περατζάδα από την Αθήνα;

Η διοίκηση Πατούλη αντί να τους σφραγίσει τα γραφεία προσκαλεί τους ναζί σε συνεδρίαση

 

 

«Οι ναζιστές δεν έχουν καμιά δουλειά στο Περιφερειακό Συμβούλιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής. «Η θέση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή», υπογραμμίζει. Καταγγέλλει ταυτόχρονα τη διοίκηση Πατούλη ότι όχι μόνο δεν έχει σφραγίσει τα γραφεία της, αλλά την επόμενη κιόλας της απόφασης «έστειλαν και πάλι πρόσκληση συμμετοχής στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης για την ερχόμενη Τρίτη».

Καταγγέλλει επίσης τις προκλήσεις των εκλεγμένων της εγκληματικής οργάνωσης μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν την καταδικαστική απόφαση.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει τα παρακάτω:

Τα «καλύτερα πλυντήρια» των ναζιστών


Με αφορμή τη δικαστική απόφαση, ο λαός έγινε μάρτυρας μιας μοναδικής επιχείρησης διαστρέβλωσης ακόμα και πολύ κοντινών γεγονότων. Είδε σύσσωμα τα αστικά κόμματα να πανηγυρίζουν και να μιλούν για «νίκη της δημοκρατίας» και διάφορα άλλα. Είδε πολλούς από εκείνους που προκλητικά έκαναν πλάτη στους ναζί με διάφορους τρόπους, ακόμα και την περίοδο που ήταν υπόδικοι και ξερνούσαν τις φασιστικές τους αντιλήψεις μέσα στο δικαστήριο, να βγάζουν δακρύβρεχτους λόγους ...«δικαίωσης». Ωραία όλα αυτά.

Ομως, επειδή κανείς δεν έχει ή δεν πρέπει να ξεχάσει, η πραγματικότητα τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Μάλιστα, ακόμα και παραμονές της απόφασης ή και μετά από αυτήν, η προσπάθεια «ξεπλύματος» της Χρυσής Αυγής ήταν προκλητική. Οπως για παράδειγμα το «η πολιτική δεν έχει καμία θέση (...) σε μια ανθρωποκτονία», του Ανδ. Λοβέρδου από το ΚΙΝΑΛ. Ο ίδιος επίσης παλιότερα αναφερόμενος στη ΧΑ μιλούσε για ένα «γνήσιο κίνημα». `Η σαν εκείνον τον περίφημο δημοσιογράφο της «Καθημερινής», που έλεγε προχτές για τους ναζιστές κατάδικους: «Μην ποινικοποιούμε τις απόψεις. Ηταν απλά μια συμμορία που ...επικαλούνταν (!!!) την ιδεολογία τους για να κάνουν τα εγκλήματά τους».

Δεν εφησυχάζουμε!

 

 

Το μήνυμα αυτό, με το οποίο ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης συγκέντρωση των σωματείων και των μαζικών φορέων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, συμπυκνώνει τη στάση που πρέπει να έχει ο λαός την επόμενη μέρα της καταδικαστικής απόφασης. Γιατί ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη σε όσους του συστήνουν για μια ακόμα φορά να «κάτσει στ' αυγά του».

Είναι οι ίδιοι που πριν από την ολοκλήρωση της δίκης έλεγαν στο εργατικό κίνημα «να αφήσει απερίσπαστη τη δικαιοσύνη», «να μην ανακατεύεται», ότι «δεν δικάζει ο λαός αλλά τα αστικά δικαστήρια». Όσοι σήμερα ρίχνουν το σύνθημα ότι «η Χρυσή Αυγή τελείωσε», καλλιεργώντας επικίνδυνο εφησυχασμό, είναι οι ίδιοι που, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, επιχείρησαν το προηγούμενο διάστημα να ξεπλύνουν το αστικό πολιτικό σύστημα από τις ευθύνες του για την καθυστέρηση της δίκης, για την ανοχή στα φασιστοειδή, για τα χαϊδολογήματα που είχε μαζί τους.