Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Ποιος κόσμος τους θρηνεί;… Ποιος κόσμος τους αρνιέται;…


Σχετικά με τον θάνατο των 4 Πακιστανών σε κοτοπουλάδικο στα Καλύβια Αττικής.

Σχετικά με τον θάνατο των 4 Πακιστανών σε κοτοπουλάδικο στα Καλύβια Αττικής έγινε διαμαρτυρία στο υπουργείο εργασίας το απόγεμα της Δευτέρας. 

Άν και οι Πακιστανοί συνάδελφοι, που δουλεύουμε μαζί στην ίδια εταιρεία γραφικών τεχνών, δείξαν αρχικά ενδιαφέρον κι έγνεψαν καταφατικά, να βρεθούμε μαζί στο υπουργείο στις 6:30 μ.μ. δυστυχώς προτίμησαν κι αυτοί την πεπατημένη οδό των ντόπιων συναδέλφων, δηλαδή της απουσίας ή ίσως και της επίκαιρης χριστουγεννιάτικης “γιορτής και ωχαδελφοσύνης” των ανθρώπων, το χρονιάτικο πανηγύρι του καταναλωτισμού.

Την επομένη μάλιστα είχα και μιά “φανταστική συνομιλία” με συνάδελφο, όπου έμεινα κάγκελο.

Τρίγωνα κάλαντα για... τα Άγραφα!

 

Τρίγωνα κάλαντα για... τα Άγραφα! 

 




Τρία υπέροχα μικρά παιδιά ο Μανόλης, η Κατερίνα και ο Άγγελος, που από πολύ μικρή ηλικία επισκέπτονται μαζί με τους γονείς και τους θείους τους την Ευρυτανία και τα θεόμορφα Άγραφα, μάς χάρισαν το ωραιότερο γιορτινό δώρο! 

  Τα κάλαντα που σκάρωσαν τα ίδια, με θέμα τι άλλο; Αυτό που μας απασχολεί όλους...

Απολαύστε τα :

Διόδια: Βαρύς ο «λογαριασμός» για το λαό

 
Διόδια: Βαρύς ο «λογαριασμός» για το λαό


Το βαρύ «λογαριασμό» για τα εξασφαλισμένα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων καλούνται να τον πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα τόσο με την έμμεση και άμεση φορολογία για τους «μποναμάδες» του αστικού κράτους στους κατασκευαστές,

όσο και με τον «βαρύ πέλεκυ» των διοδίων, όπως εξάλλου έχουν την «ευκαιρία» να διαπιστώσουν «ιδίοις όμμασι» οι εκδρομείς αυτών των ημερών των γιορτών.

Διόδια: Βαρύς ο «λογαριασμός» για το λαό
 
Διόδια: Βαρύς ο «λογαριασμός» για το λαό

Ανέκδοτο...


Ακούγεται σαν ανέκδοτο αλλά δεν είναι: Παρεμβαίνοντας στην αντιπαράθεση για τις εξελίξεις στη Λιβύη και με πρόσχημα την εξεύρεση «πολιτικής λύσης», το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε «όλους τους εξωτερικούς παράγοντες να σταματήσουν να τροφοδοτούν τη σύγκρουση στη Λιβύη (...) να αποφύγουν να επιδεινώσουν την πολιτική σύγκρουση και να υποστηρίξουν την επιστροφή στην πολιτική διαδικασία που διευκολύνεται από τα Ηνωμένα Εθνη». Τι να πει κανείς γι' αυτήν την ανακοίνωση των ΗΠΑ, οι οποίες, μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που κινούν και σήμερα τα νήματα στη Λιβύη, πρωτοστάτησαν το 2011 σε «πολύχρωμες επαναστάσεις» και στην «αραβική άνοιξη», πριν αναλάβουν δράση τα κανόνια, για να αιματοκυλήσουν το λαό της χώρας και να σπείρουν το χάος, που τους παρασέρνει μέχρι σήμερα σε περιπέτειες και νέες συρράξεις, όπως αυτή που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη.