Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

«Απλές νοικοκυρές» και αρραβωνιαστικές οι χρυσαυγίτισσες...


ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



  Πηγή: Eurokinissi

Ως μια δήθεν «απλή αγανακτισμένη κάτοικος» του Αγίου Παντελεήμονα εμφανίστηκε, κατά την απολογία της στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, η χρυσαυγίτισσα Θέμις Σκορδέλη και προχώρησε σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα περί «λαθρομεταναστών», «εστιών βρώμας και δυσωδίας», «υγειονομικής βόμβας», «βίαιων εποικισμών» και «αντικατάστασης πληθυσμού» στον Αγ. Παντελεήμονα, αποκαλύπτοντας το ποιόν της.

Η επικεφαλής του τάγματος εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης στον Αγ. Παντελεήμονα, υποψήφια βουλευτής το 2012 με τη ΧΑ και υποψήφια δημοτική σύμβουλος της «Ελληνικής Αυγής» το 2014, ισχυρίστηκε πως ουδέποτε προπηλάκισε κάποιον, αν και έχει καταδικαστεί (για ηθική αυτουργία) μαζί με άλλα δύο φασιστοειδή για το μαχαίρωμα Αφγανών το Σεπτέμβρη του 2011 στην περιοχή, έχει επίσης καταδικαστεί μαζί με άλλους χρυσαυγίτες για την επίθεση σε κλιμάκιο του συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» το 2010, ενώ με δημόσια ανάρτησή της επέχαιρε για την επίθεση από την ομάδα τραμπούκων χρυσαυγιτών που υπέστη η δικηγόρος Ευ. Κουνιάκη (από την ομάδα των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής) και φυσικά αποκαλύπτει την ταυτότητα των δραστών.

Πώς χωράει τόση σκατοψυχιά για μια τραγωδία;



Πώς περιμένουμε ανθρωπιά από όσους μιλάνε για “λαθραίους”, λες και έχουν να κάνουν με εμπορεύματα;

Οι αστυνομικές αρχές μαντρώνουν τους πρόσφυγες για να μη φύγουν από το κολαστήριο. Για το καλό τους…

Διάφορα ΜΜΕ σπεύδουν να τους θεωρήσουν υπαίτιους για την πυρκαγιά, με ανεπιβεβαίωτα στοιχεία, πριν καν διασταυρώσουν τι έχει γίνει. Αλλά ποιος χρειάζεται διασταύρωση; Τέτοιοι είναι αυτοί, καίγονται από μόνοι τους, τους ξέρουμε δα…

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Μπογδάνος βλέπει δάχτυλο της Τουρκίας και του Ερντογάν. Τυχαίο και αυτό Συν-Έλληνες;

Νίκη των εργαζομένων στα Market In – «Τα βάλαμε “με θεούς και δαίμονες” και δικαιωθήκαμε για ακόμη μια φορά»



Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος! Η πίεση κι η επιμονή των εργαζόμενων μέσα από το ταξικό σωματείο τους έδωσε αποτελέσματα, αφού με νέα απόφαση δικαστηρίου, πρέπει από αύριο να επιστρέψουν στη δουλειά, στην αλυσίδα Market In, και να πληρωθούν όλα τα δεδουλeυμένα τους.

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος! Συνεχίζεται ο αγώνας ο 11 εργαζόμενων της Market In, που εδώ και δυο χρόνια έγινε γνωστός στα Γιάννενα και πανελλαδικά (Δείτε εδώ όλες τις σχετικές αναρτήσεις της Κατιούσα). Η πίεση κι η επιμονή των εργαζόμενων μέσα από το ταξικό σωματείο τους έδωσε αποτελέσματα, αφού με νέα απόφαση δικαστηρίου, πρέπει από αύριο να επιστρέψουν στη δουλειά, στην αλυσίδα Market In, και να πληρωθούν όλα τα δεδουλeυμένα τους.

Οι εργαζόμενοι  της Market In αντιμετώπισαν την εχθρότητα του κράτους και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που δεν δίστασε να στείλει ΜΑΤ, να κάνει συλλήψεις και μηνύσεις, αλλά και την πρωτόγνωρης αγριότητας επίθεση από τραμπούκους, μπράβους της νύχτας που επιστράτευσε η εργοδοσία για να σπάσουν τον αγώνα τους.

για αλλαγή-αισιόδοξο και απεργιακό.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Καλεί στη συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία για τις βάσεις στις 5 Οκτώβρη στο Σύνταγμα




Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Συνεργασίας (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία ενάντια στη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας - ΗΠΑ που διοργανώνει το μαζικό λαϊκό κίνημα της χώρας μας στο Σύνταγμα, το Σάββατο, 5 Οκτώβρη και ώρα 12 μ.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της:

«Η συμμετοχή όλων μας στη συγκέντρωση και πορεία είναι ουσιαστική και αφορά στο μέλλον μας. Ένα μέλλον που απαιτούμε να είναι ειρηνικό, μακριά από κάθε σχεδιασμό των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, οι οποίοι με τη εγκατάσταση και εξάπλωση των αμερικανοΝΑΤΟικών τους βάσεων αλλά και τις αποστολές στρατιωτών στο εξωτερικό, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η αύξηση των ήδη αμύθητων κερδών των μονοπωλίων τους σε βάρος των συμφερόντων των λαών.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ (ΣΕΑ) ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 09-10-2019


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-09-2019   

α)  Δυτικά περιοδεία σε ΚΑΠΗ & καφενεία.

β) Περιοδεία στα ΚΑΠΗ Τούμπας και Καφετερείες στο χώρο του Πολιτιστικού κέντρου Τούμπας                                                   

ΔΕΥΤΕΡΑ  30-09-2019   

α) Περιοδεία σε Εύοσμο, Αμπελόκηπους Μενεμένη.

β) Εξόρμηση σε ΚΑΠΗ & Καφενεία στην καλαμαριά.

ΤΡΙΤΗ  01-10-2019      

α)  Σύσκεψη στην Μενεμένη Τρίτη 1/10/19 στις 10:30 π.μ. στον  κινηματογράφο « ΑΣΤΡΟΝ» (Κομνηνών 11 & Χρυσοστόμου Σμύρνης).

β)  Περιοδεία ΚΑΠΗ, ΙΚΑ & Καφενεία Ε΄ Διαμερίσματος.

γ)   Περιοδεία στα ΚΑΠΗ Συκεών, Νεάπολης & Μετεώρων.

ΤΕΤΑΡΤΗ   02-10-2019       

α)  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.  

Μοίρασμα υλικού στην απεργιακή συγκέντρωση.

ΠΕΜΠΤΗ   03-10-2019      

α)  Σύσκεψη στην Τούμπα Πέμπτη 03/10/19 στις 10:30 π.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας (Κλεάνθους 57) .

β) Περιοδεία στο Υπόλοιπο Καλαμαριάς

ΠΑΠΑΣΚΕΥΗ  04-10-2019  

α)  Σύσκεψη στην Καλαμαριά Παρασκευή 04/10/19 στις 10:30 π.μ. στο θεατράκι Χηλής (φροντιστήριο Τραπεζούντας).   
                                                        .
β) Περιοδεία στα χωριά της ΒΔ Υπαίθρου. Ωραιόκαστρο, Μελισσοχώρι,Δρυμός, Λιτή.


                                                              
ΔΕΥΤΕΡΑ  07-10-2019   

α) Μοίρασμα Υλικού στο ΙΚΑ Αριστοτέλους

β)  Διανομή Υλικού στη Σίνδο και Καλοχώρι

ΤΡΙΤΗ  08-10-2019      

α)  Σύσκεψη στα Κουφάλια.

β)  Περιοδεία στα ΚΑΠΗ και Καφενεία των χωριών Ασβεστοχώρι, Εξοχή,                                       Χορτιάτη, Πανόραμα, Θέρμη, Τριάδι, Ρεδαιστός

γ)  Περιοδεία στα ΚΑΠΗ των χωριών Περαία, Νέοι Επιβάτες, Αγ. Τριάδα                                     Μηχανιώνα και Επανωμή.

ΤΕΤΑΡΤΗ  09-10-2019   

 ΠΑΝΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  11:00 ΑΓΑΛΜΑ   ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 

«Συζητούν για την κλιματική αλλαγή με όρους θρησκοληψίας και φόβου» (vid)


Συνέντευξη του Γ. Μαργαρίτη στο Ραδιόφωνο του «98.4»
«Το σύστημα προσπαθεί να υποτάξει κάθε λαϊκή ή εργατική διεκδίκηση στο όνομα του μάταιου»

 

«Συζητούν για την κλιματική αλλαγή με όρους θρησκοληψίας και φόβου»

«Η προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας, όπως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ή η συζήτηση με όρους θρησκοληψίας και φόβου για την κλιματική αλλαγή αποδεικνύουν πως οι κυρίαρχοι του συστήματος προσπαθούν να υποτάξουν κάθε λαϊκή ή εργατική διεκδίκηση στο όνομα του μάταιου και της καταστροφής του πλανήτη»,
είπε σήμερα στον «98.4», ο  Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Γιώργος Μαργαρίτης.