Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Προτεραιότητες

 

«Δεν μπορούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα στεγαστικό 20 ετών, ούτε ως διά μαγείας να χτίσουμε νέα σχολεία και να φέρουμε 50 καθηγητές», είπε μεταξύ άλλων ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σχολιάζοντας τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Αλήθεια, όμως, τι έκανε η κυβέρνηση όλους αυτούς τους μήνες για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια; Ποιος δημιούργησε το «στεγαστικό πρόβλημα 20 ετών», αν όχι οι κυβερνήσεις όλων των αστικών κομμάτων; Γιατί αλήθεια δεν μπορούν να λειτουργούν τα σχολεία «στην πένα», χωρίς ελλείψεις και κενά σε εκπαιδευτικούς και υποδομές, ώστε από καλύτερη αφετηρία να αντιμετωπιστεί τώρα και η πανδημία; Η απάντηση είναι ότι δεν τους ...διέφυγε το πρόβλημα, αλλά ότι η προτεραιότητά τους στη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων βάζει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών, την ασφάλεια και τη δουλειά με δικαιώματα για τους εκπαιδευτικούς. Γι' αυτό η ευθύνη για το σημερινό χάλι στα σχολεία, που βγάζει στο δρόμο χιλιάδες μαθητές, είναι αποκλειστικά της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που μοιράζονται την ίδια αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία, στην Παιδεία, παντού. Οσο για την αγωνία του διευθυντή για το πού θα βρει η κυβέρνηση τα χρήματα να λύσει «ως διά μαγείας» το πρόβλημα των ελλείψεων σε αίθουσες και εκπαιδευτικούς, οι μαθητές έχουν την απάντηση! «Δισεκατομμύρια δώσαν για το ΝΑΤΟ και για τα σχολεία δεν υπάρχει φράγκο», λέει το σύνθημα με το οποίο διαδήλωσαν την Πέμπτη. Ας «κόψει» λοιπόν η κυβέρνηση κανένα αεροπλάνο, απ' αυτά που αγοράζει για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και όχι για την άμυνα της χώρας, κι ας προσλάβει τώρα τους εκπαιδευτικούς που είναι αναγκαίοι για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία...

Η υγεία του λαού παίζεται στη ρουλέτα των κερδών της πλουτοκρατίας


Το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου, τα στοιχεία από την εξέλιξη της πανδημίας από τον κορονοϊό είναι ανησυχητικά: Αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες και σε κλίνες ΜΕΘ, σταθερά αυξημένος αριθμός ασθενών που χάνουν τη ζωή τους από τις επιπλοκές της νόσου. Πολλαπλασιάζονται οι χώροι δουλειάς, των σχολείων και των διαφόρων δομών, όπως στα απάνθρωπα κέντρα κράτησης των μεταναστών, που εντοπίζονται κρούσματα, αποτελώντας «θερμοκήπιο» για τη μαζική διασπορά του κορονοϊού. Μπορεί η περιοχή της Αττικής να έχει αυτήν τη στιγμή τα «πρωτεία», όμως δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι η διασπορά - λιγότερο ή περισσότερο - υπάρχει σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και στο «Αγιο Ορος».

Πολλοί επιστήμονες θέτουν τον προβληματισμό για την εξέλιξη και τις επιπτώσεις του «δεύτερου κύματος» της πανδημίας στις συνθήκες του επερχόμενου χειμώνα και σε συνδυασμό με την αναμενόμενη εμφάνιση και διασπορά της εποχικής γρίπης.

Στο στόχαστρο να βρεθεί η πολιτική που αφήνει εκτεθειμένο τον λαό

Ολα τα παραπάνω δικαιολογημένα προκαλούν ανησυχία στον λαό, εντείνουν το φόβο από τις συνέπειες της νόσου. Μεγαλύτερη όμως ανησυχία πρέπει να δείξει ο λαός απέναντι στην πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης που τον αφήνουν σε μεγάλο βαθμό εκτεθειμένο απέναντι στην πανδημία.

Οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - επιχειρηματικών ομίλων (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 

 

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων από τους βιομηχανικούς κλάδους, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η σύσκεψη που κάλεσαν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας και το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος της σύσκεψης ήταν η οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού.

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο Παναγιώτης Κολογκούνης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου. Τόνισε την ανάγκη να οργανωθεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων.

Αφενός και αφετέρου


Τα Άγραφα ανήκουν σε όλο το Λαό
δεν είναι "Κατεχόμενη Ζώνη" των εταιριών


"Κάποιοι”, άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο, βρέθηκαν στα βουνά, και όχι μόνο, σε πλήθος αγωνιστικών πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων.

~Σε πεζοπορίες ωρών και άλλοτε και ημερών (!), σε κορφές σχεδόν 2000 μέτρων, στέλνοντας ΚΑΙ από εκεί το μήνυμα αντίστασης : “τα βουνά μας να μην πατηθούν ποτέ από τη μπότα της βαρβαρότητας”.

~Βρέθηκαν και σε χωριά και σε συνοικισμούς, σε εκδηλώσεις ενημέρωσης για να ακουστεί η φωνή της αλήθειας στον απλό κόσμο των τοπικών κοινωνιών, κόντρα στη βρόμικη προπαγάνδα του συστήματος και των εταιρειών από τα βοθροκάναλα και τις παλιοφυλλάδες που ελέγχουν.

Να κλειδώσουν τους μαθητές στο σπίτι καλεί τους γονείς εκλεγμένη Συριζαία!


«Κλείσε την πόρτα με κλειδί… Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα»

λέει το γνωστό τραγούδι, φαίνεται όμως ότι κάποιοι γονείς προτιμούν να κλείσουν την πόρτα στα παιδιά τους, προκειμένου να τους σβήσουν την ελπίδα ότι μπορούν να συνεχίσουν το σχολείο με ασφάλεια και όλα τα δικαιώματα που τους ανήκουν.

Να κλειδώσουν τους μαθητές στο σπίτι καλεί τους γονείς εκλεγμένη Συριζαία!

Ο λόγος για εκλεγμένη γονέα στο Δ.Σ. σε σχολείο του δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού, η οποία, ούτε λίγο, ούτε πολύ, πριν από λίγες ημέρες (22 Σεπ) κάλεσε μέσω της σελίδας του Συλλόγου Γονέων στο Facebook τους υπόλοιπους γονείς να κλειδώσουν τις πόρτες των σπιτιών για να μη φεύγουν τα παιδιά ανεξέλεγκτα (sic).

Επιπλέον, ενθάρρυνε όποιον γονιό μπορεί να πάει αχάραγα στο σχολείο, προφανώς για να νουθετήσει τους καταληψίες που θα είχαν σπάσει το γονεϊκό «λοκντάουν».