Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Το εκάστοτε Δίκαιο διαμορφώνεται και επιβάλλεται απ' την οργανωμένη κρατική δύναμη της τάξης που έχει την εξουσία

 

«Αν κάποιος αμφιβάλλει για την αναγκαιότητα της σημερινής ημερίδας, αρκεί να ρίξει μια ματιά στο σίριαλ της κάλπικης αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση των υποκλοπών», επεσήμανε μεταξύ άλλων στην κεντρική εισήγηση στη χτεσινή ημερίδα ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως «πρόκειται για μια αντιπαράθεση που θυμίζει τον τίτλο της παλιάς ελληνικής κωμωδίας "φωνάζει ο κλέφτης". Ολοι οι συνένοχοι για τη διαμόρφωση του αντιδραστικού πλαισίου της ΕΕ, που επιτρέπει την προληπτική, μαζική παρακολούθηση όλων των πολιτών, παριστάνουν τώρα τους σωτήρες. Απ' τη μια έχουμε την αστεία προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει τις μεγάλες ευθύνες της και να παρουσιάσει το θέμα ως ένα απλό ζήτημα υπηρεσιακών αστοχιών και νομοθετικών κενών. Απ' την άλλη έχουμε την κριτική της σοσιαλδημοκρατίας για το "παρακράτος Μητσοτάκη", το υπερσυγκεντρωτικό μοντέλο διακυβέρνησης και πάνω απ' όλα την παραβίαση των αρχών του "κράτους δικαίου". Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει ως κεντρικό το σύνθημα "Δικαιοσύνη παντού" και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει ότι η κοινωνική ευημερία προϋποθέτει ισχυρούς αστικούς θεσμούς.

Γι' αυτό θεωρούμε αναγκαίο να ξεκινήσουμε τη διερεύνησή μας από το θεμελιακό ζήτημα. Να ξεκαθαρίσουμε δηλαδή ποια είναι τα ταξικά συμφέροντα που υπηρετεί το σημερινό αστικό κράτος και το αστικό δίκαιο.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ - Αριστοτέλης Ρήγας ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ


Και η πολιτική ξεφτίλα έχει όρια, αν δεν το γνωρίζετε…

 

 

Η αμετροέπεια εκθέτει ανεπανόρθωτα και καλό είναι κάποιοι να το πάρετε χαμπάρι, γιατί σας βλέπουν και σας ακούνε. Είπαμε εκλογές μπροστά, αλλά κι ο «πάτος» έχει όριο και τρέξατε να πάτε και πιο κάτω κυρία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου.

Βέβαια οφείλουμε να πούμε πως δεν περιμέναμε κάτι άλλο από αυτούς που μέρα-νύχτα ψάχνουν εναγωνίως να «ξεπλύνουν» την σαπίλα ενός συστήματος που φτάνει να ξεσπιτώνει βίαια μια χαμηλοσυνταξιούχο, φωνάζοντας «νόμος είναι και εφαρμόζεται», με συστάσεις για «σεβασμό στους νόμους».

Φτάνουν τα έργα και οι ημέρες «ΣΥΡΙΖΑ» να πείσουν και τις πέτρες σε ποια πλευρά της Ιστορίας βρίσκονται αυτοί, που την μια μέρα «ποστάρουν» (γιατί μέχρι εκεί φτάνει το χέρι τους) τον «ανθρωπισμό» τους στα λογής-λογής μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλή ώρα, και την επομένη (τόσο κρατάει η αγωνία κάποιων) λάμπουν δια της υποκρισίας τους, μη βγάζοντας άχνα… για την τροπολογία του ΚΚΕ για την παύση των πλειστηριασμών και των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της πρώτης κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων.

ΕυρωΝΑΤΟικοί... πονηρίδηδες

 

Βάζοντας «πλάτη» στην παραπέρα κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε προχτές ψήφισμα για τον χαρακτηρισμό της Ρωσίας ως «κράτους - χορηγού της τρομοκρατίας». Βάζοντας μπροστά τα γνωστά «αντιτρομοκρατικά» προσχήματα που έχουν αξιοποιηθεί και αξιοποιούνται για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον πλανήτη, το Ευρωκοινοβούλιο, σε συνέχεια προηγούμενων ψηφισμάτων - πολεμικών παραληρημάτων, επιχειρεί να «ξεπλύνει» τον ρόλο του ευρωΝΑΤΟικού μπλοκ στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία και ευρύτερα στην Ανατολική Ευρώπη, στρώνει τον δρόμο για παραπέρα εμπλοκή της ΕΕ στον πόλεμο, για νέες κυρώσεις που ρίχνουν κι άλλο «λάδι στη φωτιά». Το Ευρωκοινοβούλιο και τα άλλα όργανα της ΕΕ έχουν στηρίξει την αποστολή όπλων πολλών δισ. ευρώ στην Ουκρανία, την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών σε ευρωπαϊκές βάσεις, τα μέτρα στρατιωτικής προετοιμασίας της ΕΕ για τη γενίκευση της πολεμικής αντιπαράθεσης στην οποία οδηγεί η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Καθώς οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψήφισαν - όπως ήταν φυσικό - το εν λόγω ψήφισμα, ορισμένοι «πονηρίδηδες», κήρυκες της ευρωΝΑΤΟικής μονοφωνίας, βγήκαν να αναμασήσουν ότι το ΚΚΕ τάχα «στηρίζει τον Πούτιν και τη βάρβαρη εισβολή του». Και οι πέτρες βέβαια ξέρουν ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ ταυτόχρονα ανέδειξε τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του πολέμου, τον ρόλο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σε αυτόν, κάλεσε σε αυτοτελή οργάνωση της λαϊκής πάλης ενάντια στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση και την εμπλοκή της χώρας. Οι εξελίξεις αυτούς τους 9 μήνες, η ολοένα και πιο απροκάλυπτη και πολύμορφη εμπλοκή του ευρωατλαντικού μπλοκ στον πόλεμο, η διαρκής απειλή γενίκευσης που κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των λαών, επιβεβαιώνουν πλήρως την τοποθέτηση και τη δράση του ΚΚΕ. Αυτό ακριβώς ενοχλεί διάφορους κονδυλοφόρους σε αστικά ΜΜΕ, όσο και μια σειρά ευρωενωσιακά επιτελεία και μηχανισμούς που κινούνται στα σκοτάδια μέσα στην Ευρωβουλή και στοχοποιούν βουλευτές που καταγγέλλουν τις ευθύνες τόσο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ όσο και της Ρωσίας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Αποκαλύπτονται

 

 
Πηγή: Eurokinissi

Τη συνεπή, ξεκάθαρη και χωρίς «αστερίσκους» στήριξη στους δίκαιους αγώνες και τις διεκδικήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων σηματοδοτούν οι τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης - κύριας κατοικίας και την επαναφορά 13ου - 14ου μισθού και σύνταξης.

Πρόκειται για παρεμβάσεις στον αντίποδα της «ψιχουλομαχίας» ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, του καβγά για το ποιος μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει τη «δημοσιονομική σταθερότητα» και την «υγεία» των τραπεζικών ομίλων, κρατώντας στον πάτο τις απαιτήσεις των εργαζομένων.

Από τη μία λοιπόν είναι η πρόταση του ΚΚΕ, για παύση οποιασδήποτε αναγκαστικής εκτέλεσης, πλειστηριασμού ή άλλου αναγκαστικού μέτρου για χρέη από τράπεζες - funds - κρατικούς οργανισμούς σε βάρος πρώτης - κύριας κατοικίας.

Τα «μαύρα κατάστιχα» των ΜΚΟ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

Οσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει ότι η αλλαγή μελών του ΔΣ στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κιβωτό του Κόσμου» θα σκεπάσει τη δυσωδία που αναδίδεται τις τελευταίες μέρες, είναι βαθιά γελασμένη. Ούτε μπορεί να ξεπλύνει τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και της ΕΕ για το γεγονός ότι οι ΜΚΟ, που λειτουργούν με θεσμικό πλαίσιο και κρατική ή κοινοτική χρηματοδότηση, με την ταμπέλα της «Κοινωνίας των Πολιτών», αποτελούν «εργαλείο» για να απαλλάσσεται το κράτος από κοινωνικές δομές και υπηρεσίες που είναι ευθύνη του, ενώ παράλληλα αναλαμβάνουν ρόλους σε επιχειρηματικά, γεωπολιτικά και άλλα παιχνίδια στις πλάτες του λαού. Υπάρχει άλλωστε πλούσια εμπειρία κι από άλλους τομείς, πέρα από την Πρόνοια και την «κοινωνική προστασία», όπου τα διάφορα σκάνδαλα έχουν αποκαλύψει προ πολλού τον ρόλο των ΜΚΟ, αλλά και το σάπιο έδαφος πάνω στο οποίο φυτρώνει η δράση τους. Ποιος δεν θυμάται για παράδειγμα τις διάφορες ΜΚΟ του Προσφυγικού, που όπως αποκαλύφθηκε για πολλές από αυτές δρούσαν ανεξέλεγκτα με την ανοχή κυβερνήσεων και ΕΕ, έκαναν στην πραγματικότητα δουλεμπόριο ή κατασκοπεία και έτρωγαν με χρυσά κουτάλια;

* * *

Πώς απάντησε τότε η κυβέρνηση; Εφτιαξε - λέει - «Μητρώο των ΜΚΟ»! Οπως τώρα, με αφορμή την «Κιβωτό του ...τρόμου», υπόσχεται αυστηρότερους ελέγχους και σφιχτότερο θεσμικό πλαίσιο! Για γέλια και για κλάματα... Αλλά μιας και αναφερθήκαμε στις ΜΚΟ του Προσφυγικού, ας θυμηθούμε ορισμένα βασικά ζητήματα από «τα έργα και τις ημέρες τους», μαζί και των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Ας ξεκινήσουμε από το 2016, όταν το ΚΚΕ είχε καταθέσει έγγραφο στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλο, με το εξής ερώτημα: «Πόσες είναι οι ΜΚΟ που αναπτύσσουν δράση στη χώρα μας, ποιες είναι αυτές (ονομαστικά), την πηγή χρηματοδότησής τους και την έδρα τους και σε ποιους τομείς και πού (τόπο) δραστηριοποιείται η κάθε μία από αυτές». Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν αποκαλυπτική: «...η μη ύπαρξη οποιουδήποτε μητρώου καταχώρησης των εν λόγω νομικών προσώπων (σ.σ. Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων) καθιστά την απάντηση στο ερώτημά σας εν τοις πράγμασι αδύνατη»!

Χιλιάδες τόνους «επικίνδυνων υλικών» διακινούν οι Αμερικανοί στη Σούδα

 
ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ ΜΕ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

Ετοιμάζονται να μεταφέρουν πάνω από 3.600 τόνους επικίνδυνου φορτίου!

 

Δεν περνά μέρα που να μην επιβεβαιώνονται οι κίνδυνοι για τον λαό μας από την εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια του αμερικανοΝΑΤΟικού άξονα, πάνω στην πρεμούρα της ντόπιας αστικής τάξης μέσα από τέτοιες υπηρεσίες να διεκδικήσει κάποιες καλύτερες μερίδες από την καπιταλιστική λεία στην περιοχή. Στο μεταξύ οι κίνδυνοι για τον λαό αναδεικνύονται τεράστιοι, είτε μέσα από ατυχήματα που μπορεί να συμβούν καθημερινά σε ζώνες όπως η Σούδα, είτε από την στοχοποίηση τέτοιων βάσεων και υποδομών από αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, στο πλαίσιο των σεναρίων ευρύτερης ανάφλεξης από την κλιμάκωση στο Ουκρανικό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ ναυλομεσίτες ψάχνουν πλοίο μήκους έως 251 μέτρων, ικανό να μεταφέρει τουλάχιστον 241 κοντέινερ τύπου TEU (twenty-foot equivalent unit), με προδιαγραφές «συμβατότητας και διαχωρισμού» υλικού HAZMAT - «hazardous material», δηλαδή «επικίνδυνου υλικού», που στη διεθνή βιβλιογραφία παραπέμπει σε τοξικά χημικά, καύσιμα, πυρηνικά απόβλητα, αλλά και σε βιολογικούς, χημικούς και ραδιολογικούς παράγοντες.

Οι Αμερικανοί έχουν δώσει τη διευκρίνιση ότι το εν λόγω «επικίνδυνο υλικό» είναι Κατηγορίας Κινδύνου 1, Υποκατηγορίες 1.1D (Hazard Class 1 material, Divisions 1.1D).