Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ «Ανοιχτός» σε «μεγάλο συνασπισμό» σε «συνθήκες εθνικής ανάγκης»...

 

INTIME NEWS

«Ανοιχτός» στο ενδεχόμενο «μεγάλου συνασπισμού» εμφανίστηκε χτες ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε συγκεκριμένα: «Δεν πιστεύω ότι οι δύο βασικοί πόλοι του πολιτικού συστήματος οφείλουν να συνεργαστούν. Αυτό ίσως σε πολύ έκτακτες συνθήκες εθνικής ανάγκης». Τώρα το τι ακριβώς θεωρεί ο ίδιος και το αστικό πολιτικό σύστημα ως «συνθήκες εθνικής ανάγκης», χωρά πολλή συζήτηση, που πάντως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανώς έτοιμοι να κάνουν μιας και η στρατηγική τους σύμπλευση είναι δεδομένη. Αλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε με τους ΑΝΕΛ επικαλούμενος ακριβώς τέτοιους λόγους. Μάλιστα, στις σημερινές συνθήκες, με ζητήματα όπως η συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις από αυτόν, οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά καθώς και η ενδεχόμενη νέα οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη, για τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτελέσουν «συνθήκες εθνικής ανάγκης»...

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε στους εκπροσώπους των επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού για επιπλέον μέτρα στήριξης, ενώ θύμισε όσα είχε δώσει το κόμμα του ως κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πορεία της κερδοφορίας των ομίλων.

ΣΥΡΙΖΑ και γαλλικές εκλογές: Οβιδιακές μεταμορφώσεις ή σταθερή προσήλωση;

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

24/4/22, σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη Μακρόν στις προεδρικές εκλογές: «Η ήττα της Λεπέν και η νίκη Μακρόν είναι μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας στην Ευρώπη, αλλά και προειδοποίηση. Δεν μπορεί να εφησυχάζει κάνεις και ιδιαίτερα οι αριστερές, προοδευτικές δυνάμεις. Η ήττα της ακροδεξιάς - που ξεπέρασε σήμερα το 40% - και των νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών πολιτικών που την ενισχύουν αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα. Η αντιμετώπισή τους απαιτεί ενωτικές πρωτοβουλίες και συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων».

19/6/22, ανάρτηση του Αλ. Τσίπρα για την ήττα Μακρόν στις βουλευτικές εκλογές: «Η ήττα Μακρόν είναι ήττα της ν/φ πολιτικής του. Ελπίδα η ισχυρή ενίσχυση της Αριστεράς. Κίνδυνος η Ακροδεξιά και η αποχή. Το μήνυμα ισχυρό και σαφές: Επείγουσα η αλλαγή πολιτικής και στήριξη της κοινωνίας πριν βυθιστεί στη βαρβαρότητα. Και στη Γαλλία και στην Ελλάδα και παντού».

Αδιέξοδα

 

«Μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας στην Ευρώπη». Αυτό ήταν κατά τον ΣΥΡΙΖΑ η ήττα της Λεπέν από τον Μακρόν στις προεδρικές εκλογές, ενώ από τη ΝΔ ερμηνεύτηκε ως «ανάχωμα στον λαϊκισμό». Οπως αποδείχθηκε, όμως, ούτε «μήνυμα» ήταν ούτε «ανάχωμα», αφού η Λεπέν αποκάλυψε χτες ότι δέχτηκε πρόταση από τον Μακρόν για σχηματισμό «κυβέρνησης εθνικής ενότητας». Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι στην αστική «δημοκρατία» πράγματι δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Οι διαχωριστικές γραμμές των αστικών πολιτικών δυνάμεων, όπως κι αν αυτοχαρακτηρίζονται αυτά, είναι «γραμμένες στην άμμο» όταν διακυβεύονται τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Ειδικά σε περιόδους όπως η σημερινή, που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και η επερχόμενη καπιταλιστική κρίση σαρώνουν τις «βεβαιότητες» και οξύνουν τους ανταγωνισμούς, η «εθνική ενότητα» τους χωράει όλους, με στόχο (και) την υποταγή των εργαζομένων. Τώρα λοιπόν που η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν όπως τους βολεύει τα «συμπεράσματα» των γαλλικών εκλογών, είτε προπαγανδίζοντας την ανάγκη για «σταθερές κυβερνήσεις», είτε ξαναζεσταίνοντας σοσιαλδημοκρατικές αυταπάτες τύπου Μελανσόν, ο λαός χρειάζεται να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Από τα αδιέξοδα όπου τον έχουν οδηγήσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και λοιποί, δεν πρόκειται να τον βγάλει καμία αστική κυβέρνηση, μονοκομματική ή συνεργασίας, το πρόγραμμα της οποίας είναι από χέρι αντιλαϊκό. Μόνο ο δικός του αγώνας, η συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού, μπορεί να ανοίξει ελπιδοφόρο δρόμο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Για τα πανάκριβα εισιτήρια ... θα επιδοτήσει τους εφοπλιστές που τα αυξάνουν!

 

«Δεν έχετε ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματα των εφοπλιστών», εξανίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Eurokinissi

Νέο «ζεστό χρήμα» και προνόμια προς τους ακτοπλόους εφοπλιστές προανήγγειλε χτες το υπουργείο Ναυτιλίας, τη φορά αυτή με το εξωφρενικό πρόσχημα των συνεχών ανατιμήσεων - φωτιά στα εισιτήρια που επιβάλλουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες και έχουν κάνει εντελώς απαγορευτική μια μικρή καλοκαιρινή ανάσα στα νησιά για την εργατική - λαϊκή οικογένεια!

Η σχετική προαναγγελία έγινε από τον υφυπουργό Ναυτιλίας Κ. Κατσαφάδο, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του ΥΝΑ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την κωδικοποίηση του ακόμα πιο αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου που άρχισε να διαμορφώνεται στην ακτοπλοΐα από το 2001, όταν ενσωματώθηκε στο ελληνικό Δίκαιο ο κανονισμός 3577/92 της ΕΕ (τον οποίο έχουν υπερψηφίσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ). Το νομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια.

Οπως ανέφερε ο υφυπουργός, ήδη το «οικονομικό επιτελείο» είναι στη φάση της εξεύρεσης «δημοσιονομικού χώρου για να στηρίξουμε την ελληνική ακτοπλοΐα» ώστε να μην αυξάνονται τα εισιτήρια! Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση κάνει ...«αυστηρές συστάσεις στις εταιρείες για τις αυξήσεις»!

Τα όσα ετοιμάζονται - σύμφωνα με τον Κ. Κατσαφάδο - θα προστεθούν στα 85 εκατ. ευρώ που έχει προσφέρει η κυβέρνηση ως στήριξη στους εφοπλιστές της ακτοπλοΐας από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, χώρια τα προηγούμενα, ενώ και για τη νέα δρομολογιακή περίοδο τους έχει ήδη εξασφαλίσει άλλα 138 εκατ. ευρώ για την επιδότηση των «άγονων» γραμμών. Αντίστοιχο κονδύλι για τις «άγονες» είχαν εισπράξει οι εφοπλιστές και πέρυσι. Στα ποσά αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται βέβαια τα πάνω από 90 εκατ. ευρώ που τσέπωσαν οι εφοπλιστές ως στήριξη για την πανδημία - καθώς η κυβέρνηση τους είχε εντάξει στις επιχειρήσεις που επλήγησαν - κ.λπ. Συνολικά δηλαδή πάνω από 300 εκατομμύρια...

Κάνουν τους ανήξερους

 

Από παλαιότερη απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων στα ξενοδοχεία - επισιτισμό - τουρισμό 
Από παλαιότερη απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων στα ξενοδοχεία - επισιτισμό - τουρισμό

 

«Καθώς η έλλειψη προσωπικού γίνεται απειλητική, απαιτεί επένδυση και στον ανθρώπινο παράγοντα. Γιατί ο τουρισμός πρέπει να είναι ελκυστικός όχι μόνο στους επισκέπτες, αλλά και σε όσους εργάζονται σε αυτόν. Κάτι που παραπέμπει σε καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας». Αυτά έλεγε χτες στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ ο πρωθυπουργός, προκαλώντας ωμά τους χιλιάδες εργαζόμενους, που «ματώνουν» κάθε χρόνο πίσω από τα «ρεκόρ» του τουρισμού.

Η κυβέρνηση κάνει τον ανήξερο για το ποιος ευθύνεται για τη σημερινή άθλια κατάσταση στον κλάδο, με τους απαράδεκτους και εξοντωτικούς όρους εργασίας. Η ευθύνη όμως είναι δικιά της και όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, που με τους αντεργατικούς τους νόμους διαμόρφωσαν τις προϋποθέσεις για το λεγόμενο «θαύμα του τουρισμού».

Με τους δικούς τους νόμους υπάρχουν αυτήν τη στιγμή περισσότερες από 14 διαφορετικές ελαστικές σχέσεις απασχόλησης στον Τουρισμό, μέχρι και της μιας μέρας, για να μην επιβαρύνεται η εργοδοσία με έξτρα «κόστος» ανάλογα με τις διακυμάνσεις της σεζόν. Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη για τις γυναίκες εργαζόμενες, που αποτελούν μεγάλο ποσοστό στον κλάδο.

Με αφορμή τις τιμές των διαρκείας της ΑΕΚ

 

  Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

 

Έργο σταθερά επαναλαμβανόμενο! Δεν αφορά την ΑΕΚ. Τα ίδια έχουν γίνει με όλες τις ομάδες στο παρελθόν. Ομάδες που στο άρμα των επιχειρηματιών βρίσκονται να χρωστάνε υπέρογκα ποσά, να γίνονται ρυθμίσεις δανεικές και αγύριστες. Οι ομάδες, λόγω χρεών μέχρι και σε υπαλλήλους μεροκαματιάρηδες, να ανεβοκατεβαίνουν κατηγορίες και το τελικό μάρμαρο να το πληρώνει αφενός ο λαός συνολικά καθώς επωμίζεται χρέη που δεν του ανήκουν αφετέρου ο κόσμος της κάθε ομάδας που η αγνή και άδολη αγάπη του αξιοποιείται για να βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, να κλείνει τα μάτια σε πράξεις και καταστάσεις που δεν του αρέσουν, να κάνει θυσίες.

Οι τιμές των διαρκείας της ΑΕΚ και κατ’ επέκταση και των μεμονωμένων εισιτηρίων είναι πανάκριβες. Εδώ δεν υπάρχει «ναι μεν αλλά». Είναι πανάκριβες, τέλος! Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τιμολογιακή πολιτική οποιασδήποτε ΠΑΕ που θεωρεί την ομάδα τσιφλίκι της και τον κόσμο πελάτη.