Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καταδίκασαν τα αντιλαϊκά μέτρα που νομοθετεί η κυβέρνηση (VIDEO - ΦΩΤΟ)





«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη», βροντοφώναξαν χιλιάδες εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, που βρέθηκαν και απόψε στο δρόμο του αγώνα, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που νομοθετεί η κυβέρνηση μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας.

Μαζικά, μαχητικά, διαδήλωσαν ότι «την οργάνωσή μας και την απεργία δεν τα παραδίδουμε στην εργοδοσία» και δήλωσαν την απόφασή τους να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να πυκνώσουν οι γραμμές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, που διεκδικεί με σημαία τα συμφέροντα των εργαζομένων, που παλεύει για την ανατροπή της βαρβαρότητας.

Στη συγκέντρωση στο 'Αγαλμα Βενιζέλου, μίλησε ο Κώστας Ηλιού από τη Γραμματεία Μετάλλου του ΠΑΜΕ. Κάλεσε τους εργαζόμενους, κάθε τίμιο συνδικαλιστή και τα συνδικάτα τους, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να ενισχύσουν τον αγώνα, τη δράση και τις πρωτοβουλίες στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. «Κανείς εργαζόμενος να μη νομιμοποιήσει στη συνείδησή του και στην πράξη, τους νόμους που τσακίζουν τη ζωή του. (...) Συνεχίζουμε - κλιμακώνουμε. Αυτό το έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά. Το γνωρίζουν ότι δεν θα ξεμπερδέψουν με το ταξικό κίνημα. Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδεύουν με το φόβο και τις αυταπάτες. Μόνο με αυτό το ενδεχόμενο, στις μάχες που έχουμε μπροστά μας, τρομάζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις, τα κόμματά τους, γι' αυτό και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια.
Τους το λέμε καθαρά: Κάτω τα ξερά σας από την απεργία, χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία».

Πιο εργοδοτικοί δεν γίνεται…





Γραμματεία Ν. Καβάλαςpamekavala@gmail.com    

    ΤΗΛ: 6978199372, 6940661048, 6972829385

Πιο εργοδοτικοί δεν γίνεται…

Η κατρακύλα της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας (παράταξη της ΠΑΣΚΕ) δεν έχει τελειωμό! Όπως ήδη είχαμε καταγγείλει στους εργαζόμενους της Καβάλας, η ξεπουλημένη ηγεσία του ΕΥΚ, μια μέρα πριν η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατ’ εντολή της ΕΕ και των θεσμών νομοθετήσουν το ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, έφερε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. θέμα προς συζήτηση : «Τροποποίηση-προσθήκη άρθρου στο καταστατικό  που θα εξουσιοδοτεί το ΔΣ για την εκπόνηση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας προσωπικού και λειτουργίας πειθαρχικού κανονισμού του Διοικητικού Συμβουλίου», με στόχο να βάλει εμπόδια στην δράση του ταξικού κινήματος, των εκλεγμένων στο ΔΣ με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που αποτελούν «καρφί στο μάτι» της εργοδοσίας του νομού.

Πουληθήκαμε στην εξουσία για να μείνουμε στην κυβέρνηση

 
 


Πουληθήκαμε στην εξουσία για να μείνουμε στην κυβέρνηση



Καθώς ή κυβέρνηση, μαζί με όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, προχωράει προς την ψήφιση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου, κλιμακώνεται η κοροιδία, ή προπαγάνδα, οι αντεργατικές διακηρύξεις, οι αποπροσανατολιστικοί καυγάδες. Αλλά και οι χυδαίες συκοφαντικές επιθέσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ταξικό εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ, που πρωτοστατούν αυτές τις μέρες στις εργατικές κινητοποιήσεις. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, διοργανώθηκε την Παρασκευή μια σημαντική απεργιακή κινητοποιήση, κόντρα και στα σχέδια των συνεταίρων της κυβέρνησης, της ΓΣΕΕ του εργοδοτικού συνδικαλισμού. 

Φυσικά όλος ο αστικός τύπος, ακόμα και ο πιο δήθεν “αντικυβερνητικός”, εξαφάνισε  την απεργία από τα πρωτοσέλιδα, μήπως και ξεχαστούν τα προκλητικά μέτρα στα οποία έχουν συναινέσει όλα τα κόμματα, παρά τις κοινοβουλευτικές σκιαμαχίες. Kαι για να περάσει όσο πιο εύκολα γίνεται το νομοσχέδιο στην αυριανή διαδικασία.  Όσο για δηλώσεις του τύπου “έχουμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία” (οί οποίες υποτίθεται ότι….δικαιολογούν την καταιγίδα αντεργατικών μέτρων που ήδη υποστηρίζουν και εφαρμόζουν αλλά και τα τελευταία μέτρα με το χτύπημα της απεργίας κ.α), στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μια κυνική ομολογία ότι ¨”πουληθήκαμε στην εξουσία για να μείνουμε στην κυβέρνηση”. Ότι δηλαδή έκαναν όλες οι εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας (είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε άλλες) από τις πρώτες δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα.

Ξεχνούν όμως πως η απεργία και οι αυριανές κινητοποιήσεις είναι μόνο η αρχή. Και ότι  οι εργαζόμενοι με τα ταξικά σωματεία τους θα βρεθούν απέναντι στα σχέδια τους. Για να έχουν τα  αντιαπεργιακά μέτρα τους την ίδια τύχη με τόσες αντεργατικές ρυθμίσεις στην ιστορία του εργατικού κινήματος που οι εργατικοί αγώνες τις έστειλαν στα σκουπίδια…..

ΣΕΒ Η ψήφιση των προαπαιτούμενων ενισχύει την καπιταλιστική ανάκαμψη




Προϋπόθεση για την καπιταλιστική ανάκαμψη θεωρεί ο ΣΕΒ την εφαρμογή του μνημονίου και φυσικά την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων είναι και το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία, ως συνέχεια της μείωσης των μισθών και του παγώματος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

«Η εφαρμογή του προγράμματος τονώνει την εμπιστοσύνη και την ανάπτυξη», αναφέρει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων στο μηνιαίο δελτίο οικονομικής δραστηριότητας και προσθέτει ότι «η επικείμενη ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων αναμένεται να απομακρύνει την όποια αβεβαιότητα, ενισχύοντας τις προοπτικές για ισχυρότερη ανάκαμψη το 2018». Άλλωστε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο ΣΕΒ δήλωσε πως το πολυνομοσχέδιο υλοποιεί «μακροχρόνια αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας».

Το παράπονο της σακούλας



Το παράπονο της σακούλας

Έτσι ξαφνικά άλλαξε η ζωή μου. Κανείς δε με θέλει. Εκεί που ήμουν η βασίλισσα, η απαραίτητη, η καθημερινή συνήθεια…όπως θέλεις πες με, τώρα όλοι με αποφεύγουν.

Έτσι ξαφνικά άλλαξε η ζωή μου. Κανείς δε με θέλει. Εκεί που ήμουν η βασίλισσα, η απαραίτητη, η καθημερινή συνήθεια…όπως θέλεις πες με, τώρα όλοι με αποφεύγουν.

Μετά βδελυγμίας με απορρίπτουν.

Και όλα αυτά για μια ερώτηση. «Θέλετε σακούλα;».

Τι ρωτάς καλέ. Άμα του λες του άλλου «Κάνει 4 λεπτά».

Εμένα βρήκαν να διατιμήσουν στα φανερά, κατάλαβες;

Εκεί τους έπιασε η ειλικρίνεια. Στη φορολόγησή μου. Διότι είμαι πλαστικιά και μολύνω το περιβάλλον. Από μένα μολύνεται η θάλασσα και τα ψαράκια. Εγώ τα κάνω όλα αυτά!

Όλοι οι άλλοι αθώοι! Ας μην αναφερθώ διότι θα με πουν και κομμουνίστρια που όλο λέω για τους καπιταλιστές και τους καπιταλιστές….κι άλλη καραμέλα δεν έχω….ας μείνω στα επιχειρήματά μου. Τα ψαράκια που είναι τυλιγμένα σε πλαστική σακουλίτσα. Το τυράκι, οι αρακάδες, τα φύλλα κρούστας, το γαλατάκι, το ψωμάκι του τοστ, οι ελίτσες στο κεσεδάκι…να μην επεκταθώ τώρα στην επικράτεια του super market!

Ουαί υμίν φαρισαίοι υποκριτές! Ουαί υμίν επαναστάτες της γιαλαντζί οικολογίας.

 http://www.katiousa.gr

Η δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ


99 χρόνια συμπληρώνονται από την δολοφονία της Ρόζας Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

Η Ρόζα Λούξεμπουργκ
Η Ρόζα Λούξεμπουργκ
«Οι μάζες είναι ο αποφασιστικός συντελεστής,
αυτές είναι βράχος που πάνω του θα θεμελιωθεί
της επανάστασης η τελική νίκη. Οι μάζες στάθηκαν

στο ύψος τους, την "ήττα" αυτή την έκαναν πραγματικά

έναν κρίκο στην αλυσίδα των ιστορικών εκείνων ηττών

που είναι η δόξα και η δύναμη του διεθνούς σοσιαλισμού.

Και γι' αυτό μέσ' απ' αυτή την "ήττα" θα βλαστήσει η
μελλοντική νίκη.

"Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο!". Ηλίθιοι δήμιοι! Η "τάξη"

σας είναι χτισμένη πάνω στην άμμο. Η επανάσταση αύριο

"θα υψώσει τη βροντερή φωνή της ως τους ουρανούς".

Τρομαγμένοι θ' ακούσετε το νικητήριό της σάλπισμα:
- Ημουν, είμαι και θα είμαι»

Ρόζα Λούξεμπουργκ1

Στις 13 Γενάρη του 1919, το δημοσιογραφικό όργανο των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών «Vorwarts» δημοσίευσε ένα ποίημα του ποιητή - συνεργάτη του Aρθουρ Ζίκλερ, που τελείωνε ως εξής:
«Εκατοντάδες στη σειρά οι σκοτωμένοι
προλετάριοι.

Ο Καρλ, η Ρόζα, ο Ράντεκ κι η συντροφιά τους
Δεν είναι ανάμεσα στους νεκρούς
προλετάριοι».

Η κατάντια πίσω από το «εκεί μας κατάντησαν οι αλήτες»!



Η κατάντια πίσω από το «εκεί μας κατάντησαν οι αλήτες»!

 

Μια από τις πιο συνηθισμένες εκφράσεις της εποχής μας είναι αυτή


Ακούγεται σε καφενεία, ουρές του ΟΑΕΔ, λεωφορεία, τρένα, καναπέδες, οικογενειακά τραπέζια, ταβέρνες και μπαράκια.


Η κατάντια πίσω από το «εκεί μας κατάντησαν οι αλήτες»Ακούγεται πιο συχνά κι από το:
«Οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο».
Η φράση αυτή είναι η πιο ενδεικτική της εποχής.
  • Ποιοί είναι οι αλήτες;
  • Γιατί μας κατάντησαν έτσι;
  • Πού είναι το εκεί;
Πρώτα από όλα, αυτή η φράση είναι απόδειξη της ένδειας της πολιτικής αντίληψης στην οποία έχουν οδηγήσει το λαό μας δεκαετίες αποχαύνωσης.

Μετά από 8 χρόνια κρίσης κι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι αυτή είναι αποτέλεσμα των «πράξεων και παραλείψεων» μιας δράκας αλητών, που έκαναν ό,τι έκαναν «γιατί είναι απατεώνες και αλήτες».