Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Βρώμικες μέθοδοι για να κρυφτεί η ουσία

 

 

Η εφημερίδα «Καθημερινή», προκειμένου να αποκρύψει το αντιδραστικό περιεχόμενο του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας,  ερμηνεύει αυθαίρετα την καταψήφιση από τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ της σχετικής έκθεσης του ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη και καταφεύγει σε βρώμικες μεθόδους. Χρησιμοποιεί τον προβοκατόρικο τίτλο  «ΚΚΕ και ΛΕΠΕΝ» και πιστεύει πως έτσι μπορεί να ξεπεράσει την ουσία του θέματος. Εύγε! Γιατί ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας διαιωνίζει  τις ελλείψεις των αναγκαίων υποδομών και των κατάλληλων σωστικών μέσων, οξύνει τα προβλήματα που έχει βιώσει ο λαός μας με τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τους σεισμούς, βρίσκεται πίσω από την πολιτική που καταπατά τις λαϊκές ανάγκες και έχει οδηγήσει ακόμα και σε θανάτους, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπερέτα...

 

Μόνο ως φάρσα μπορεί κανείς να εκλάβει τη νέα κοκορομαχία που έστησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Τζανακόπουλου περί «εκκαθάρισης του κράτους». Γελάνε και οι πέτρες με την... οπερέτα που δίνουν στη σκηνή του κεφαλαίου, τα συμφέροντα του οποίου υπηρετεί το αστικό κράτος. Τι είναι άραγε αυτό που τους χωρίζει; Μήπως δεν είναι τα ίδια κόμματα που «θωρακίζουν» το κράτος εναλλάξ ως κυβερνήσεις, αλλά και ως αντιπολίτευση, ψηφίζοντας μαζί πάνω από τα μισά νομοσχέδια που αφορούν τη λειτουργία του; Μήπως δεν είναι τα ίδια κόμματα που στηρίζουν τις «αναδιαρθρώσεις» στη Δικαιοσύνη, την «αξιολόγηση», την ψηφιοποίηση, με στόχο να γίνει το κράτος ακόμα πιο «φιλικό» στο κεφάλαιο, ενώ οι λαϊκές ανάγκες συμπιέζονται ολοένα και περισσότερο, είτε μιλάμε για την προστασία από πλημμύρες και σεισμούς, είτε για την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια; Για να μην θυμηθούμε ότι πριν από λίγες μέρες, σε νομοσχέδιο σχετικό με Οδηγία της ΕΕ που είχε ξαναψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ένας από τους βουλευτές του «έβγαινε από τα ρούχα του» για τη διαδικασία, λέγοντας ότι «το κράτος έχει συνέχεια, η διοίκηση έχει συνέχεια». Οσο για τους λεονταρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα «κέντρα εξουσίας», είναι αστειότητες που κανείς δεν πρέπει να τις παίρνει σοβαρά. Αυτά τα κέντρα μέσα κι έξω από την Ελλάδα υπηρέτησε ως κυβέρνηση με την πολιτική του, όπως ακριβώς κάνει και η ΝΔ, η οποία και μ' αυτή την αφορμή συντηρεί τη δικομματική αντιπαράθεση και ξερνάει αντικομμουνισμό.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει ιδιωτικοποίηση στην Κοινωνική Ασφάλιση αρχίζοντας από την επικουρική


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ – OAEEΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 -  52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907

E-mail osika@otenet.gr



Αθήνα 28/4/21


Δελτίο τύπου για τη συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΣΕΑ με τον Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Παν. Τσακλόγλου


Η αντιπροσωπεία της ΣΕΑ έθεσε στον Υφυπουργό κ. Παν. Τσακλόγλου όλα τα αιτήματα που αναφέρονται στο Υπόμνημά μας που του είχε κοινοποιηθεί πριν την Παναττική Πανσυνταξιουχική συγκέντρωσή μας στις 20/4/21.

Συγκεκριμένα και επιγραμματικά στη συζήτηση θέσαμε:

·Τα ζητήματα για την υγεία με προσλήψεις προσωπικού, επιστράτευση κτλ.

·Την απαίτηση για την καταβολή του δώρου που το πληρώσαμε σε όλο μας τον εργασιακό βίο από το 0.5% του προϋπολογισμού.

·Την καταβολή των αναδρομικών 11μηνου, Μάης 2015 Ιούνης 2016 όλα τα ποσά σε όλους τους συνταξιούχους.

· Τα αναδρομικά από τον επανυπολογισμό στους συνταξιούχους με πάνω από 30 χρόνια εργασίας και την ενσωμάτωση της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις ως κανονική σύνταξη.

·Να γίνει πρόσληψη προσωπικού και τα κατάλληλα μηχανογραφικά για την έκδοση συντάξεων και όχι ανάθεσή τους σε λογιστές και δικηγόρους.

·Εκφράσαμε την αντίθεση των συνταξιούχων σε όποια ιδιωτικοποίηση της επικουρικής και κύριας σύνταξης, καθώς την εφαρμογή των ίδιων συντελεστών για την απόδοση της επικουρικής σύνταξης στους παλιούς και τους νέους τον νόμο 4387/16 συνταξιούχους.

·Να  μην φορολογούνται τα αναδρομικά που καταβάλλονται καθυστερημένα αφού καταβάλλονται άτοκα.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΗΝ 6η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 26-4-2021


 




Α. Προτάσεις:

 

Η σημερινή συνεδρίαση είναι μόλις η 6η για το τρέχον έτος ενώ κατά την άποψή μας θα έπρεπε να έχουν γίνει τουλάχιστον 10 τακτικές συνεδριάσεις,  με πολλά περισσότερα θέματα. Αυτό είναι συνέπεια πρώτον της αφαίρεσης ουσιαστικών αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ των δημοτικών Επιτροπών. Δεύτερον της γενικότερης υποβάθμισης του αντιπροσωπευτικού αυτού οργάνου από τη δημοτική αρχή. Η ακαταλληλότητα της ορισμένης ώρας (4 μ.μ.)είναι μία ακόμα απόδειξη, όπως και οι πολλές δια περιφοράς συνεδριάσεις.

 

Ελάχιστη αντιμετώπιση της υποβάθμισης αυτής θα ήταν η επίλυση του τεχνικού ζητήματος συμμετοχής δημοτών και φορέων στις συνεδριάσεις. Με αλλαγή του Κανονισμού λειτουργίας ώστε αυτή να είναι δυνατή σε όλες τις συνεδριάσεις. Επίσης θα πρέπει να δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου ειδική σελίδα για τις προτάσεις, παρατηρήσεις και θέσεις των πολιτών, των συλλόγων και των δημοτικών παρατάξεων ώστε να ελαττωθεί η μονομέρεια της ενημέρωσης από τη δημοτική αρχή, από τους οικονομικά ισχυρούς και τις δημοσιογραφικές τους διασυνδέσεις. Τέλος, να εισάγονται για συζήτηση πολιτικά ζητήματα που έχουν σχέση με την Τοπική Διοίκηση γενικά και ειδικότερα για το δήμο μας. Λ.χ. ο νέος εκλογικός νόμος για τις τοπικές εκλογές, οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, παραπέρα υποβάθμιση των τοπικών κοινοτήτων, αύξηση των ποσών για απευθείας αναθέσεις κλπ. Τουλάχιστον να αναβαθμιστεί το Δ.Σ. ως πολιτικό όργανο, αν και δεν έχουμε αυταπάτες ότι επιθυμείτε κάτι τέτοιο.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ Διασωληνώσεις και θάνατοι καταρρίπτουν τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης

 


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
 
Αναγκαίος ο εμβολιασμός, αλλά δεν αρκεί χωρίς τα αναγκαία μέτρα προστασίας

Σε σχόλιό του για τη διαχείριση της πανδημίας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Οσο δεδομένη είναι η ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού με όλα τα διαθέσιμα ασφαλή εμβόλια, άλλο τόσο δεδομένο είναι ότι από μόνος του ο εμβολιασμός, χωρίς τα αναγκαία μέτρα προστασίας και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, δεν φτάνει για τον τερματισμό της πανδημίας, όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Το πρόβλημα είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις αυτές οι ανάγκες σκοντάφτουν πάνω στις προτεραιότητες, τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων».


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ»
 
Οχι στη μετατροπή του νοσοκομείου σε μιας νόσου
 
Από την κινητοποίηση στον «Ερυθρό Σταυρό»
Από την κινητοποίηση στον «Ερυθρό Σταυρό»
Στάση εργασίας και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου πραγματοποιήθηκαν χτες στον «Ερυθρό Σταυρό» μετά από απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων, αντιδρώντας στη μετατροπή του νοσοκομείου σε μιας νόσου. Σημειώνεται ότι εδώ και 34 μέρες, τακτικές και επείγουσες νοσηλείες, εξωτερικά ιατρεία, διαγνωστικές και επεμβατικές πράξεις έπαψαν, τα χειρουργεία σταμάτησαν και όλοι οι γιατροί, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και ειδικότητας, τέθηκαν στη διάθεση της Ιατρικής Υπηρεσίας για την Covid-19, διακόπτοντας κάθε άλλη δραστηριότητα του νοσοκομείου.

«Η απόφαση αυτή προκαλεί εξαρχής την απορία, καθώς παρά την παρουσία δύο Παθολογικών κλινικών και Μονάδας λοιμώξεων, στο "Κοργιαλένειο - Μπενάκειο" ουδέποτε υπήρξε αναπτυγμένη Πνευμονολογική κλινική και είναι γνωστό ότι η συχνότερη επιπλοκή της Covid-19 είναι η αναπνευστική ανεπάρκεια. Το ιατρικό προσωπικό με συναφή ειδικότητα είναι οι παθολόγοι και δύο πνευμονολόγοι που έχουν εξειδίκευση στη ΜΕΘ», σημειώνει το Σωματείο, αναδεικνύοντας ότι η πανδημία «έδωσε το τελικό χτύπημα σε ένα νοσοκομείο που έπασχε από ανθρώπινο δυναμικό και πόρους». Οι εφημερίες ανακοινώνονται πολλές φορές την ίδια μέρα και είναι συχνά επισφαλείς, οι ασθενείς συνεχίζουν να «στοιβάζονται» σε 8κλινους θαλάμους, και διασωληνωμένοι παραμένουν εκτός ΜΕΘ, αναδεικνύει ανάμεσα σε άλλα το Σωματείο και προειδοποιεί ότι θα έχει σοβαρές συνέπειες η παύση της υπόλοιπης δραστηριότητας του νοσοκομείου.

«Νέες πραγματικότητες»...

 

Από την άτυπη πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη 
Από την άτυπη πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη
Πηγή: Eurokinissi

 

«Οι συνεχιζόμενες διεργασίες στο Κυπριακό αποσκοπούν στην οριστικοποίηση της διχοτόμησης του νησιού, στη συγκρότηση δύο ξεχωριστών κρατικών οντοτήτων που μόνο τυπικά και συγκυριακά θα έχουν κάποια στοιχεία ομοσπονδίας».

Το απόσπασμα αυτό για το Κυπριακό από τις Θέσεις της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ επιβεβαιώνεται αυτές τις μέρες, με τις εξελίξεις στην άτυπη πενταμερή διάσκεψη στη Γενεύη.

Η «βιώσιμη και ρεαλιστική» λύση που αναζητείται σε μια ακόμα διάσκεψη για το Κυπριακό, καμιά σχέση δεν έχει με μια δίκαιη επίλυση του προβλήματος προς το συμφέρον του κυπριακού λαού.

Η ανοιχτή παρέμβαση του ευρωατλαντικού παράγοντα, που ζητάει να παρθούν υπόψη «οι νέες πραγματικότητες στο νησί και την περιοχή», βάζει στο τραπέζι όλες τις εκδοχές διχοτομικών σεναρίων, που θα αποτελέσουν πηγή νέων ανταγωνισμών και κινδύνων για τον κυπριακό και τους άλλους λαούς.