Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Συνεδριάζει αύριο στην Αθήνα η Γραμματεία της «Πρωτοβουλίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων» της Ευρώπης

«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Συνεδριάζει αύριο στην Αθήνα η Γραμματεία της
Το ΚΚΕ φιλοξενεί τη συνεδρίαση τηςΓραμματείας της «Πρωτοβουλίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων» της Ευρώπης στηνΑθήνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.
Οι εργασίες της συνάντησης θα ανοίξουν με χαιρετισμό του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Δημήτρη Κουτσούμπα.
Η περιφερειακή αυτή συνεργασία των Κομμουνιστικών Κομμάτων στην Ευρώπη, που πήρε τον τίτλο «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τη μελέτη και επεξεργασία ευρωπαϊκών ζητημάτων και το συντονισμό της δράσης τους», αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση του συντονισμού της πάλης του ευρωπαϊκού κομμουνιστικού κινήματος που μπορεί να συμβάλει θετικά συνολικά στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.
Στόχος της συνεδρίασης της Γραμματείας είναι να εκτιμηθούν η πλούσια δραστηριότητα και οι παρεμβάσεις της «Πρωτοβουλίας» το προηγούμενο διάστημα, καθώς και να προγραμματιστεί η κοινή δράση την επόμενη περίοδο.
Οι εκπρόσωποι των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων που θα βρεθούν στην Αθήνα θα συμμετάσχουν και στην πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 70χρονα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, στην Καισαριανή.
Να σημειωθεί ότι στην «Πρωτοβουλία» συμμετέχουν τα εξής 29 Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα: Κόμμα Εργασίας Αυστρίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Λευκορωσίας, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας, Ενωση των Κομμουνιστών στη Βουλγαρία, Κόμμα των Βουλγάρων Κομμουνιστών, Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία, Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση Γαλλίας, Ενωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας, Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Λαών Ισπανίας, Κομμουνιστές Λαϊκή Αριστερά - Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, Σοσιαλιστικό Λαϊκό Μέτωπο Λιθουανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας, Κίνημα Λαϊκής Αντίστασης Μολδαβίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας, Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας, Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ενωσης (Ρωσία), Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας (Σερβία), Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.

Μη φοβάσαι, δεν θα βγούμε από το ευρώ!


Γράφει ο Cogito Ergo Sum

Το ακούσαμε, το ξανακούσαμε, το εμπεδώσαμε: η θέση μας είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ. Και για όσους διατηρούν αμφιβολίες, έρχονται τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης με τις «δημοσκοπήσεις» τους να επιβεβαιώσουν ότι οι έλληνες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, θέλουν να μείνουν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ.
Έχουμε ακούσει, επίσης, κατ” επανάληψη και φορτικά, ότι το πρόβλημα της οικονομίας μας είναι η χαμηλή ανταγωνιστικότητά της. Γι’ αυτό άλλωστε δεν πρέπει να ξαναπάει ο βασικός μισθός στα 751 ευρώ. Το κόστος εργασίας πρέπει να μείνει χαμηλά (κι αν είναι δυνατόν, να χαμηλώσει ακόμη περισσότερο) ώστε να γίνουν τα προϊόντα μας ανταγωνιστικά κλπ κλπ., επειδή απέναντί μας βρίσκονται τα φτηνά προϊόντα κάποιων τρίτων χωρών, όπως π.χ. η Κίνα και η Ινδία. Και είναι αλήθεια ότι τα ακολουθούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση «προγράμματα δημοσιονομικών προσαρμογών» προσαρμόζονται σ” αυτόν ακριβώς τον στόχο.